https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Na ogled postavili razstavo izdelkov, narejenih v okviru programa rehabilitacije

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, 29.11.2022 ob 6:05  

V avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota so minuli teden odprli razstavo izdelkov, narejenih v okviru programa rehabilitacije.


Od prejšnjega ponedeljka naprej je v avli knjižnjice na voljo ogled razstava, ki jo je pripravil Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije, Center za poklicno rehabilitacijo Murska Sobota – Enota Murska Sobota in Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota. Gre za razstavo izdelkov, narejenih v okviru programa rehabilitacije.

Center za poklicno rehabilitacijo (CPR), enota Murska Sobota, deluje znotraj URI- Soče in že od leta 1996 izvaja v Pomurju programe poklicne in zaposlitvene rehabilitacije. Ti programi so sestavni del programov kompleksne rehabilitacije. Njihov cilj pa je omogočiti invalidu, da si zagotovi in obdrži zaposlitev. V okviru poklicne zaposlitvene rehabilitacije tako izdelujejo, ustvarjajo in kreirajo unikatne ter uporabne izdelke.

Izdelovanje izdelkov, od idejne zasnove pa vse do končnega izdelka, poteka skozi veliko delovnih faz in ogromno vloženega truda. Zato so njihovi izdelki zanje toliko bolj vredni, saj se v njih zrcalijo njihove želje, utrip dela v skupnosti, njihova delovna vztrajnost in njihov uspeh. Izdelujejo pa različne izdelke, vse od najrazličnejših unikatnih ročno izdelanih izdelkov iz lesa, blaga, volne in papirja. Pri tem se trudijo uporabljati le naravne materiale. Uporabljajo pa veliko barv, kajti barve so povsod okoli njih in imajo moč vplivanja na njihovo razpoloženje. 

Razstava bo na ogled v avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota vse do 12. decembra 2022.

 Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2022 ob 18:00 Tammyodfrey gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.