https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

06.10.2022 ob 17:00  

Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite ta vikend v Pomurju.

Petek, 7. oktober

MIKK: Glasbena poslušalnica: Funk, Jazz, Blues
MIKK Murska Sobota prireja Glasbeno poslušalnico: Funk, Jazz, Blues z začetkom ob 20. uri. V tokratni ediciji Glasbene poslušalnice boste lahko prisluhnili miksu funka, jazza in bluesa. Ker kavarna ne obratuje, si lahko pijačo prinesete s sabo. Vstop prost!

Slovesnost v počastitev 25- letnice ustanovitve murskosoboške podružnice Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar.
Slovensko protestantsko društvo Primož Trubar, podružnica Murska Sobota, Evangeličanska cerkev AV v Sloveniji in Občina Moravske Toplice prirejajo ob 17. uri v konferenčni dvorani hotela Ajda v Moravskih Toplicah slovesnost v počastitev 25-letnice ustanovitve murskosoboške podružnice Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar. Slavnostni govornik bo predsednik SPD Primož Trubar, Matjaž Gruden. V glasbenem delu bosta nastopila Duo Mystica. Po slovesnosti bo sledilo odprtje aktualne razstave 28. slikarske kolonije Primož Trubar Moravske Toplice v avli hotela Ajda. 

V spomin: JAZ SEM MRAVLJIŠČE DROBNIH SMRTI IN POSTILE
V Gledališču Park Murska Sobota bo potekala z začetkom ob 19. uri prireditev V spomin: JAZ SEM MRAVLJIŠČE DROBNIH SMRTI IN POSTILE. Na prireditvi „V spomin Milanu Vincetiču „ bo Slavistično društvo Prekmurja, Prlekije in Porabja premierno predstavilo dokumentarni film o Milanu Vincetiču ter knjigo njegovih zgodnjih in zadnjih pesmi. V dokumentarnem filmu Jaz sem mravljišče drobnih smrti, ki ga je po scenariju Štefana Kardoša režiral in posnel Jože Glažar, Vincetičevo raznoliko besedno ustvarjalnost in njegov človeški obraz predstavljajo njegovi sorodniki, prijatelji in literarni sopotniki, filmsko pripoved o njem pa s svojimi vprašanji zaokrožuje Ksenija Horvat. V knjigi Postile so zbrane neobjavljene pesmi Milana Vincetiča iz zgodnjega ustvarjalnega obdobja in iz literarne zapuščine. Vincetičevo pesniško besedo spremlja govorica likovnih podob akad. slikarjev Aleksandra Červeka in Mirka Rajnarja; knjigo končuje celovita bibliografija Vincetičevih del in spremna beseda Francija Justa o njegovem besednem ustvarjanju. 

DAN ODPRTIH VRAT: SLOVENSKO DRUŠTVO HOSPIC, OO MURSKA SOBOTA.
SLOVENSKO DRUŠTVO HOSPIC, OO MURSKA SOBOTA vas vabi na dan odprtih vrat, ki bo potekal med 9. in 16. uro. Svetovni dan hospic in paliativne oskrbe, ki letos poteka pod sloganom »Celjenje srca & skupnosti«, bodo v Slovenskem društvu Hospic Območnem odboru Murska Sobota letos obeležili z dnevom odprtih vrat, ki bo potekal v prostorih društva. 

Maša Jazbec, Rok Kravanja in ODPRTI PREDALI predstavljajo: Jaz sem mala miška, naj me vsak spozna 5+ (Bonjour, je suis la souris).
Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ je pripravila v Gledališki in koncertni dvorani Lendava ob 10. 30 interaktivno pripovedno uprizoritev za otroke (5+) in odrasle, ki želi predstaviti svet, v katerem se tujega ne bojimo, v katerem tuje želimo najprej spoznati, preden ga sodimo. Predvsem pa je igriva uprizoritev slovenskega in francoskega jezika, ki vzbuja radovednost tako velikih kot majhnih otrok. Vstopnina znaša 2 evra. 

Sobota, 8. oktober

DÖDOLIJADA - BICIKLIJADA V PUCONCIH 
Športna zveza Puconci in KTD Puconci organizirata DÖDOLIJADO - BICIKLIJADO V PUCONCIH. Kulturno turistično društvo Puconci vas vabi od 11. ure dalje na Dödolijado in kulinarična razstava za zlato kijanco. Prireditev bo potekala na dvorišču OŠ Puconci. Športna zveza Puconci, pa vas vabi na 20. Rekreativni kolesarski maraton občine Puconci. Maraton se bo začel ob 10:30. Prijave na kolesarski maraton pa bodo potekale na dan prireditve od 8:30 pa do 10:15 na dvorišču OŠ Puconci. Za vas so pripravili različne proge. Tokrat se lahko preizkusite na 67 km, 50 km, 30 km in 17 km dolgih progah. 

Tradicionalno Srečanje katoličanov
V Beltincih, v škofiji Murska Sobota bo potekalo Tradicionalno Srečanje katoličanov iz Slovenije in Hrvaške, ki se jim bodo pridružili tudi Madžari. Geslo Srečanja je »Skupaj na poti vere in miru«. Molitvena ura pred sveto mašo se bo začela ob 9. uri. Sveta maša pa se bo začela ob 10. uri, v beltinskem parku. Po sveti maši sledi kratek kulturni program treh folklornih skupin, iz vsake navzoče države ena skupina.  Sodelovala bo tudi domača godba na pihala. Ob koncu bo za vse navzoče poskrbljeno, da se bodo lahko tudi telesno okrepčali s hrano in pijačo. V popoldanskem času bo možnost obiska cerkva soboške škofije. Na "Srečanje" se lahko prijavite v njihovi Pastoralni službi. 

18. Sejem starih stripov
MIKK Murska Sobota in Striparna Oblaček vas vabita ob 10. uri na 18. Sejem starih stripov, ki se bo odvil v klubskih prostorih MIKK-a.

Zakaj tvoj pes PADE VEN in kako mu (vama) lahko POMAGAŠ
V Mladinskem centru Gornja Radgona bo potekalo predavanje Zakaj tvoj pes PADE VEN in kako mu (vama) lahko POMAGAŠ z začetkom ob 18. uri. Predavanje bo vodila Petra Gjureč, the Trust Technique Practicioner. Gre za predavanje, ki ti dokončno povrne vero in prižge novo iskrico v očeh. In vera in nov zagon sta tisto, kar je potrebno, da se podaš na najlepšo pot, ki si si jo lahko kadarkoli zamislil/a s svojim pasjim prijateljem. Vstop prost.

Brezplačna družinska delavnica „Hiška za ptice po navdihu stavbne dediščine“
V Tednu kulturne dediščine in Tednu otroka, vas z začetkom ob 10. uri, vabijo v Pomurski muzej Murska Sobota na brezplačno družinsko delavnico „Hiška za ptice po navdihu stavbne dediščine“. Na stalni razstavi si boste najprej ogledali rekonstrukcijo cimprače in spoznali glavne gradbene materiale. Po navdihu ogledane kmečke hiše boste nato na delavnici z recikliranjem embalaže ustvarili hiško za ptiče, ki jim bo služila kot krmilnica, njim pa kot spominek iz njihove kulturne dediščine. Prosijo za predhodne prijave udeležencev na telefonsko številko: 059 366 621 ali na e-naslov: mateja.huber@pomurski-muzej.si. 

Delavnica: Moja domača shramba – sušenje zelenjave in zelišč
V Beltincih se bo z začetkom ob 14. uri odvila 14. delavnica iz njihovega ciklusa predavanj: »Moja domača shramba – sušenje zelenjave in zelišč«. Dogodek bo potekal v prostorih Zaposlitveno-izobraževalnega centra Beltinci (preko pošte) in pozneje še v praktični obliki na Eko vrtu. Delavnico bo izvajal Iztok Luskovič iz Zavoda 100 % naravno Botanik iz Ormoža. Vsak udeleženec bo na delavnici prejel veliko novega in uporabnega znanja. Delavnice so brezplačne in potekajo v okviru programa Erasmus+ oziroma v okviru projekta »Moj samooskrben dom v času korona krize« in so namenjene brezposelnim osebam. Prosijo za predhodne prijave na telefonsko številko: 051 322 739 ali na mail: zrirap@gmail.com, saj je število udeležencev na posamezni delavnici omejeno.  

KOSTANJI & MOŠT
Pri Vinski fontani KAPELA bo dišalo po KOSTANJIH, zraven pa se seveda prileže tudi kozarec dobrega mošta. Vljudno vabljeni, da jih obiščete od 14. ure naprej. 

Nedelja, 9. oktober

»Ferencovo senje«
Občina Turnišče prireja v okolici Planinkinega parkirišča ponovno tradicionalno »Ferencovo senje«. Letos bo poudarek na domači obrti. Kot vedno pa boste obiskovalci med drugim lahko kupili izdelke iz lesa, iz medu, sveče, tekstil, kostanje in tudi razne razne dobrote. 

KAPŰSTNI DEN
Turistično društvo Dišeči volčin v sodelovanju z vasjo Šalovci in Občino Šalovci po dveh letih premora zaradi epidemije letos znova pripravlja tradicionalni Kapűstni den v Šalovcih, z začetkom ob 10. uri. Prireditev bo letos prvič organiziran v novi poslovni coni v Šalovcih. Dogajanje se bo odvijalo pod šotorom. Gospodinje iz Občine Šalovci bodo pripravile razstavo jedi iz zelja, ki jih bodo ponudile na pokušnjo obiskovalcem. Ekipe bodo letos tekmovale v kuhanju segedina. Prireditev bo popestrena s prikazom tlačenja zelja na tradicionalen način v izvedbi KUD Budinci. Program bo povezoval Milan Zrinski, nastopali bodo še: Folklorna skupina KUD Šalovci, Ljubitelji starodobnih koles Dimeki iz Beltinec in Kűnštni Prleki. Zabaval vas bo ansambel Aktual. Na stojnicah pa se bodo predstavili lokalni obrtniki in proizvajalci. Tudi srečelov vas čaka. Degustacijske dobrote iz zelja bodo tudi letos dopolnjene z zanimivo gostinsko ponudbo. Najmlajše pa pričakujejo napihljiva igrala. Vstopnine ni.   

KOSTANJI & MOŠT
Pri Vinski fontani KAPELA bo dišalo tudi v nedeljo po KOSTANJIH, zraven pa se seveda prileže tudi kozarec dobrega mošta. Vljudno vabljeni, da jih obiščete od 14. ure naprej.  

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2022 ob 18:18 gost

      V tornišcaj je se je domače obrti. Rejsan. Nega srati največ pa udaju plastičnih sveč. Pa vankišov z pesakami in mačkami.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2022 ob 18:39 lipa gost

      Upkačovo senje .Kupinarje tűdi prijdejo ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2022 ob 18:43 Gary Butts gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝗪𝘄𝘄.𝗛𝗼𝗺𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗖𝗼𝗺

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2022 ob 18:52 Willieoatright gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2022 ob 21:18 Kamin gost

      Trbej nabirati glasove, prvo srečanje cehov, po 250 letih pa še senje, mogoče še upokojenci kaj dobijo. Borči, tak se dela. Ene kostanje pa delavskemu narodi tuj čast :) gele tak mamo

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.10.2022 ob 7:52 gost

      Ta borči ni nič naredil niti enega delavnega mesta ni ponudil kamoli da bi koga zaposlil. Edino velike obljube in veliko hvalisanje in pol projekti kere je že prejšnja župnija začela. Tako da njegovega pravega projekta ni nikjer. Obljube igrišče nogometno druga lokacija, gasilski dom nov, kolasarska steza proti paradajzi na drugi strani kot je sedaj, največja obljuba fabrika za električne avteke, poglobitev jarkov zaradi poplav itd. Nič od nič. Njegov največji nasprotnik se pa je z vsemi temi obljubami strinjal, se strinjam. Mimogrede keri je zdaj direktor varaša.naredili so pa en,,,,, drek,,,. Same obljube, obljube,. Seveda SDS same laži.

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 8:17 gost

        Laž je nesmrtna duša komunizma. Pojdi v Turnišče in se prepričaj, kaj je bilo narejenega, ne pa da preko googla opazuješ okolico; pojdi že končno iz stanovanja.

        16 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 8:19 gost

        V Planiki te z veseljem vzamejo, samo malo volje boš moral pokazati in boš dobil delovno mesto.

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 8:25 gost

        Ljudje pridite in se prepričajte, saj v Turnišču kolesarske steze z neba padajo, rekonstrukcije ceste za obrtno cono je izvajalec na lastno pobudo in stroške naredil 🤣, da se vrtca ne omenja, pa fitnes, pa ... Dvigni rit iz sedeža in malo korakaj po naravi.

        14 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 8:28 gost

        Očitni 'Borči' ni komunist, da bi ponujal zaposlitve po principu 'samo da so naši'. Ta 'princip' so najbolj sposobni uresničiti komunisti in njihovi ponosni nasledniki.

        14 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 11:35 gost

        Borči je uredil tudi cesto v Gomilicah, pločnik v Nedelici, namakalni sistem za igrišče, razsvetljavo igrišč, ... Zdaj se izvaja rekonstrukcija čistilne naprave v vrednosti 3.5M. E-avtomobilčki so na štartu. Tvoj pogled bo potrebno usmeriti dlje od prve gostilne, kjer te za šankom čakajo špriceraši.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.10.2022 ob 16:02 Glendailliams gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.10.2022 ob 16:45 gost

      To kar se tukaj piše kaj je naredil je en drek istina. Vse to je delo prejšnje župnije on je samo dokončal. Pa še to samo na polovico. Vrtec so popravljali pa mesecu dni kolasarska steza polovico je tam kjer jo je začela delati prejšnja županija. Do lipe imajo drek ne kolesarsko stezo, do Čerensovec imajo drek ne kolesarsko stezo, od Renkovec do beltinec imajo drek ne kolesarsko stezo, od Renkovec do Dobrovnik imajo drek ne kolesarsko stezo. Da o cesti Nedelica radmužanci na govorim zato se prebudite debili iz 19 stoletja in začnite delati. Kajti vse občine okoli posranega turnišca so svetlobna leta pred vami. Edina svetla točka je izstop z avtoceste to pa itak ni ta SDS bedak naredil.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 18:24 gost

        O kolesarke te mučijo. Prejšnja županja se je pokakala, ne pa začela te projekte. Vse kolesarke bi imel naenkrat. No imajo pa kolesarko v Renkovcih pri Paradajzu, imajo kolesarko do Dobrovnika, imajo kolesarko mimo romskega naselja proti Črenšovcem, imajo kolesarko proti Veliko Polani, imajo načrte za kolesarko proti Lipi, v pripravi je načrt za kolesarko Renkovci-Dobrovnik. Za kolesarko Renkovci-Beltinci pa se pozanimaj pri občini Beltinci, zakaj Beltinci nimajo interesa za ta del; za kolesarko Gomilica-Črenšovci še ASPA ni uspela narediti projektov za njihov del. Zanimivo, da omenjaš cesto proti Radmožancem, saj ta uničeni del spada pod občino Dobrovnik. Rajši preveri komunistične vire, ki ti poročajo narobe. Nehaj zahajati za šank k špricerašem. Čeprav popravljajo vrtec, imajo pa ga.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.10.2022 ob 16:47 gost

      V tornišcaj drugu nemaju kak ti trij debilne na tej peciklinnaj.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.10.2022 ob 17:25 ........ gost

      man decu v vrteci, ki je renoviran z evropskimi sredstvi, enako kot ta stavba sezidana . Ni se še dobro segrel, paje že vrtec bil potreben popravila, projekt kolesarska teza Turnišče -velka ledava in Turnišče - renkovci je projekt, ki bi ga 5 pijančkov naredilo v enem mesecu, tudi nič ne pomagata, saj je glavna relacija kolesarske steze renokovci dobrovnik. Od gomilic (romi) dalje nič, čeprav se gobezdalo da b do meje črenšovske občine, parkirišče pri zdravstvenem domu nič, itak bo samo parkirišče kot je bilo, le nov asfalt bo položen, domačija Polanšček nič, zbirališče pijancev, ki mečejo kao neke balinčke in so se umaknili v zavetje, da jih otroci vrteca ne vidijo, ko udrihajo in praznijo flaše itd. Domače ponudbe nikjer, Borči in prislednik se strinjam napovedovala nov val turizma, varašanci pa nimate niti ene gostilne, da bi si človek kupil sendvič s posebno salamo. In govorite oziroma ste pred štirimi leti, kak razcvet turizma pričakujete. Eni Renkovci va šibajo s štirimi lokali, vedeti pa morate, da je turizem med drugim tudi gostinstvo, pred tem pa morate turistu tudi nekaj pokazati.Kot delamo mi v občini, vsak gost pa v seni oziroma gostilničar plača občini tudi takso. Hodijo vam gledat cerkev, jejo i pijejo pa v sosednjuh občinah. Skratka 100 let za razvijem, kot ste bili varošanci pred 40 let, ko ste z razvojem drmali, imeli gostilne,trgovine in ves ostali razvoj in to na krajevni samoprispevek. Danes va denar odvzema občinska oblast za plače, kot je razvidno, pa niti ne obstaja, saj ni vidnega napredka v občini. Ena velika maša brez dodatne ponudbe je nula, nogomet nula, drugega pa itak nimate. So le hvaljivci in sebičneži, pridite malo v našo občino, da vidite, kaj se dogaja, 8 gostiln, 8 trgovin, promet kot v Ljubljani, nogomet v drugi ligi, prireditve kot po tekočem traku itd. pozdrav iz sosednje občine, pridite na mašo treh džel.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 19:38 gost

        Sem bil letos na veliki masi in kar precej je dodane vrednosti. Očitno ti nisi bil,ker mlatiš prazno slamo.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2022 ob 19:46 gost

        Promet kot v Ljubljani; promet je kar velik problem zaradi smoga,zato ga pa Janković omejuje. IQ nimaš kaj visok ali? Zdravje že kaj peša?

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.10.2022 ob 17:36 gost

      Točno tako kot si napisal to je realnost kera se vidi ne pa Lapajne v prazno. Zdaj bo pa spet lejtal kak leptir in fekta glasove. Mlade je okoli prinesel z svojimi obljubami pa njim ni nič naredil edino ka je enkrat z njimi na gumli gledal neki film bole povedano 7 ljudi in vsi so bolj spali kot gledali. To pa je to.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.