https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Minister Jevšek se je udeležil čezmejnega gospodarskega foruma podjetnikov v Lentiju

17.11.2022 ob 13:45  

Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Aleksander Jevšek se je danes udeležil čezmejnega gospodarskega foruma podjetnikov v Lentiju na Madžarskem, kjer se je srečal tudi z madžarskim kolegom Tiborjem Navracsicsem.

"Današnji dogodek je priložnost, da se utrdijo in morda vzpostavijo nove vezi na čezmejnem območju," je v uvodnem nagovoru poudaril minister Jevšek.

Spomnil je, da to območje pokriva več evropskih programov, čezmejni program Slovenija - Madžarska ter dva transnacionalna programa Interreg Danube in Interreg Central Europe, ki ponujajo številne priložnosti za medsebojno sodelovanje in povezovanje.

Nove priložnosti za podjetja prinaša tudi novo obdobje izvajanja evropske kohezijske politike, je poudaril minister Jevšek: "V programih Interreg so za podjetja najbolj zanimiva prednostna področja digitalizacija, inovacija, zeleni prehod, pametna družba in dobro upravljanje. Ta področja ponujajo podjetnikom orodja za navezovanje poslovnih stikov, skupen razvoj projektnih idej ter prehod na digitalno poslovanje."

Njegov ministrski kolega, Tibor Navracsics pa je ob tem dejal: "Čezmejno sodelovanje bogati Prekmurje in Porabje. Takšna srečanja niso pomembna samo za menjavo med državama, ampak ustvarjajo tudi prijateljstva". Ob tem je izpostavil tudi pomen čezmejnega gospodarskega sodelovanja ter sodelovanja držav Srednje Evrope in Evropske unije za ohranjanje miru v Evropi, so sporočili iz Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

FOTO: FB Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. 

    Fotogalerija