https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Cene avstrijskih vinjet z januarjem višje

31.10.2022 ob 14:30  

Vožnja po avstrijskih avtocestah in hitrih cestah bo prihodnje leto nekoliko dražja, saj se bo cena vinjete zvišala za 2,8 odstotka. Letna vinjeta za osebna vozila bo po novem stala 96,40 evra, desetdnevna vinjeta pa 9,90 evra.

Nakup nove vinjete vijolične barve bo mogoč od konca novembra pri približno 6000 Asfinagovih prodajnih partnerjih vinjet v Avstriji in tujini ali v digitalni obliki. Veljati pa bo začela s 1. decembrom, piše STA.

"Tako kot vsi prihodki od cestninjenja bodo tudi prihodki od prodaje vinjet ponovno vloženi v upravljanje, gradnjo, vzdrževanje in varnost v cestnem prometu na 2249 kilometrov dolgem avstrijskem omrežju avtocest in hitrih cest," so sporočili iz Asfinaga.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2022 ob 15:33 Štef gost

      Dobrih 30% ceneje kot pri nas, pri nas tedenska 15eur in tudi cest ne popravljajo en mesec po izgradnji, pri nas je kilometer izgradnje za polovico dražji kot v Avstriji ker delo končajo v roku

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2022 ob 19:10 Lali gost

        Pomurec je kot SDS ki ne prenese resnice zato je pri objavi okužb zbrisal komentarje in preprečuje komentarje

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2022 ob 19:26 Parsifal gost

        isto je ci glasuvles na novitv sto de predsednik...das Pircovoj glas..se ti zahvali pa cuj priste..za dvej minuti ides gledat rezultat pa vijdis ka isto glasov kak pred ten da si glasuvao..samo ka sds verniki mislijo kak vodi logar..budale

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2022 ob 0:42 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem---------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐂𝐢𝐭𝐲𝐏𝐚𝐲.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2022 ob 9:02 gost gost

        ceneje že, samo če se pa pelješ malo dlje skozi avstrijo tam pa je potrebno plačat še tunele,kar pa recimo do Salzburga in nazaj nanese nekih 30€ . Se pravi kupiš letno avstijsko vinjeto, cena dobrih 90€, greš recimo 2-3 skozi tunele in si potem že na slabih 200€. Se pa vseeno strinjam da imamo predrago cestnino, se sam tedensko vozim do ljubljane, obale itd. in je že toliko prometa da se lahko redko kje pelješ 130km/h.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2022 ob 16:56 Karel K. gost

      Slovensaka tedenska že danes stane 15 EUR, avstrijska desetdnevna pa bo po novem stala 9,90 EUR in kaj bi radi Golobovci, abvbstrijci imajo urejene avtoceste v vseh pogledih, ne pa kot v Sloveniji sama jama pot in ozka.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2022 ob 18:03 gost

        Ceste je delal lopov Zidar ki je bil povezan z lopovi oziroma osamosvojitelji. Si izgubil spomin Karček K. ?

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2022 ob 18:41 123 gost

        Tele Janševo kaj pa ima Golob z našimi vinjetami saj do letos skoraj ni vedel zanj, tvoja šiptarska svinja že leta širi sovraštvo v Sloveniji

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.10.2022 ob 17:17 Marie Ingram gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐭𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.10.2022 ob 21:14 Karel K. gost

      Zidar ni bil povezan s slovenskim narodom, kateri je osamosvojil Slovenijo ampak s titoisitčno bando, osebno s Titom, Kučanom, Dolancem......in potem njihovimi prijatelji, Huseinom, Gadafijom, Aminom....Gradil pa je, da je vgrajeval polovico potrebnega materiala, cementa železja in to zrjavljenega kot so bile cevi v bolnišnici. Le titoistični lopovi in priskledniki lahko zgradijo takšne ceste, katere je potrebno po dveh letih že obnavljati, da le zaslužijo oboji, titoisitčni politiki in privilegirani graditelji kateri nimajo pojma o inženirstvu..

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.11.2022 ob 16:34 CarolynNixon gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐓𝐨𝐩𝐜𝐢𝐭𝐲𝐩𝐚𝐲.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.