https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Uredili in označili so pohodne ter kolesarske poti

Veržej, 12.10.2022 ob 10:20  

V prostorih TIC-a Veržej so ob zaključku projekta "Promocija naravnega in kulturnega turizma - kulTURA=naTURA" pripravili tiskovno konferenco in odprli Plavčkove sprehajalno - kolesarske poti.

"Veržejska občina že od vsega začetka stavi na razvoj turizma," poudari župan Občine Veržej Slavko Petovar in doda, da je potrebno graditi mreže in se povezovati. "Kljub majhnosti smo v občini izjemno povezani. Naš razvoj usmerjamo v smeri naravnega in kulturnega turizma. Tako smo v sklopu projekta poskrbeli za označitev in povezavo pomembnih kulturnih in naravnih znamenitosti v kolesarsko in pohodno pot.   

"V sklopu projekta je križevska občina pridobila digitalni turistično obvestilni zaslon. Izdelan je bil tudi letak s turistično ponudbo Občine Križevci in trganka, kjer se s turističnimi produkti predstavljata občini Križevci in Veržej," pove župan občine Križevci Branko Belec in obenem izpostavi dobro sodelovanje z veržejsko občino. 

Posneli tudi izobraževalne filmčke 

"Izdelanih je bilo šest kratkih izobraževalnih filmov, v katerih so poleg izdelkov predstavljeni materiali, iz katerih se ti izdelki ustvarjajo. V ospredju je lončarstvo, sledi kovaštvo, izdelki iz slame, šibja in ličja," pojasni Blaž Cuderman, direktor Zavoda Marianum Veržej.

Lucijan Galunder, predsednik Turističnega društva Veržej, pove, da društvo že sedaj ureja predvsem narcisne travnike, skrbi za čistočo v občini Veržej in tudi nadaljnje bodo urejali in vzdrževali vse poti.

Vodilni partner projekta je bila Občina Veržej, kot partnerji so sodelovali Občina Križevci, Zavod Marianum Veržej in Turistično društvo Veržej. Celotna vrednost projekta, ki je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, znaša dobrih 84 tisoč evrov.

Udeleženci so se po Plavčkovih poteh podali peš in s kolesi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2022 ob 14:44 gost

      Enkrat na leto je premalo vsaj vsak drugi dan bi morali iti peš ali na kolom

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2022 ob 18:05 JosephineHarris gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.