https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Ethnotrip z novim albumom Bluz panonski

03.11.2022 ob 14:20  

Ethnotrip izdaja novo avtorsko zgoščenko Bluz panonski, ki jo bodo z gosti predstavili jutri, 4. novembra, ob 19. uri v dvorani Gledališče Park v Murski Soboti. 

Prekmurska skupina Ethnotrip z novim albumom Bluz panonski predstavlja svoje doživljanje panonskega sveta, melanholijo, ljubezen, tradicijo, minljivost, hrepenenje … Na kratko to je košček panonskega bluza, so zapisali v predstavitvi.

Besedila pesmi so prispevali domači avtorji, in sicer Feri Lainšček, Dušan Šarotar, Sara Kager in Marko Kočar, pod glasbo pa so se podpisali člani skupine. Kot že pri prejšnjih dveh zgoščenkah je tudi pri tej producent Dejan Berden.

"Šestim raznolikim skladbam svoj posebni prispevek dajejo tudi sodelujoči glasbeniki. Pri nekaterih skladbah je klavir igral nekdanji član zasedbe, Primož Kramberger, Kristian Majcen pa s svojim kitarskim vložkom skladbo Srce zapelje v rockerske vode. Brez kitare Saše Zvera panonski bluz ne bi zvenel zadosti "bluzovsko". Pravega panonskega vzdušja na albumu ne bi bilo brez cimbal Danija Kolariča v pesmi Mlin na Muri. Ethnotrip daje posebno pozornost tudi domačemu narečju, zato so nekatere skladbe v prekmurščini," so pojasnili.

Skupina Ethnotrip, ki je na slovenski glasbeni sceni že trinajst let, je v preteklih letih izdala tri zgoščenke. Na prvih dveh – Ethnotrip (2013) in Kdo bo pil iz bistrega studenca (2016) – so priredbe ljudskih in ponarodelih pesmi. Leta 2018 pa so se odločili stopiti korak naprej in so predstavili svoj prvi avtorski izdelek, album Preden se zdani.

* Foto: Tomaž Galić

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.