https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Teden otroka tokrat poudarja pomen prijateljstva in druženja

03.10.2022 ob 19:30  

V organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) se je danes začel Teden otroka, ki bo poudaril pomen prijateljstva in družbe sovrstnikov. Pod osrednjo temo »Skupaj se imamo dobro« se bodo zvrstili številni dogodki od posvetov do delavnic. 

Podatki TOM telefona, ki je tudi program zveze, kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo. Želijo si, da imajo družbo, da lahko s sovrstniki počnejo kaj skupnega. V družbi se tudi dobro počutijo, si zaupajo, se pogovarjajo, česar pametne naprave nikakor ne morejo nadomestiti.

Spodbuditi pa si pri ZPMS želijo tudi odrasle, da namenijo čas otrokom, igri, tistemu, kar imajo otroci radi in kar je dobro tudi za njihovo počutje.

V DZ je danes potekal tudi posvet Za boljšo prihodnost otrok. Zbrane je nagovoril predsednik vlade Robert Golob, še pred njim pa je z uvodnim nagovorom nastopila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki je dala pobudo za posvet. 

Zveza prijateljev mladine Slovenije je prav tako danes pripravila posvet z istim naslovom, kot je geslo tedna. Spomnili bodo na to, da se je duševno zdravje otrok v zadnjih dveh letih poslabšalo. Zaradi protikoronskih ukrepov so se šolali doma, ni bilo medsebojnih druženj in interakcij, ki so nujno potrebne za njihov socialni in psihološki razvoj.

Sodelujoči bodo z različnih vidikov osvetlili pomen medsebojnih odnosov, prijateljstva, sodelovanja in zaupanja. Med drugim bo sodeloval pri otrocih zelo priljubljen raper Boštjan Nipič - Nipke, ki je tudi ambasador letošnjega tedna.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2022 ob 19:52 BettAdams gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2022 ob 19:53 BettAdams gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2022 ob 22:07 LindaLong gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2022 ob 8:38 kilonja gost

      Debelemu so tudi pustili malo čečkati po asfaltu ? To mu je bila druga največja življenska želja, prva se mu je uresničila pred par leti, dopustovanje v Rovinju :) .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.