https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaradi tranzita obrambnih sil bo povečan promet na relaciji Koper-Pince

10.10.2022 ob 11:10  

Enote obrambnih sil ZDA bodo v okviru redne rotacije svojih enot v Evropi opravile tranzit čez Slovenijo, od danes do 24. oktobra bo tako občasno povečan promet na razdalji Koper - mednarodni mejni prehod z Madžarsko Pince, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Transport zavezniške opreme je predviden z vlakovnimi kompozicijami in po cesti. Cestni in železniški tranzit bosta potekala iz Kopra proti Madžarski tako, da bosta čim manj moteča za druge udeležence prometa. Kolone vojaških vozil bosta spremljala vojaška policija Slovenske vojske (SV) in občasno tudi helikopter SV, premikale pa se bodo zunaj prometnih konic.

Slovenija bo s SV omogočila vse za nemoten ter varen premik zavezniške opreme čez svoje ozemlje, ki v evropskem prostoru predstavlja pomemben komunikacijski koridor pri podpori zagotavljanja miru in varnosti v Evropi, so navedli na ministrstvu.

Na podlagi partnerstva s Slovenijo, bo ameriška kopenska vojska v pristanišču v Kopru sprejela in razložila približno 850 kosov opreme, dodeljene brigadi za logistično zagotovitev 101. divizije iz baze Fort Campbell v Kentuckyju, napotena pa je v podporo ameriškim silam v Evropi in Natovim zaveznicam kot odziv na krizo v Ukrajini.

Slovenija s SV v okviru podpore države gostiteljice zaveznicam in partnericam nudi svojo logistično podporo. Vse to izvaja v sodelovanju s civilnimi partnerji v Sloveniji, ki zagotavljajo pomorske, cestne in železniške premike. Oktobrska dejavnost bo prvi tovrsten in tako obsežen logistični premik ameriške kopenske vojske iz pristanišča Koper preko ozemlja Slovenije, so še sporočili z ministrstva.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2022 ob 11:48 Karel K. gost

      Kaj na to poreče Kordiš?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2022 ob 8:42 umetnik gost

        promet na relaciji Koper-Pince ! kaj jih bodo vozili samo v eno smer, ko pa pravijo, da je rotacija, jih nameravajo tam porabiti ??

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2022 ob 12:13 vlado gost

      To ni ravno spodbudna novica ker to pomeni, da že potekajo priprave na mogoči večji spopad Natovih sil z Rusko vojsko, torej nič dobrega....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2022 ob 12:28 gost

      Kordiš je JEBIVETER !!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2022 ob 13:39 gost

      Vsi keri so spodbujali in pošiljali orožje v Ukrajino so pomagali zaneti ti 3 svetovno vojno. Leta 1991 ko so se odcelili od Rusije bi morali zadevo urediti do konca Nej na polovico. Vsi so še dalje eni druge izkoriščali. Zdaj pa je to kar je. Ta odcepitev je bila kot zakon keri razpade pa še vseeno hodita eden k drugemu kao zaradi dobrih odnosov z časom pa pride do točke ko se streljajo in drkajo eden drugega na vsakem koraku. Ko je konec ja konec naj Mal sem malo tja.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.10.2022 ob 9:17 gost

      8:56 Si kdaj pričakoval ,da bo Putin stopil na Ukrajinska tla ? Ne nisi marsikdo si tega ni mislil pa je !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.