https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bakovcih so se skoraj dva tedna predajali misijonu

Bakovci  

V Bakovcih se je minulo nedeljo zaključil misijon, ki je trajal od 2. novembra. Za bakovske vernike so dober teden potekali različni dogodki – obeležili so slavnostna bogoslužja, oratorij za otroke, različna srečanja za različne ciljne skupine, romanje, pričevanje bratov kapucinov in še mnogo drugih.


Na misijon so se Bakovčani na čelu z župnikom dr. Francem Zorcem pripravljali že celo leto, namen misijona pa je bil vernike povezati in s pestrim dogajanjem obogatiti njihovo versko življenje. Misijonar brat Marko Senica je v času misijonskega dogajanja poleg maševanja vodil tudi srečanja, namenjena različnim ciljnim skupinam – nagovoril je mlade, bolne, otroke, brezposelne, ločene, kmete ... na razpolago pa je bil tudi vsem, ki so se želeli pogovoriti.

Verniki so se podali tudi na romanje v Mursko Soboto. Okrog 130 romarjev ni zmotilo niti hladno jesensko vreme.

Tekom misijona so tako pri bogoslužju kot na različnih dogodkih sodelovali otroci, mladina, člani Župnijskega pastoralnega sveta in drugi.

Vrhunec misijona je bilo pričevanje in prepevanje bratov kapucinov, ki so z verniki, ki so napolnili vaško dvorano, delili svoje izkušnje.

Z misijonarjem so zapeli tudi otroci.

Mladi so pripravili tudi igrico o življenju sv. Frančiška.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.