https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaživela bo spletna stran za primerjavo cen živil

19.09.2022 ob 9:00  

V okviru vladnih ukrepov za naslovitev draginje bo danes zaživela spletna stran, ki bo potrošnikom ponujala primerjavo cen osnovnih živil in lažjo izbiro med primerljivimi izdelki. 

Vlada bo kot obljubljeno med možnimi ukrepi za boj proti draginji poskrbela tudi za javno objavo cen osnovne košarice živil pri posameznih trgovcih. S tem ukrepom želi trgovce odvrnili od preveč izrazitih podražitev.

Javno naročilo za spremljanje in primerjavo maloprodajnih cen košarice 15 osnovnih živilskih skupin pri različnih trgovcih je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavilo 18. julija. Namen ukrepa je slovenskemu potrošniku ponuditi informacijo o maloprodajnih cenah primerljivih prehranskih proizvodov kot tudi informacijo o poreklu ter kakovosti posameznega proizvoda, je takrat zapisalo ministrstvo.

V košarico izdelkov za popis cen je uvrstilo 15 skupin osnovnih živil - pšenično belo moko, beli kruh in testenine, goveje in svinjske zrezke ter piščančji file, mleko, tekoči jogurt, sir in maslo, jajca, jabolka, krompir, sončnično olje in beli sladkor. Za spremljanje cen se je odločilo pri trgovcih Mercator, Spar, Tuš in Engrotuš, Hofer, Lidl in Eurospin.

Na razpis so prispele tri ponudbe, izbrano je bilo ljubljansko podjetje April 8, ki je oddalo ponudbo v vrednosti nekaj več kot 47.000 evrov. Spremljanje cen je nato steklo v začetku septembra in bo trajalo do konca marca 2023. V tem času bo trikrat izveden tudi popis cen izbranih živil v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

V okviru projekta bo vzpostavljena tudi posebna spletna stran, na kateri bodo vsakih 14 dni objavljali aktualne cene izbranih živil pri omenjenih trgovcih. Ta bo po koncu današnje novinarske konference dostopna prek portala Naša super hrana, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2022 ob 9:24 gost

      Nič novega ste očitno v starem pantiveku !!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2022 ob 9:32 gost

      Zaživel portal in sedaj nam je že lažje , že jemo meso ............

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2022 ob 9:33 gost

      Dobro plačana delovna mesta za tiste ,ki to objavljajo ,,,,,,,,

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.09.2022 ob 9:35 gost

      Tale spletna stran je toliko koristna kot aplikacija ostani zdrav . Torej nič !!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.09.2022 ob 10:47 gost

      katastrofa, kaj si ta masnolasi usrani holob še nede zmislo...fuknjeno do amena, polek vseh reklam ,ki nam jih poštarji vsakodnevno mečejo v nabiralnik, si on zmisli tako bedarijo..butalci.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.09.2022 ob 11:30 Janči gost

      Ja, in kaj sledi? Kartelni dogovor med trgovci. Vsi bodo cene uskladili na isti, višji nivo in zadržali svoje tržne deleže. Kaj sledi, na kateri tržnici v RS je paradajz 5 centov cenejši? Mater, kakšen boj proti draginji.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2022 ob 12:45 gost

        Primerjava med živili - men najdražjo in najcenejšo košarico 11 eur razlike .....Uj to pa je !!!!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.09.2022 ob 11:55 Richard gost

      I am making 10,000 dollar at home on my own laptop, just working 2 to 3 hours properly. For Detail>★★ ↠↠↠ Www.Web.Slate74.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.09.2022 ob 19:18 Eileenarshall gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.