https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odprli pot do evropskih sredstev

29.09.2022 ob 8:20  

Slovenija in Evropska komisija sta včeraj sklenili sporazum o partnerstvu.


Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Aleksander Jevšek in evropska komisarka za kohezijo in razvoj, Elisa Ferreira sta včeraj v Ljubljani podpisala Sporazum o partnerstvu med Republiko Slovenijo in Evropsko komisijo. Z odobritvijo in podpisom sporazuma je Sloveniji odprta pot do 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev v prihodnjem programskem obdobju.

Ob tem je minister dr. Aleksander Jevšek poudaril:
»Uspelo nam je z vključujočim pristopom, neumornim delom in tesnim sodelovanjem z Evropsko komisijo, ministrstvi, vladnimi službami, razvojnimi sveti kohezijskih regij, ekonomskimi in socialnimi partnerji. Ker verjamemo, da lahko prihodnost oblikujemo skupaj, v dialogu z deležniki in razumevanjem izzivov, ki so pred nami.«

Komisarka Ferreira je pa je ob podpisu dejala: »Skupaj bomo gradili pametnejše in sodobnejše slovensko gospodarstvo, bolj zeleno in pravičnejšo Slovenijo. Sporazum o partnerstvu je podpisan, sedaj je potrebno to udejanjiti na terenu. Skupaj smo odobrili ta sporazum, skupaj moramo zagotoviti, da bo uspešen.«

Sporazum določa, da bo Slovenija v finančni perspektivi 2021- 2027, ki se sicer izteče leta 2029, namenila:
· 806 milijonov evrov za zeleni in nizkoogljični prehod; za naložbe, kot so pridobivanje sončne energije in vetra ter izboljšanje energetske učinkovitosti stavb;
· 727 milijonov evrov za razvoj, raziskave in inovacije; za naložbe v raziskovalno infrastrukturo in raziskovalne zmogljivosti;
· 769 milijonov evrov za socialno vključenost, zaposlovanje, izobraževanja in usposabljanja;
· 511 milijonov evrov za trajnostno in pametno mobilnost; za naložbe kot je posodobitev javnega potniškega prometa, zlasti železniške infrastrukture;
· 95 milijonov evrov za teritorialne pristope kot sta urbani in lokalni razvoj;
· 250 milijonov evrov za Savinjsko-Šaleško regijo zaradi opuščanja rabe premoga in prestrukturiranja Zasavja, so sporočili iz Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

FOTO: FB Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2022 ob 8:32 AAAAAAAAAAAAA gost

      Super pejnezi zagotovljeni zdaj pa k izvedbi.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2022 ob 10:50 Karel K. gost

      Zdaj smo še manjka seznam privilegirancev kateri bodo polnili svoje bančne račune. Upamo, da se ta komisarka, zagotovo Španka, Fereira zaveda s kakšnimi manipulatorji in prevaranti ima opravka. Tem ne moreš verjeti niti tistega kar vidiš. Spet se bodo kupovale jahte in vile, izredna stanovanja doma in po svetu v režiji slovenskih privilegiranih iz vrst politike in tisti lenuhi katere ta politika financira, da potem jim pomagajo na volitvah poneumljati volilce.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 13:38 gost

        123 - pred volitvami 🕊 obljubi veliko, 🐔 sledijo in volijo; po volitvah 🕊→😜, 🐔 pa 😢 in 💩 po celi državi

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2022 ob 11:05 Gajdar gost

      Golobova vlada se je pravilno odločila da je za razvoj in evropsko kohezijsko politiko imenovala kot ministra g. dr. Aleksandera Jevšeka, ki področje pozna, saj je bila v zadnjih letih pod njegovim županovanje v mestni občini Murska Sobota le ta zelo uspešna. Opozoril bi le, da je pristojna Komisarka Ferreira posebej poudarila, da bo 75 % sredstev namenjenih za vzhodnoslovensko manj razvito regijo, da bi razlika z zahodnoslovansko regijo zmanjšala. Ker je za izvedbo EU kohezijskih projektov potrebna tudi šticunga s slovenskega proračuna, se tu lahko zaplete, upam le, da bo imel g. dr. Aleksander Jevšek dovolj močno hrbtenico in ne bo popusti "kranskemu" lobiju.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2022 ob 13:44 gost

        Proti realizaciji že potrjenih sofinanciranih infrastrukturnih projektov v Pomurju pomurski poslanec Darko Kranjc, Vera Granfol, Tine Novak in Sara Žibrat. To pa je slaba popotnica za vzhodnoslovensko regijo.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2022 ob 15:37 gost

      Za našo regijo so nevarni desni cerkveni žohari keri so že prodali obmejno Slovenijo Madžarom. Zdaj pa že delajo spletke za prodajo hrvackoj in Avstriji če se bo izšlo po njihovem planu. Kajti na vseh pozicijaj so si nastavili pred volitvami svoje pizdeke keri vse to izpeljejo.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2022 ob 16:18 Loriaz gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐜𝐚𝐬𝐡𝟗𝟐.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.