https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavnostno počastili 27. praznik občine Gornja Radgona

Dom kulture Gornja Radgona, 02.10.2022 ob 15:50  

V Domu kulture Gornja Radgona je v soboto, 1. oktobra 2022, potekala Slavnostna akademija s kulturnim programom v počastitev 27. praznika občine Gornja Radgona.


Zbrane je v okviru Slavnostne akademije s kulturnim programom v počastitev 27. praznika občine Gornja Radgona nagovoril Stanislav Rojko, župan Občine Gornja Radgona.

V uvodu se je župan zahvalil vsem občankam in občanom za privilegij, da je lahko vodil lokalno skupnost, ter vsem, s katerimi je v tem času kakor koli sodeloval. Nato se je spomnil na svoja leta županovanja, projekte, ki jih je občina izvedla v tem času, ter dogodke, ki so zaznamovali to obdobje. V svojem govoru se je nato dotaknil tudi zadnjega leta, za katerega je povedal, da je bilo leto domin. S tem je mislil na domine v proračunu, ki je bil vreden blizu 20 milijonov evrov. Posamezne proračunske postavke v tem primeru pa domine. Pri tem pa je Rojko dodal, da so čisto vse padle v pravi smeri.

Sledila je slavnostna podelitev listin, plaket občine, ter bronastih, srebrnih in zlatih grbov, ki jih je župan skupaj s podžupanom Davidom Roškarjem in Janjo Osojnik, višjo svetovalko na občini podelil letošnjim prejemnikom.  

Listino občine Gornja Radgona so prejeli:
- Michael Leopold, za dosežene uspehe na področju kulturne dejavnosti,


- Ivanka Kalič za dolgoletno delo z mladimi in izvedbo ter organizacijo letovanja otrok ter


- Marija Fujs za vsestransko prostovoljno humanitarno dejavnost.

Plaketo občine za dosežke v gospodarstvu sta prejeli dve podjetji: 

- Pomurski sejem, d.o.o. ter

- M. Trade, d. o. o.

Na Slavnostni akademiji so podelili nato po dva bronasta, dva srebrna in dva zlata grba občine.

Bronasti grb občine sta prejela Milan Škrlec in Marko Šajnovič.

Milan Škrlec ga je prejel za uspešno večletno prostovoljno delo na področju gasilske in humanitarne dejavnosti.

Marko Šajnovič pa za uspešno večletno delo na področju civilne zaščite, gasilske dejavnosti ter reševanje iz in na vodi.

Srebrni grb občine sta prejela Antonija Vogrin in Janko Kniplič.

Antonija Vogrin je srebrni grb prejela za večletno prostovoljno delo na področju humanitarne dejavnosti.

Janko Kniplič pa za uspešno večletno prostovoljno delo na področju različnih društvenih dejavnosti občini.

Zlati grb pa sta prejela Milan Nekrep ter Ludvik Kramberger.

Milan Nekrep je prejel zlati grb ter za življenjsko delo na področju kulturne in športne dejavnosti v občini.

Ludvik Kramberger pa za življenjsko delo na področju ohranjanja ljudskega izročila in običajev, spremljanja in poročanja o dogodkih.

Župan je podelil tudi devet priznanj župana. Prejeli so jih: PGD Gornja Radgona, PGD Orehovci, Rejsko društvo za lisasto pasmo Gornja Radgona, Julija Lukovnjak, Zoran Jaklič, Franc Škrobar, Ivan Kramberger ml., Tamara Vogrin – Tara in Vasja Rovšnik. Priznanja župan podeljuje posameznikom in skupinam za uspešno delo, ki je čez leto v lokalni skupnosti prepoznano kot presežek.

Za kulturno umetniški program je poskrbela Urška Subašič.

Pred Slavnostno akademijo pa so najprej v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odprli društveno likovno razstavo Hommage - poklon velikim Jože Plečnik.

Pred Domom kulture pa so pred Slavnostno akademijo nastopili člani in članice Pihalnega orkestra Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.