https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Roto vstopa v novo leto z novo halo ter obeti za 20 novih delovni mest

23.12.2022 ob 9:35  

Mednarodno uspešno slovensko družinsko podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas Roto d.o.o je letos zaznamovalo prelomnico na področju razvoja in poslovanja. Novembra so odprli nove poslovne prostore na sedežu Skupine Roto v Černelavcih pri Murski Soboti in novo proizvodno halo površine 2200 kvadratnih metrov z roboti in tremi stroji za rotomoulding, s katerimi so še tretjič povečali proizvodne zmogljivosti. Investicija je vredna 4,5 milijona evrov. 


V razvoju murskosoboškega podjetja Roto, ki je svetovni proizvajalec visokokakovostnih plastičnih izdelkov za avtomobilsko, navtično, kmetijsko in gradbeno industrijo, zagotavljajo nove inovacije, uvajajo nove tehnologije in materiale – naslednji korak je avtomatizacija in robotizacija proizvodnje. Eden njihovih prvih izdelkov, izdelanih z roboti, je tudi sicer med njihovimi najbolje prodajanimi izdelki – sod za zbiranje deževnice, izdelan iz recikliranih materialov. Naslednji izziv je proizvodnja rezervoarjev za gorivo, ki so tehnično bolj zapleteni in zahtevni. Letos se je močno povečalo povpraševanje po njihovih industrijskih izdelkih, v glavnih komponentah za električna vozila in po velikih enotah za shranjevanje električne energije z lovilno posodobljeno. Da bi zagotovili zmogljivosti za obstoječo proizvodnjo in novo naročilo, 

Objekt je opremljen z novimi stroji in tehnologijami, ki jih uvršča med vodilne na področje rotacijskega mouldinga (rotacijsko litje): nekaj novih robotov in treh novih strojev za rotacijsko moulding. Eden od zadnjih lahko vsebuje 6,5-metrsko orodje in proizvaja izdelke, široke do šest metrov s prostornino do 22.000 litrov. V novem obratu ni le proizvodnja, temveč tudi oddelek za montažo, kjer lahko sestavljajo izdelke na istem mestu in s tem prihranijo dragoceni čas.

V letu 2023 začenjajo z robotizirano proizvodnjo ter s stroji, ki so sedaj ogrevani na plin, prehajajo na električno, na bolj zeleno energijo. To pomeni tudi avtomatsko doziranje materiala in veliko večjo produktivnost. Robotizacija je zelo pomembna predvsem za izdelke, ki jih proizvajajo v večjih količinah. V letu 2023 bo to proizvodnja za blagovno znamko motornih koles KTM, ki je lansiral nove modele motorjev; Roto namreč proizvaja rezervoarje za gorivo tudi za ameriško tržišče.

Zelo pomembna za robotizacijo je digitalizacija proizvodnje oziroma delovnih mest v proizvodnji – sistem MES. To pomeni brezpapirno poslovanje v proizvodnih procesih, kjer imajo zaposleni vse informacije, ki jih potrebujejo za proizvodni izdelek (tehnične liste, skice, sestavnice ...) v digitalni obliki na delovnem mestu.

Širše tehnične možnosti, večja stopnja izpolnitve naročila in večja varnost pri delu so le nekatere od prednosti, ki jih ponuja nova tehnologija. Za podjetje Roto je pomembno tudi krožno gospodarstvo, saj lahko vse ostanke materiala sedaj oplemenitimo in jih ponovno uporabimo.

Poleg novega proizvodnega obrata so po 26 letih odprli tudi nove poslovne prostore v velikosti 1350 kvadratnih metrov na sedežu družbe v Černelavcih pri Murski Soboti, kjer so razstavni prostor, sejne sobe, pisarne za vodenje podjetja ter zaposlene iz komercialnega in nabavnega oddelka.

Skupna vrednost investicije v novo proizvodno halo, opremo in poslovne prostore je 4,5 milijona evrov, širitev proizvodnje pa predvideva odpiranje vsaj 20 novih delovnih mest.

Podjetje Roto je bilo letos zelo aktivno tudi na športnem področju, saj so bili organizator in sponzor največje mednarodne športne prireditve v Sloveniji  – 24. FAI svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2022, ki se ga je v septembru udeležilo 130 najboljših pilotov toplozračnih balonov z vsega sveta. 

»Letos smo bili izredno dejavni, tako pri razvoju novih izdelkov kot širjenje na nove trge, kar kažejo tudi letošnji poslovni rezultati. Z avtomatizacijo in robotizacijo proizvodnje ter povečanimi proizvodnimi kapacitetami gradimo prihodnost in odpiramo novo poglavje v poslovanju podjetja. Robotizacija ne pomeni le povečanja zmogljivosti proizvodnje, ampak tudi optimizacijo poslovnih procesov, dobavljenih na dogovorjen rok in kakovostnejše izdelke. Zelo smo ponosni tudi na naše nove poslovne prostore, ki zaposlenim uporabljajo še boljše pogoje in motivacijo za delo. Čestitam naše uspešne projektne ekipe za izvedbo obsežnega projekta v teh zahtevnih časih!« je ob tej prelomnici izjavil  Matjaž Pavlinjek, direktor družbe Roto doo.

FOTO: Uroš Sobočan.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.12.2022 ob 17:12 KristineColellac gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.12.2022 ob 18:14 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Vse je to "narod pozlatil".....celo "heliča",pa kupovino za akademskost .....No,cintur čaka tudi njih ....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2022 ob 20:09 Goust gost

        Vaj opet ti lendavski socialas. Idi si najde nekso delo, ka ne bos doj mrou od fousije

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.12.2022 ob 0:03 TinamTa gost

      Vse tou na delavcovih žuljih..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.