https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Beltincih odprli razstavo likovnih del

Grad Beltinci, 24.09.2022 ob 6:00  

V petek, 23. septembra, je v razstavnem prostoru gradu Beltinci potekalo "Odprtje razstave likovnih del kreativnega tabora za otroke Beltinci 2022".

V mesecu avgustu se je na gradu Beltinci prvič odvijal kreativni tabor za otroke, ki sta ga organizirala Občina Beltinci in Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci. Na taboru je sodelovalo 24 otrok, ki so čuječe risali in slikali z entuziazmom.

Tabor je vodila ilustratorka in oblikovalka Anita Pertoci, pri tem pa sta ji bili v pomoč dve študentki, Zarja in Živa. Otroci, stari od 8 do 14 let, so ustvarjali, reciklirali, risali in slikali na zabavne načine. Skozi tehnike čuječnosti so se seznanili z meditacijo, jogo, gongi in igro razposajenosti.

Na razstavi so tako predstavljene naključne in manj naključne umetnine, ki so nastale, ko so se otroci prepustili domišljiji. Tako so nastala umetniška dela otrok brez posebnih navodil, brez pravil, brez mej in brez obsojanja.

Anita Pertoci je ilustratorka in oblikovalka, diplomantka psihosocialne pomoči in že vrsto let izvaja terapije s pomočjo živali pri otrocih in mladostnikih. Razvila je program AnifajnART, ki temelji na čuječem ustvarjanju, risanju in slikanju. Tako so na taboru otroci s pomočjo čuječnosti in nekaterih elementov vedenjsko kognitivne terapije, vsak dan slikali in risali, ter odkrivali samega sebe, svoje potenciale, svoje strahove in krepili medsebojne odnose. Na taboru so skozi kreativen proces spoznavali sebe, duhovno rasli in si medsebojno pomagali. Ob tem pa ni potreben noben likovni talent, niti predznanje o risanju, slikanju ali kiparjenju.

Odprtje razstave je glasbeno obogatila tudi Glasbena šola Beltinci.

 Več fotografij v spodnji galeriji … 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.