https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Z veselim decembrom prihaja prvi dobri mož

05.12.2022 ob 16:30  

Ko se leto izteka h koncu, nas obiščejo in obdarijo trije dobri možje, Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Prvi izmed njih, Sveti Miklavž, k nam prihaja že danes.


Čas obdarovanj v veselem decembru se začenja ravno s prihodom Svetega Miklavža, ki goduje 6. decembra, na dan smrti svetnika Sv. Nikolaja. V številnih državah na predvečer godu Miklavž obdari otroke. Nekdaj so otroci darila našli v coklah, čevljih ali copatih. Ta so bila skromna. Pridni so dobili jabolka, suho sadje in orehe, poredni otroci pa so dobili šibo. Danes je miklavževina bogatejša. 

Miklavža na poti spremljajo angeli, ki so simboli dobrega ter parkeljni ali zlodeji, ki simbolizirajo demone. Ti kaznujejo poredne otroke in jih skušajo prestrašiti, z namenom, da bi bili v prihodnjem letu bolj pridni. Miklavž je oblečen v škofovska liturgična oblačila, na glavi ima škofovsko mitro, v roki pa škofovsko palico.

Sv. Nikolaj je bil krščanski škof in svetnik. Živel je v 4. stoletju na območju današnje Turčije. Bil je sin edinec bogatih staršev, ki sta bila odprta za reveže, v čemer ju je tudi sam posnemal. Vse podedovano bogastvo je razdelil med reveže, sam pa je postal redovnik.

Zaradi svoje dobrote je med ljudmi zelo priljubljen, zato ni čudno, da so si ga za zavetnika izbrali mnogi. V Sloveniji je po številu cerkva, ki so mu posvečene, na drugem mestu, takoj za Devico Marijo. Tri od šestih stolnic v Sloveniji so posvečene prav njemu, med njimi je tudi murskosoboška.

Nadvse priljubljen je tudi na Nizozemskem. Tam še danes pripluje z ladjo in s številnim spremstvom v amsterdamsko pristanišče, kjer ga pričakajo otroci. Holandskega Miklavža so kasneje prevzeli Američani - postal je znameniti Santa Claus oz. Božiček. 

Prihodu Miklavža bosta sledila še drugi dobri mož Božiček, ki nas obišče 25. decembra ter tretji dobri mož Dedek Mraz, ki bo prišel v zadnjem tednu decembra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2022 ob 16:46 Andreaorgan gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2022 ob 16:46 Andreaorgan gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2022 ob 18:23 Susan Fortner gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.12.2022 ob 20:34 Lali gost

      V vrsto desni, to je zastonj

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2022 ob 23:37 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website----------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2022 ob 4:28 Nemoralna cerkev gost

      youtube.com/watch?v=l2Smv3PspAY youtube.com/watch?v=EPqaDiOwlck youtube.com/watch?v=xD_8sWRmw-k zurnal24.si/slovenija/nov-skandal-slovenski-duhovnik-osumljen-spolnega-nasilja

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.