https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na črni petek se rajši odpovejte impulzivnim nakupom

24.11.2022 ob 19:00  

Jutri, 25. novembra, je tako imenovani črni petek – Black Friday, ki je v zadnjih letih tudi v Sloveniji postal praznik nakupovanja in potrošništva.


Črni petek je k nam prišel iz ZDA. Gre za zadnji petek v novembru, ko bodo vrsto popustov pripravile tako fizične kot spletne trgovine in s tem začele decembrsko nakupovalno mrzlico in popuste.

Akcije ob črnem petku pa pogosto niso omejene le na en dan, ampak trajajo kar celoten konec tedna, pri nekaterih trgovcih kar cel teden. Ob nakupih na črni petek pa je potrebno biti pozoren, saj vse ponudbe niso tako ugodne, kot se zdi na prvi pogled. Pomembno je, da se na spletne razprodaje dobro pripravite in se o cenah izdelkov pozanimate že pred popusti. Zavedati se je treba, da je višina popusta lahko zavajajoča, pomembna je le cena izdelka. 

Ni pa rečeno, da je ponudba res najboljša, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije. V pomoč pri nakupovanju na črni petek so v Zvezi potrošnikov Slovenije pripravili tudi deset nasvetov. Ob tem pa opozarjajo predvsem na to, da čeprav so nekatere ponudbe v okviru razprodaj na črni petek res ugodne, niso vse tako dobre, kot se zdi na prvi pogled. Naj vas v petek ne zagrabi nakupovalna mrzlica, pomembno je, da se na spletne razprodaje dobro pripravite. 

Kupujte to, kar potrebujete, toliko kot potrebujete in predvsem naj vas ti nakupi ne pahnejo v rdeče številke. Določite si proračun, koliko lahko zapravite, če se impulzivnim nakupom ne morete odpovedati. In najbolj pomembno premislite, ali vse te izdelke po ugodnih cenah res potrebujete.

FOTO: Pixabay

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2022 ob 19:46 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Nárud je blesav....že mládi su zaštekani.....Tak je s ten....Baba te mláduga perspektivnuga ubrné z čobami,joškami,rituv.....to je impulzivni nakup,žal ti bo......verjemi mi,jaz ne lažem,samo vse ne povem ....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.