https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes bo nakazan prvi draginjski dodatek za otroke

14.11.2022 ob 9:00  

Država bo danes prvič izplačala draginjski dodatek za otroke.


Nakazala ga bo družinam z otroki, upravičenim do otroškega dodatka, in sicer v višini dodatka, ki ga dobijo za prvega otroka, od najmanj 21 do največ 123 evrov. Do draginjskega dodatka so upravičene tudi rejniške družine za otroke do 18 leta. Sledili bosta še dve izplačili.

Družina mora upravičenost do draginjskega dodatka za otroke izkazovati z veljavno odločbo za otroški dodatek za oktober, november in december 2022. Dodatek bo prejela za vse otroke, za katere je upravičena do otroškega dodatka.

Otroški dodatek za prvega otroka je odvisen od dohodkovnega razreda in se giblje od 21 do 123 evrov. Če je torej družina umeščena v prvi dohodkovni razred in ima tri otroke, bo prejela draginjski dodatek v višini 368,37 evra, torej trikrat po 122,79 evra, so primer nedavno predstavili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Višino draginjskega dodatka si lahko izračunate na spletnem mestu gov.si.

Izplačilo bo avtomatično, kar pomeni, da vloge ni bilo treba oddati. Draginjski dodatek se tudi ne bo upošteval pri pravicah iz javnih sredstev, dohodnini in ne bo predmet izvršb. Vlada je draginjski dodatek za otroke sprejela z namenom, da bi v času draginje pomagala družinam, so zapisali na STA.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2022 ob 9:19 kilonja gost

      diskriminatorne fotografije, prijela vas bo SZISG - Služba za iztrebljanje sovražnega govora Na slikah bi morala biti dva moška ki sprehajata fantka ali pa dva moška ki sprehaja psa, ali pa kozo če sta od doli . Če pa že kažete heteroseksualce bi se pa spodobilo da je moški črni kak boks, ženska pa zamotana od glave do peta , pa njmanj 6 otrok z njima.. Pojam nimate, poslal vam bom Holoba in SZISG za vrat .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.11.2022 ob 12:51 gost

      ,,,, klonjaš,,, zapri se v klonjo tja do leta 2090. Baje se je izgubil vele vodja Januš grozni po včerajšnjem porazu. Kaj boste zdaj hlapci njegovi ker nimate debilne plešave glave za vaše nadaljnje odločanje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.11.2022 ob 16:57 Tamiomas gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.