https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S prekolesarjenimi kilometri za dober namen

Murska Sobota, 01.10.2022 ob 11:55  

V Murski Soboti je danes potekal zaključek dobrodelne kolesarske akcije "Kilometri za življenje," ki sta ga pripravila Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in partnerji.   

V sklopu mednarodne akcije "Prekolesarimo svet" so v pokrajini ob Muri organizirali prireditev "Kilometri za življenje" ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora, katerega obeležujemo vsako leto 10. septembra.

Kolesarjii so se tako se zbrali na Drevoredu Martina Luthra, da bi prekolesarili kilometre za dober namen.

Zaključnega dogodka v sklopu dobrodelne kolesarske akcije "Kilometri za življenje" so se udeležili tudi člani Kolesarskega kluba Tropovci, kolesarskega kluba Ocean Orchids Cycling Team ter občanke in občani in s tem simbolično prispevali k ozaveščanju pri preprečevanju samomora.  

Vsakih 40 sekund nekje na svetu nekdo umre zaradi samomora. Obeležitev svetovnega dneva preprečevanja samomora je letos že drugič zapored potekalo pod geslom »Ustvarjajmo upanje z dejanji«. 

V Sloveniji je bila lani vsaka petdeseta smrt posledica samomora. Umrlo je 432 oseb, kar je 63 več kot leta 2020. Moški so več kot trikrat pogosteje umirali zaradi samomora v primerjavi z ženskami.  

Na dogodku so se predstavile na stojnicah tudi različne organizacije, ki so predstavljale različne tematike na področju zdravstva in ozaveščale o njih obiskovalce.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija