https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Potrjenih je 19 okužb s salmonelo, 5 primerov v Pomurju

23.11.2022 ob 13:50  

V vzhodni Sloveniji so prvi zaznali povečano število okužb s salmonelo. Do zdaj je bilo potrjenih 19 primerov, ki jih obravnavajo območne enot NIJZ Ravne, Murska Sobota, Celje in Ljubljana.

Nacionalni inštitut za javno zdravje skupaj z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin preiskuje povečano število primerov salmoneloze v Sloveniji. Po zadnjih podatkih NIJZ je trenutno potrjenih 19 primerov, 5 ljudi je bilo zaradi okužbe s salmonelo tudi poiskalo pomoč v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Prve informacije o tem, da je sum okužbe s salmonelo potrjen pri več ljudeh, so prišle iz Murske Sobote. Primere sicer obravnavajo še območne enote NIJZ Ravne in Celje. Štirje od petih pacientov, ki so poiskali pomoč v Splošni bolnišnici Murska Sobota, so bili že odpuščeni, eden pa še vedno potrebuje oskrbo. Po neuradnih informacijah je bilo menda vsem skupno, da so zaužili v eni od trgovin kupljeni biftek. 

Kot je pojasnila Sanja Vuzem, epidemiologinja iz NIJZ so doslej v Sloveniji potrdili 19 primerov. Okuženi so stari med 5 in 71 let, povprečna starost bolnikov je 29 let, delež moških in žensk pa je enak. Poleg okužb v že omenjenih regijah so danes prejeli še dve prijavi iz Ljubljane.

Skupaj je bilo hospitaliziranih 11 bolnikov, ostale so oskrbeli v ambulantah. Večina bolnikov je bila sicer že odpuščena, na zdravljenju v bolnišnici ostajata le še dve osebi. Poizvedovanja so pokazala, da primeri sicer niso neposredno povezani iz skupnih druženj ali družinskih vezi. Je pa pri večini primerov izstopalo uživanje enakega živila. 

Foto: izrez videa

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2022 ob 23:26 eva gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię Od tego zacząłem—–—–—–——–—–——–>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2022 ob 16:16 Judieoffman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.