https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Prevzeli v uporabo sodobno učno opremo, predstavili nov učni program

Murska Sobota, 26.09.2022 ob 18:00  

Danes so v prostorih šolske avtomehanične učne delavnice na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti slavnostno predali v uporabo sodobno učno opremo in predstavili nov izobraževalni program avtoservisni tehnik. 

"Poslanstvo Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota z najdaljšo tradicijo v Pomurju je med drugim skrb za čim boljšo strokovno izobrazbo dijakov in dijakinj. Zato pa so potrebni številni dejavniki in kakovostna učna oprema je gotovo ena od osrednjih gradnikov tega. Zato je današnji dogodek prevzema sodobne učne opreme za šolske avtomehanične delavnice, v katerih se izobražujejo bodoči avtoserviserji in od letos tudi avtoservisni tehniki, nekaj, česar smo neizmerno veseli in hkrati hvaležni vsem, ki ste nam to omogočili," je v uvodnem pozdravu nagovorila zbrane Gabrijela Granfol Peurača. 

Nova učna oprema je sestavljena iz petih sodobnih pogonskih agregatov in dveh avtomatskih menjalnikov ter treh elektrificiranih stojal za demonstracijo njihovega delovanja, zunanje električne polnilne postaje za električna in hibridna vozila ter diagnostične opreme.

Za donacije, podporo in pomoč so zaslužni številni, med njimi direktor Šolskega centra Novo mesto Matej Forjan in vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra na ŠC NM Mitja Veber, nekdanji državni sekretar na MIZŠ Mitja Slavinec, predsednik avtomobilske sekcije pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Miran Andrejek, P Automobil Import d.o.o. Slovenija in Avtocenter Andrejek.

Ravnatelj SPTŠ Ludvik Sukič je povedal, da se nenehno trudijo v okviru danih možnosti posodabljati in opremljati avtomehanično učno delavnico, da bi dijakom programa avtoserviser lahko ponudili optimalne pogoje za pridobivanje znanja za njihov bodoči poklic.

"Avtomobilska industrija je ena najpomembnejših industrijskih vej nasploh, v katero se vsakodnevno vlagajo enormna finančna sredstva. Tehnologija v tem segmentu se s svetlobno hitrostjo spreminja. Naša šola enako kot večina drugih šol sama nikakor ne more slediti temu razvoju, zato smo še posebej hvaležni vsem, ki nas pri naših prizadevanjih posodabljanja učnega procesa podpirajo. Tako lahko danes z vašo pomočjo našim dijakom predamo v uporabo novo učno opremo. Iskreno se zahvaljujem na tem mestu tudi vsem, ki ste nam pomagali, za donacije in podporo," še doda. 

"Pomembno je, da lahko v domačem okolju dobite priložnost, se učiti tisto, kar vas veseli in se boste s tem poklicem na koncu lahko tudi preživljali," je še dodal Mitja Slavinec.

Direktor Avtocentra Andrejek Miran Andrejek, ki je zaslužen med drugim tudi za samo iniciativo je izrazil veselje, da se takšni dogodki, kot je danes, dogajajo tudi v našem koncu in da je sam del te zgodbe. "V uporabo smo predali sodobno učno opremo, ki bo za dijake, učitelje in šolo samo velik korak naprej, na kar sem zelo ponos," je še dodal. Na njegov predlog in s pomočjo drugih so dosegli tudi, da se je na SPTŠ uvedel nov učni program 3 + 2 avtoservisni tehnik. 

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2022 ob 18:11 Karel K. gost

      Zdaj vendar ne bodo šušmarili v tej delavnici kot je to bilo v navadi pred 35. leti.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2022 ob 18:49 Michelechneider gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2022 ob 18:56 Karel K. gost

      Naj si mladi pridobijo čimveč znanja in spretnosti, da si bodo lahko služili vsakdanji kruh v tujih zahodnih državah, si tam ustvarjali družine in bivalni prostor. Za takšno stanje skrbi Mičojova politična elita v Sloveniji, ko zares izobraženi, sposobni in delavni mladi zapuščajo Slovenijo pred njegovo titoisitčno blaznostjo kot Rusi pred Putinovo blaznostjo.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.09.2022 ob 21:22 JacquelineCone gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2022 ob 0:24 Čergoli gost

      Kje pa je bil Joco - Joužek - domobranec??? Ahhhh ni bilo nič za pojesti in popiti. Zato ga seveda ni bilo zraven!!!!! Drugaće pa brez njega in mastnolasega ni napredka in razvoja v regiji. Sicer pa velja slogan: Joco liže boco.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.09.2022 ob 9:08 gost

      Jouzek Horvat ni prišel ker ni bilo pogostitve. Ker on gre vedno domov z takih prireditev z 3 vrečkami.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.09.2022 ob 10:09 gost

      Kaj pišete neumnosti Mastnolasi si je umil lase. Verjetno je porabil cel šampon.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.09.2022 ob 13:47 gost

      Kaj z tem zapisom hočeš povedati bedak polpismeni.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.09.2022 ob 14:09 gost

      Najbolj mi je ostala v spominu gos. Gabrijela--lepe postave ne pa razkoračeni možje !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.09.2022 ob 14:17 Heathererguson gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.