https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prekmurec Jožef Kovač tretji najvplivnejši pravnik v Sloveniji v letu 2011

 

Mag. Jožef  Kovač, sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve, je bil prejšnji teden na lestvici najvplivnejših pravnikov v Sloveniji za leto 2011 uvrščen na 3. mesto. 


Izbor, ki ga je organiziral portal IUS-INFO z namenom, da poudari pomen in vpliv pravne stroke na družbeno dogajanje v Sloveniji, je tudi letos izbral 10 najvplivnejših slovenskih pravnikov.

Mag. Jožef Kovač

V prvem delu, kjer so obiskovalci portala predlagali imena pravnikov, so organizatorji izbora prejeli prek sto različnih predlogov. V drugem, glasovalnem delu, pa se je lahko izbiralo med 20 kandidati, ki so bili v prvem delu izbora najpogosteje predlagani. Med najvplivnejše se je uvrstila deseterica pravnic in pravnikov. Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najbolj vplivni pravniki letošnjega leta: dr. Miro Cerar, dr. Janja Hojnik, mag. Goran Klemenčič, mag. Jožef Kovač, Franci Matoz, Vlasta Nussdorfer, dr. Marko Pavliha, Nataša Pirc Musar, dr. Gregor Virant in Blanka Žgajnar.

V letošnjem izboru so organizatorji zabeležili skoraj 2.500 glasov, največ pa jih je s precejšnjo prednostjo prejel odvetnik Franci Matoz, ki ga je podprlo 24 odstotkov vseh glasovalcev, Prekmurec mag. Jožef Kovač jih je prejel 8 odstotkov.

Glasovalci so ob podajanju glasov lahko dopisali tudi obrazložitve svojega izbora - najpogosteje so izpostavljali odlike, kot so: strokovnost, poštenost, načelnost, etičnost, humanost, vsestranskost, nepolitičnost in širina. Največkrat izpostavljena vprašanja so se nanašala na pomanjkanje poštenosti in pravičnosti v družbi, (ne)delovanje pravne države, delo ustavnega sodišča, dolgotrajnost sodnih postopkov, vplive politike in zaskrbljenost ob pomanjkanju zaposlitev za mlade pravnike.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.