https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Že ta vikend na bele strmine

27.11.2022 ob 10:45  

Upravljavce smučišč je v začetku tedna razveselil sneg. Za zdaj ga je zapadlo dovolj, da so včeraj že zagnali tri vlečnice na Arehu. Na ostalih višje ležečih smučiščih se na to še pripravljajo. 

Torkovo sneženje je prineslo debelejšo snežno odejo na višje ležeča območja, a ne povsod enako. Kot kaže, je največ snega zapadlo na Pohorju. Na Areškem Pohorju je tako trenutno več kot 50 centimetrov naravnega snega, ki so ga v tem tednu že poteptali in začeli urejanje smučarskih prog.

Na Arehu smučanje ob koncu tedna, tudi sankanje na Bellevueju

Na Arehu so v soboto zagnali vlečnice Areh, Ruška in Cojzarica. Naprave bodo obratovale tudi danes, smučišča pa bodo oba dneva odprta od 9. do 16. ure. Od ponedeljka bodo po zdajšnjih napovedih smučarske proge zaprte, o nadaljnjem obratovanju bodo smučarje obvestili, je zapisano na spletni strani Visit Pohorje. Sankanje na Bellevueju poteka že od petka, možno je tudi danes med 9. in 16. uro.

Za smučanje na areških progah bo dnevna smučarska vozovnica čez vikend za odrasle stala 23 evrov, za mladino, študente in seniorje 20, za otroke 14 evrov in enako za invalide.

Na Mariborskem Pohorju so doslej prodali več kot 1400 različnih sezonskih smučarskih vozovnic. To je približno na ravni iz predhodne sezone, in to kljub dejstvu, da so cene nekaterih vozovnic letos zvišali tudi za 20 odstotkov. V predprodaji so bile sicer na voljo različne prodajne akcije. Dnevna vozovnica bo stala 39 evrov, ob koncih tedna in praznikih pa štiri evre več, medtem ko bo za otroško treba odšteti 23 evrov, ob dela prostih dnevih pa dva evra več.

Na Rogli začetek sezone predvidoma v prvi polovici decembra

Na Rogli bi glede na trenutno vremsko napoved s tehničnim zasneževanjem morda lahko začeli v prvi polovici prihodnjega tedna, začetek smučarske sezone pa v primeru ugodnih vremenskih pogojev in nizkih temperatur načrtujejo v prvi polovici decembra.

Zaradi občutne rasti stroškov, zlasti energentov, so bili prisiljeni nekaterim tipom smučarskih vozovnic prilagoditi ceno. Te bodo tako v povprečju višje za osem odstotkov. Za običajno dnevno vozovnico bo potrebno odšteti 39 evrov, v predprodaji je do konca novembra na voljo po pet evrov nižji ceni. Otroška vozovnica stane 23 evrov, v predprodaji pa tri evre manj.

Na Voglu za zdaj v zimski pravljici pohodniki, na Krvavcu že zasnežujejo

Na Voglu je po opravljenih vzdrževalnih delih že vse nared za začetek nove smučarske sezone, čakajo le še na večjo pošiljko snega. Vogel sicer že ima belo obleko, vendar je 25 centimetrov debela snežna odeja še pretanka za ureditev prog. 

Kdaj se bo začela smuka, se ne more napovedati, saj so na Voglu povsem odvisni od naravnega snega. Običajno smučarsko sezono začnejo sredi decembra. 

Predprodaja smučarskih vozovnic, ki še poteka, je zaenkrat povprečna. Cene so letos glede na visoke stroške vzdrževanja in podražitve energije nekoliko dvignili, pri čemer so zasledovali konkurenco. Tako dnevna vozovnica na Voglu stane 40 evrov. Podražili so tudi večdnevne vozovnice, ki jih sicer, že nekaj let niso.

Na Krvavcu dnevna smučarska vozovnica stane 39 evrov. Predprodaja vozovnic se je začela sredi oktobra, trajala bo do konca novembra. S predprodajo so doslej zadovoljni. Začeli so tudi že umetno zasneževanje. Na odprtje smučarske sezone računajo prvi ali drugi vikend v decembru. 

Na Kaninu še premalo snega

Naravnega snega, od katerega so na najvišjem smučišču v državi v celoti odvisni, je trenutno še premalo. Predprodaja smučarskih vozovnic je potekala v oktobru in so jo konec oktobra zaključili. Cene so iste, kot so bile v zimski sezoni 2021/2022. Potem ko povezava lani ni delovala, bo v novi sezoni smučišče Kanin znova povezano s smučiščem Sella Nevea na italijanski strani meje.

Po podatkih s spletne strani Sončnega Kanina bo od 1. decembra redna cena dnevne vozovnice za odrasle 33 evrov, za otroke in mladostnike od 10 do 26 evrov, za starejše bo 29 evrov, za tiste nad 75 let pa pet evrov. Redne cene sezonskih vozovnic se gibajo od 90 do 330 evrov, ponujajo pa tudi več različnih kombinacij vozovnic.

Na Kopah otvoritev sezone 9. decembra, na Golteh 23. decembra

Tudi na Kopah so ta teden prejeli nekaj večjo pošiljko snega in se pripravljajo na zagon naprav. Zasneževanja še niso začeli, če bo vreme dopuščalo, ga načrtujejo danes. Uradno odprtje sezone z zabavo načrtujejo za 9. december. Če bodo proge za smučanje pripravljene že prej, bodo o tem javnost obvestili.

Predprodaja sezonskih smučarskih vozovnic še poteka, prav tako prodaja ostalih vozovnic, ki so v povprečju dražje za en evro glede na lani, medtem ko so sezonske vozovnice podražili za manj kot deset odstotkov.

Na Golteh pa napovedujejo, da bo nihalka ponovno začela obratovati 23. decembra, ko bodo odprli tudi hotel in smučišče. Cenejše smučarske vozovnice v predprodaji ponujajo še do konca novembra, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2022 ob 13:18 gost

      Koga to zanima reveža ki nima niti za kruh. Komu mar da je čas za smučanje oligarhom, tajkunom tistim ki ne morejo dati plače delavcu ker si to zasluži gospodarstvenikom. Kaj če bi tukaj bolj smiselni prispevek napisali. Na primer kako naj prejšnja vlada vrne denar ki ga je delila oligarhom tajkunom da zdaj grejo smučat. Ukradla ga pa je Slovencem davkoplačevalcem in od tega marsikomu ki si te komaj privošči kruh in zadnjega plača davek. Keri pa posredno gre k oligarhom tajkunom z blagoslovom Janeza Janše.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2022 ob 22:56 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2022 ob 13:19 gost

      Bravo za napisano.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2022 ob 16:36 GOST gost

      ŠE ZMERAJ SANJAŠ JANŠO BUDALA LEJVA PRIDE ĆAS SI SLIŠAL ŽE TO ZGODOVINA SE PONAVLJA HURA BOG ŽIVI LEPO SLOVENIJO

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2022 ob 17:21 gost

      16. 36 debil spet si bil pod lagvun spet si naljani bedak segreti. Saj ni nič nenavadnega da ti,,,, princ teme,,,, sporočiti mora kako moraš glasovati kako moraš rit po lizati.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2022 ob 17:26 DeniseMason gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.11.2022 ob 18:02 gost

      SAMO LENUHI nimajo za kruh !!!!!!! meni in mojim gre odlično !!!! delamo , dobro služimo pa lepo živimo !!!! lenuhi in delomrzneži ki vam je vse v napoto pa --pocrkajte!!!! ko vas jebe !!!!!!!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2022 ob 18:31 gost gost

      Ti ob 13,18 bravo za napisano, še so realni na svetu, n e pa zblojene pokvarjene budale, ki še vedno sanjajo o puklastem pokvarjencu. Pa ,ka van je tak dobroga napravo, povejte že enkrat? Seveda ne vete tupi tupavkoji.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.