https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: »Dej se preglej!«

20.11.2022 ob 14:10  

Z novembrom se je začel Movember, gibanje, ki opozarja na raka na prostati, zaradi katerega vsako leto umre več kot 400 Slovencev. November je tudi mesec, ko si moški v znak gibanja množično puščajo rasti brke.


Gibanje Movember se je začelo leta 2003 v Avstraliji in je preraslo v globalno gibanje. Poudarek kampanje je ozaveščanje za zgodnje odkrivanje in pravočasno zdravljenje raka na prostati in modih, o pravilnem pristopu k zdravljenju duševnih bolezni pri moških in preprečevanju samomorov. Člani mednarodnega gibanja Movember spodbujajo moške, da si ta mesec puščajo rasti brke. Za rakom letno po svetu zboli več milijonov ljudi. 

Rak na prostati je eden najpogostejših in najnevarnejših rakov med moškimi, za katerim zboli vsak četrti moški po 50. letu starosti. Letno pa v Sloveniji odkrijejo okoli 1600 novih primerov te bolezni. S kampanjo Dej se preglej! Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan v novembru ozavešča o pomenu preventivnih pregledov prostate. Društvo OnkoMan je bilo ustanovljeno leta 2016 in je prvo društvo v Sloveniji, ki je prvenstveno namenjeno moškim in moškemu zdravju.

Med simptomi raka prostate so pogosto uriniranje, zlasti ponoči, težave z začetkom uriniranja, bolečine pri uriniranju in kri v urinu. Bolečine po telesu povzročajo predvsem napredovane oblike raka, ki so se že razširile iz prostate. Največji dejavnik tveganja za nastanek bolezni je starost, saj pojavnost raka prostate s starostjo strmo narašča. Pomembna je tudi družinska obremenjenost, saj ima moški, katerega oče ali brat sta zbolela za rakom prostate, povečano tveganje, da bo tudi sam zbolel.

Kot so navedli pri STA, so iz društva OnkoMan sporočili, da je delež ozdravljivosti visok, če se bolezen ugotovi v zgodnji fazi, zato so redni preventivni pregledi izrednega pomena. Cilj kampanje "Dej se preglej!" je ozaveščati moške o pomenu preventivnih pregledov, da pravočasno ukrepajo in preprečijo, da bi postali del te statistike. Kampanja izhaja iz karakteristik, ki stereotipno zaznamujejo moške. Veliko moških počne stvari, ki so morda sprva nerazumljive, nelogične ali nepotrebne. Eden takšnih primerov je postavljanje mlaja - posekajo drevo samo zato, da bi ga nato znova postavili. Če za rojstnodnevno slavje počnejo to, bi se lahko šli tudi pregledat, so zapisali v društvu.

Na spletni strani Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, lahko z virtualnim "plezanjem" po mlaju spoznate ključne opozorilne znake za rak prostate ter poskrbite, da bodo moški po dopolnjenem 50. letu slavili še čim večkrat. 

V ta namen vam prilagamo tudi spodnji videoposnetek Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan: "OnkoMan Bar", ki moškim sporoča "Dej se preglej!" In obišči zdravnika, preden je prepozno.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2022 ob 16:52 gost

      Moški ja lepši brez brkov. Kajti eni si niso sposobni glave oprati kamoli za brke poskrbeti. Večkrat je že videno da imajo hrano gor od kosila ali večerje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2022 ob 17:42 Wanda Gainer gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2022 ob 17:21 JessicaMartinez gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2022 ob 0:08 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website——–————–>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.