https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Konec tedna se nam obeta zimska pravljica

07.12.2022 ob 10:30  

Miklavž je v gore prinesel razjasnitev. V zadnjih dneh pa so bile v visokogorju prave zimske razmere z veliko vetra, megle in novozapadlega snega. Medtem pa nam vreme po nižinah še ne daje občutka prave zime, saj se v večjem delu Slovenije niti ponoči ne ohladi pod ničlo. Vendar ARSO v noči na nedeljo napoveduje ohladitev, hkrati pa bo v naslednjih dneh ciklon nad naše kraje prinesel obilnejše padavine. Meja sneženja se bo tako v noči na nedeljo spustila do nižin, sneženje pa se bo postopoma razširilo nad večji del Slovenije.

Koliko snega lahko pričakujemo v nedeljo, je še preuranjeno napovedati, saj se izračuni še spreminjajo. A zdajšnji podatki kažejo, da bo v nedeljo dopoldne snežilo tudi po nižinah.

Ob delni razjasnitvi v začetku prihodnjega tedna bodo predvsem v krajih s snežno odejo jutranje temperature lahko med -5 in -10, v mraziščih pa celo okoli -15 stopinj Celzija, tako se bo novozapadli sneg tudi dlje časa obdržal. Čez dan se bodo temperature gibale okoli ničle.

Po podatkih Arsa je v decembru na Kredarici zapadlo že skoraj meter snega, skupna snežna odeja pa je debela 140 centimetrov. Nova obilnejša snežna pošiljka pa po napovedih prihaja že ob koncu tega tedna. Čeprav sneg in sonce pričarata čudovito kuliso, zasnežena pokrajina gora v teh dneh skriva številne pasti. Zaradi velike količine novozapadlega snega, ki se je slabo sprijel z obstoječo podlago, je nevarnost snežnih plazov v visokogorju trenutno zmarna (2. stopnje).

Pred nami sta še dva večinoma suha dneva, le na JV popoldan ni izključena kakšna kaplja dežja. Obilnejše padavine nas bodo dosegle v noči na petek, ko se nam bo približal sredozemski ciklon. Takrat lahko po vsej Sloveniji pričakujemo oblačno in deževno vreme. Ob morju bo pihal jugo.

V soboto bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo postopoma spuščala in v nedeljo dopoldan zajela večji del Slovenije. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2022 ob 10:55 gost

      Veselje za naše vnuke !!! Tudi zimska idila mora biti !!!

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2022 ob 21:01 Sharon Thresher gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2022 ob 11:58 gost

      Otroško veselje ,,,,,,,

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2022 ob 13:09 gost

      Pa še prva Golobova ministrica bo odstopila. Pravljično.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2022 ob 14:56 Vsi gost

      Vsi na kolo, gremo! Pomota: na smuči in sanke.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2022 ob 15:26 gost

      UŽIVAJTE V DECEMBERSKEM MESECU !!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.12.2022 ob 16:14 oliva gost

      fdmk ,f efmkfjkelm,lmlw;e,fopk

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.12.2022 ob 16:16 gost

      http://www.goldonlines

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.12.2022 ob 16:52 Bridgethaxton gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.12.2022 ob 19:52 ....... gost

      He je zaj Nika, kaj juj Golob začne politično kadrovanje, tu je v ozadji Črnčec pa vsa politična golazen 30 let. Slovenija se politične mafije ne bo rešila nikoli.Sa vsi delajo isto, gre le za politične interese. Kako so levi desni, vedno ista mafija, pred ekrani gobezdajo, za ekrani je čisto drugače. Politika ni za podlagi, politiko moraš razliti, razmis ko pa, če veš kaj so politični gobezdaci sposobni, to pa je prevara volivcev.in to počnejo že 32 let. Mir z vami.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.12.2022 ob 21:41 U Sloveniji gost

      so Turki morili 24ur/novice/tujina/dvojni-morilec-ki-je-spolno-zlorabil-vec-kot-sto-mrtvih-zensk-bo-v-zaporu-do-smrti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.12.2022 ob 0:02 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website—————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.