https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slavnostni prižigi lučk v Pomurju

01.12.2022 ob 17:45  

Po več pomurskih mestih bodo v prihajajočih dneh ob začetku veselega decembra slavnostno prižgali praznično razsvetljavo. V večjih mestih je to del širših prireditev, s katerimi v posameznem kraju vstopajo v praznično obarvan zadnji mesec leta. 

Praznični utrip v Murski Soboti

Na predvečer praznika sv. Nikolaja, v ponedeljek, 5. decembra, ob 17. uri bo mesto zasijalo v soju prazničnih lučk, ki bodo mesto razsvetljevale vse do 6. januarja 2023. Na Trgu zmage bo postavljena Pravljična dežela z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz klasičnih pravljic.

V ponedeljek, 5. decembra, ob 17. uri bo začelo obratovati tudi drsališče v Drevoredu Martina Luthra. Dogajanje ob drsališču bo do božiča ob vikendih spremljal glasbeni in animacijski program. Vse dni bo poskrbljeno za gostinsko ponudbo v hiškah prazničnih dobrot, ki bodo postavljene na Kardoševi ulici. Drsališče bo obratovalo do 5. februarja 2023 in sicer od ponedeljka do četrtka in v nedeljo do 20. ure, ob petkih in sobotah do 22. ure.

Celotni program si lahko pogledate tukaj.

S prižigom prazničnih lučk se začenja decembrsko vzdušje v Lendavi

S prižigom prazničnih lučk v Mestnem parku 2. decembra ob 19. uri se začenja decembrsko vzdušje v Lendavi, v sklopu katerega se bodo odvili različni dogodki, kot so dogodki za otroke, predstave, razstave in kulturne prireditve, pohod z baklami, decembrska ulica, božični bazar in prihod božička, glasbeni koncerti ter seveda silvestrovanje na prostem. Program si lahko pogledate tukaj.

Pravljično mesto v Gornji Radgoni

Letos bo v Gornji Radgoni v prazničnem času od 13. do 15. decembra zaživelo že 7. Pravljično mesto. Zvrstili se bodo nastopi najmlajših iz vrtca, osnovnih šol, folklornih skupin, glasbenih šol ter znani slovenski pevec Omar Naber, ki bodo pričarali čudovito praznično vzdušje na Trgu svobode v Gornji Radgoni. Program si lahko pogledate tukaj.

Praznični december v Ljutomeru

V Ljutomeru načrtujejo prižig prazničnih lučk in odprtje drsališča na Glavnem trgu v torek, 6. decembra, ob 17. uri. Praznično dogajanje pa se začne že danes. Njihov bogati program v prazničnem decembru si lahko pogledate tukaj.

Prižig prazničnih lučk in odprtje Božičkove pisarne v Moravskih Toplicah

V petek, 9. decembra, se v Moravskih Toplicah prižgejo praznične lučke, svoja vrata pa odpira tudi Božičkova pisarna v središču Moravskih Toplic, ki bo odprta vsak dan med 15. in 18. uro. 

Palček Fric ima letos posebno misijo, poleg odprtja Božičkove pisarne, bo v družbi župana, nastopajočih otrok, božičnega cirkusa Arbadakarba, in družbi obiskovalcev, osvetlil Moravske Toplice. V okviru Prazničnih čarovnij prirejajo še kopico drugih decembrskih dogodkov, ki si jih lahko pogledate tukaj.

Prižig prazničnih lučk v Beltincih

Občina Beltinci vabi na adventno božično prepevanje pod zvezdami in prižig prazničnih lučk v petek, 16. decembra, ob 17. uri v središče Beltinec. Podrobnosti najdete tukaj. Od 16. ure naprej bodo na stojnicah ponujali tople napitke, božično pecivo in različno ponudbo prazničnih daril. 

Slavnostni prižig lučkv parku na Cankovi

Na Cankovi bodo prižgali lučke v parku pred občinsko zgradbo v torek, 6. decembra, med 16. in 17. uro. 

Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2022 ob 18:09 123 gost

      Komu na čast ,v proceduri pa subvencije za elektriko, na vladi bi lahko odločili da je to prepovedano

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2022 ob 23:23 eva gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię Od tego zacząłem-------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2022 ob 18:19 Haha gost

      Vsaj to je za volilce in občane nekaj. Lučke in lučke in lučke. Naj uživajo v sanjah, čeprav na mrzlem, ostalo pa se steka kot vedno povsem drugam. Kako so že rekli v Rimu? Kruha in iger. Če ni kruha, pa vsaj igre za dva, da se čimprej skregata. Hahaha.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2022 ob 8:18 gost

      😅😂🤣

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2022 ob 8:55 gost

      Dve tramaticni leti za časa prejšnje vlade so ljudje gledali lučke samo po televiziji ali pa še to ne in to nezakonito. Zato pa zdaj naj uživajo v pravem veselem decembru ob druženju in toplem kuhan ku in toplem objemu prijateljskem, ljubezenskem ali bilo kakem že samo da je toplo in veselo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.12.2022 ob 16:43 MarcKeever gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.