https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Svečani zaključek literarnega natečaja »Bosa pojdiva, dekle obsorej«

10.10.2022 ob 6:05  

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija (UŠF) je v Vrtu spominov in prijateljstva na Petanjcih v Občini Tišina v četrtek, 6. oktobra, na svečanem zaključku 11. literarnega natečaja z naslovom "Bosa pojdiva, dekle obsorej" podelila priznanja udeležencem natečaja in zahvale njihovim mentorjem.

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija je v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v Občini Tišina podelila priznanja in zahvale nagrajencem literarnega natečaja "Bosa pojdiva, dekle obsorej" in njihovim mentorjem, na katerega so k sodelovanju povabili učence 8. in 9. razreda OŠ in dijake SŠ v murskosoboški Območni enoti Zavoda RS za šolstvo. 

S himno vrta "Bosa pojdiva ..." eno najlepših slovenskih samospevov, ki jo je napisal Kajuh se je začela slovesnost s podelitvijo. 

Tudi z letošnjim natečajem so sledili pomembnemu in aktualnemu dogodku iz polpretekle zgodovine slovenskega naroda in dogajanju v povezavi z njim. To je 100. obletnica rojstva pesnika, prevajalca in narodnega heroja Karla Destovnika Kajuha. Na letošnji razpis se je odzvalo osem osnovnih šol, s skupno trinajstimi prispevki in dve srednji šoli s tremi besedili. 

Predsednica Komisije za izvedbo in vrednotenje natečaja Irena Kumer ter predstavnika UŠF Ernest Ebenšpanger in Marjan Šifter so podelili priznanja in zahvale nagrajenm osnovnošolcem in srednješolki ter njihovim mentorjem za nagrajena literarna dela.

 

Nagrajenci literarnega natečaja "Bosa pojdiva, dekle obsorej" v šolskem letu 2021/2022 so: Ines Horvat (9. razred OŠ Tišina, mentorica Erika Cifer), Daša Herceg (9. razred OŠ Šalovci, mentorica Silvija Sambt), Pia Čarna Vogrinec (8. razred OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, mentorica Karmen Rauter), Matic Novak in Sara Nemec (8. razred OŠ Gornji Petrovci, mentorica Breda Kerčmar), Maja Trajber (8. razred OŠ Bogojina, mentorica Marjetka Erdelji), in Nuša Gomboc (2. razred Srednje zdravstvene šole Murska Sobota, mentorica Judita Kalamar). 

Kulturni program so obogatili učenci in učenke OŠ Tišina in Šalovci ter dijaki Gimnazije Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.