https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Obeležujemo dan samostojnosti in enotnosti

26.12.2022 ob 8:00  

Z današnjim praznikom samostojnosti in enotnosti obeležujemo razglasitev izida plebiscita za samostojno Slovenijo pred 32 leti, ko se je 88,5 odstotka vseh volilnih upravičencev odločilo za odcepitev od Jugoslavije in samostojno državo. Premier Golob izpostavil pomen solidarnosti in enotnosti.


Sam plebiscit je bil sicer izveden tri dni prej, na današnji dan pa so uradno razglasili izid plebiscita. Ob 93,2-odstotni volilni udeležbi je na vprašanje: "Ali naj Republika Slovenija postane samostojna in neodvisna država?", pritrdilno odgovorilo okoli 95 odstotkov volivcev, ki so oddali glas. To je pomenilo 88,5 odstotka vseh volilnih upravičencev. Jože Pučnik je takrat izrekel znameniti stavek, da Jugoslavije ni več in da gre zdaj za Slovenijo.

Glasovnica. Arhiv RS, SI AS 1210, Zbirka Plebiscit 1990. Vir: gov.si

Do septembra 2005 se je praznik imenoval le dan samostojnosti, a so ga s spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih dopolnili z in enotnosti. Na ta dan smo namreč Slovenci pokazali največjo mero enotnosti v svoji zgodovini. Današnji praznik je eden najpomembnejših dni naše novejše zgodovine.

Osrednja državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti je potekala v petek, 23. decembra, v Cankarjevem domu. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Robert Golob, ki je izpostavil pomen solidarnosti in enotnosti pri iskanju rešitev za domače in globalne izzive.

"Danes praznujemo dan, ko smo se skupaj odločili, da želimo živeti v svoji državi. To se ni zgodilo čez noč. Gre za dolgoletna prizadevanja. Plebiscit je bil dan enotnosti. Dan, na katerega smo lahko ponosni. Dan, ki nam ga je zavidal cel svet. Ker smo se uspeli poenotiti," je premier Golob nagovoril zbrane na proslavi.

 

 Naslovna fotografija: Volišče – volilni listič na dan plebiscita, Ljubljana, 23. 12. 1990. Avtor Nace Bizilj, hrani: Muzej novejše zgodovine Slovenije. Vir: gov.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2022 ob 8:17 gost

      Jugoslavije več ni , zdaj gre za Slovenijo , tako Pučnik pred 32 leti - Kakšno razočaranje , če bi Pučnik dočakal te čase . Kako smo dopustili , da nas horde naslednjikov komunistov , bolje napisano da nam socialistični srkavci , fotopup , kulturniki , ibgt aktivisti , vaški zabavljači , trgovci , Fata , , krajska kobila in primorski pizdek vodijo našo prelepo domovino . V ospredju ali v ozadju strici . To je zdaj moja domovina ??? Boli me srce . Kako je rekel Boštnar - ja bratje pa vem za domovino .

      35 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 8:23 Karel K. gost

        Vladajo nam potomci reparjev in kupinarjev, kateri so leta 1945 prevzeli oblast in so državo vodili tako, da so jo v 45. letih zavozili do ekonomskega propada.

        27 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 11:12 123 gost

        Vse kar je zgoraj navedeno se je dogajalo v cerkvi in Janševih krogih, če Janša nebi bil komunist nebi tako daleč prišel kot še marsikdo, debili tega ne bodo nikoli dojeli

        7 23 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 14:26 V Jugoslaviji ne bi bilo enotnosti gost

        youtube.com/watch?v=uF9Ak1uleyw youtube.com/watch?v=L15NLLHPRbg youtube.com/watch?v=IPqm5wxjwEo

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2022 ob 8:20 Karel K. gost

      Še enekrat v nizu vsem tistim kateri tako vehementno a pišmevuhovsko slavite ta dan z namenom, da se postavljate kot zaslužni. Namen osamosvojitve na temelju programa slovenske politične pomladi, ni bil samo pridobitev svoje drržave ampak zrušitev titoisitčnega totalitarnega sistema pred letom 1990 veljavnega v Sloveniji v okviru Titove Jugoslavije. Zato so državljani Slovenije drli na volišča in glasovali za samostojnost, saj smo jim dejanski pomladniki to obljubljali. Na našo in vseh svobode željnih državljanov se to ni zgodilo. Samostojnost smo zares dobili, nismo pa se osvobodilo od zločinskega totalitarnega titoisitčnega sistema. Ti kateri se danes vsiljivo predstavljajo kot osamosvojitelji in jih nekateri mediji v tej smeri podpirajo, so skupaj s titoistično takratno elito izpeljali največjo prevaro slovenskega naroda. Za ponujene državniške funkcije s strani titoistične elite so izdali slovensko politično pomlad in so dovolili, da so titoisitčni politični sistem s celotno kadrovsko, uradniško in funkcionarsko elito utemeljili v samostojni Sloveniji. To je resnica kateri lahko zavedni Slovenci, domoljubi in resnicoljubi, namenimo današnjemu praznovanju.

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 10:06 Titoist gost

        pomlad..titoizem..pucnik..trijkrat da nan vladal jansa smo se pa oddaljili od totalitarnoga sistema? daj ne seri s tejmi norostmi..

        3 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 14:15 gost

        Zdaj so prišli na oblast, na srečo ne zadolgo ampak zadosti da so pokratli miljarde ! JJ, Bavčar, Šrot......

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 14:28 123 gost

        Gost, norček te je napravil, če bi vsaj delček zgodovine poznal bi ti bilo vsaj malo jasno, kot pravi statistika 30% Janševih volilcev nima niti osemletke končane in točno tako podporo ima Janša

        5 14 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.12.2022 ob 8:44 X gost

      Takšno Slovenijo , ki jo imamo danes si res nismo želeli . Slovenci v lastni državi izgubljamo moč .... kar pa se enotnosti tiče , to se je že zdavnaj razblinilo . .. Socialisti ne komunisti ali kakorkoli jih že imenujemo so ozračje zastrupili do skrajnosti . Slovenci , ki spoštujemo tradicijo , so postali tretjerazredni državljani , primerni predvsem za plačevanje davkov itd . Izvajajo program nad novinarji , ki nočejo plesati , tako kot vlada želi ....vas pa poneumlja , diktira ter dela iz vas hlapce ...... Žalostno , toda resnično !!

      33 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.12.2022 ob 8:55 Karel K. gost

      Ta praznik slavijo v slogu svojega vojvode Tita, ko poneumljajo otroke, da bi skrili svojo tedanjo prevaro in manipulacijo. Ti samozvani osamosvojitlji danes bentijo nad 30 let trajajočo titoisitčno oblastjo v Sloveniji in stokajo, da jim titoisti več ne podarjajo oblastniških in državniških funkcij kot so jim to leta 1990. Ne vem ali so še vedno toliko manipulantski, barabski ali kaj tretjega, da ne razumejo realnosti, saj so si titoisti z njihovo pomočjo v teh letih toliko utrdili oblastniško moč, da ne potrebujejo več njihove pomoči. Ne potrebujejo več tega, da bi kot Peterle državljane prepričevali z namenom, da naj gredo na volitve, da bo Slovenija postala Švica ali da v Kočevski reki diši po slovenski vojski ko so tam postavili v vrsto dvajset prostovoljcev. Slovenskii narod, kateri je trpel pod simptomi pranja možganov v bivšem sistemu je tedaj nasedel tej njihovi propagandi, ne vedoč, da je Slovenija le samo lahko Slovenija in Švica Švica. Junija 1991 se je JLA zoperstavila milica in TO v celoti, seveda z nekaj izjemami posameznikov, ne pa tistih 20 prostovoljcev kateri so dišali po slovenski vojski v kočevski reki. Toda moramo vedeti, da ti samozvani osamosvojitelji, njih pet se postavlja za glavne ne bodo nikoli postali prisebni in resnicoljubi, da bi stopili pred slovenski narod in priznali ter povedali "Takrat smo naredili napako, prosimo odpuščanje slovenskega naroda". Teh človeških lastnosti nimajo, saj so se kalili v šolah in vzgojnih centrih titoističnega sistema in so mu služili kot zvesti sopotniki pri upravljanju z njim pred letom 1990.

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.12.2022 ob 9:08 NI ENOTNOSTI, NE SAMOSTOJNOSTI gost

      SRAMOTA v prvih vrstah državne proslave sedijo starci "old boysi" na čelu s Kučanom vsem tem NI BILA OPCIJA SAMOSTOJNA SLOVENIJA, kar so sami povedali, zraven njih pa sedijo mladci, ki še takrat niti rojeni niso bili in pojma nimajo za kaj je šlo na čelu z Golobom in njegovo kasto. TOREJ KAJ TI PRAZNUJEJO ? Napaka takratnih osamosvojiteljev je bila, da niso izvedli obstrukcije - čistke prejšnjega komunističnega režima. Spomnite se kako je končal romunski predsednik in komunist Nicolae Ceaușescu † 25. december 1989 in v Romuniji še danes imajo pred komunizmom mir.

      26 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.12.2022 ob 9:18 gost

      Pohištvo s črvom je vredna toliko kot Slovenija z veleizdejalčevimi komunisti . Z anti Janša agitacijo jim je uspelo volivce prepričati , da so veleizdajalčevi ponovno uspeli narediti iz slovenije ,,, razpadlo ,, jugoslavijo . Kučan je z opozicijo uspel , vrnil nas je v jugoslavijo .Žal

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.12.2022 ob 9:34 gost

      Sanje o samostojnosti so bile sanje slovenskega naroda skozi zgodovino . Bili smo v različnih družbah v zgodovini . Danes si pa še vedno ne znamo ali ne upamo priznati , da so nas vedno in najbolj izkoriščali ljudje z zgolj egoističnim pohlepom in narcisoidnim povzpetništvom .

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.12.2022 ob 9:34 JAUUU OBČINA BELTINCI gost

      KAJ STE TO IMELI V OBČINI BELTINCI ? Slavnostna govornica na levičarski proslavi v Beltincih pa Ksenija Horvat, "novinarka in bralka poročil" KAJ PA ONA IMA PRI OSAMOSVOJITVI SLOVENIJE ??? takrat še v plenicah zdaj pa ena najbolj skrajno levičarsko in komunistično usmerjenih oseb v Sloveniji. Pa kaj se vam je na občini Beltinci vsem zmešalo ? Zato pa je v dvorani bilo samo 8 obiskovalcev, če odštejemo nastopajoče V GLAVNEM VELIKA SRAMOTA.

      31 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 9:54 Karel K. gost

        Glavno, da so v dvorani bili otroci katere sta Horvatova in Šteiner poneumljala v stilu Josipa Broza. Morda so Šteinerju predali celo štafeto.

        23 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 12:53 markeča proslava gost

        Viragi je vudrilo v debelo rit pa v glavo ka je bil edini kandidat na volitvah. Friško se bode zgodila ulica. Nobedna lista njeni ne bo pomagala.

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 19:20 volitve gost

        Po volitvaj je dosta nezadovoljnij pa razočaranij. To so v glavnon neizvoljeni. Izvolili smo Goloba, predsednico države, župane, svetnike. Izvolilo jih je ljudstvo, niti eden se ni izvolil sam. Zgodila se je ulica pa so dobili solzivec. Zglodila se bo ulica pa se bodo edni mokri zbüdili.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.12.2022 ob 10:30 gost

      Postali smo prebivalci države Slovenije , brez etične identifikacije . Postali smo naturalizirani , ker slovenci smo bili nekoč ........

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 17:50 MARKEČI VIRAG gost

        To da je bil edini kandidat za župana je samo znak ka je občina tako daleč zavožena, da si noče nihče roke mazati, zato pa bo hitro prišla ulica in nagnala tako župana kot svetnike. Pa jebenti te nemate v Beltincih pametnih ljudi ? Eni isti svetniki so že pri koriti 30 let, vse stranke ki obstajajo so že zamenjali mislim ka je tega zadosti.

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.12.2022 ob 10:53 X gost

      Vsa krščanska Evropa družinski praznik Božič praznuje dva prosta delovna dneva , pri nas pa so partijci ukradli en praznični dan krščanskega Božiča in ga preimenovali v praznik dan samostojnosti in enotnosti . Kučanovim ni dišalo , da bi slovenci praznovali tri dni ob Novem letu namenili en praznični dan kot ima urejena Evropa .

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.12.2022 ob 11:03 gost

      Reklo bi se naj ŠTARTAJ SLOVENIJA , a dejstvo je ,da smo v ŠTARTU ZASPALI !!!!!!!

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.12.2022 ob 11:45 Magyar Bacsi gost

      Tito car!!!! Od osamosvojitve smo krepko nazadovali in še nogo bolj bomo. Gremo v 3 pičke materine.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.12.2022 ob 11:47 Magyar Bacsi gost

      Kmalu bo revežev 500.000 in potem se naslajate nad to ubogo državo!!!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.12.2022 ob 11:47 Magyar Bacsi gost

      Kmalu bo revežev 500.000 in potem se naslajate nad to ubogo državo!!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.12.2022 ob 11:50 gost

      Zakaj se reče v tri pm Bacsi ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.12.2022 ob 11:57 Karel K. gost

      V 32. letih vladavine titoistov v samostojni Sloveniji so s svojim vladanjem ustvarili še več kot 500.000 revežev. Še morda lahko računamo, da bo ta država vzdržala 13 let, saj je za Titoiste čarobnih 45 let, da državo ekonomsko zavozijo do propada.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      26.12.2022 ob 12:07 gost

      Politika je k.rba ,in to zelo draga k.r.a !!!!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      26.12.2022 ob 12:36 Janči gost

      Čestitke ob prazniku vsem, ki jim Slovenija pomeni več kot možnost grabiti na račun drugih. Dobro smo začeli leta 90, potem pa so potuhnjenci v Demosu razbili pomlad in nas spet oddaljili od normalne demokracije zahodnega tipa. Spoštujem našo zastavo, a je neprepoznavna. Spoštujem našo himno, a nosi neko globalistično in cmeravo sporočilo namesto besed: Komu najpred veselo zdravljico, bratje, čmo zapet? Bog našo nam deželo, bog živi ves slovenski svet, brate vse, kar na je sinov sloveče (slovenske) matere, sestre vse, kar nas je hčera sloveče matere!

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      26.12.2022 ob 13:55 X gost

      Slovenija je okupirana država , kjer vladajo rdeči klerikalci iz vrst veleizdajalcev slovenskega naroda in okupatorjev Slovenije . Trenutno poteka tretja veleizdaja Slovenije in slovenskega naroda Pri prvi 1918 lata je bil zaradi nasprotovanja veleizdaje do smrti pretepen Ivan Cankar . Pri drugi v 40-45 letih prejšnega stoletja so veleizdajalci izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi , ki še vedno leže več kot 700 moriščih in ,, osvoboditelji ,, so namesto osvoboditve v Slovenijo privlekli nove okupatorje in z njimi kolaborirali več kot 45 let . Sedaj okupatorji ne dovolijo pokopa teh žrtev genocida . Tretja veleizdaja poteka s sistematičnim uničevanjem slovencev s pomočjo invazivnih živali , rušenje sociale in krajo denarja davkoplačevalcev za potrebe veleizdajalcev , ki jo izvajajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda .

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.12.2022 ob 14:46 gost

      In kdor pride, ga motijo naši prazniki, zastave pred šolami, svinjina na jedilniku, izpiti iz jezika, narodnozabavna glasba, goveja juha, ograjeni vrtički, spoštovanje zakonov ... In domači izdajalci jim pomagajo, da bi ustvarili "pisan mozaik". Hebo vas mozaik, tu je SLOVENIJA!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 15:23 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Kak koli obrnen ge san ponosen ka san Slovenec, ne glede kakšne politike mamo. Politiki so nej Slovenija, Slovenija je dežela pa ljudje keri živijmo v njej politiki so nujno zlo, kero de se moglo spremeniti v kaj boukšoga kak je zdaj. Man vupanje či pa se nede spremejnilo pa naj zagen posvejt vogasne ka de totalna kmica.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      26.12.2022 ob 18:00 gost gost

      Slo. je uničil demos, ki se je na koncu sam osramotil in razpadel na prafaktorje. Njegov naslednik in edini borec, ki je vse inobvladoval, še najbolj pa šeftanje z orožjem in še čem, pa se tolče po prsih, in se ima veleosamosvojitelja. Betežna glava pač. Če nebi bilo njega in njegovih primitivnih sledilcev, bi nam bilo dosti lažje in bi danes res lahko bili mala Švica. Tako pa capljamo še celo za hrvati, ki so nam bili vedno za vse nevoščljivi. Danes nam več niso, ker nam nimajo zakaj. Takšne države, kjer bi obvečljala le doktrina in zakoni puklastega pokvarjenca res ne rabimo, hvala NE. Upajmo, da smo se ga rešili za vedno, naj uživa v pokoju, zadosti je star in naj utihne.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      26.12.2022 ob 18:03 gost

      30 let imamo eno in isto politiko Janša, Pahor, Baučar, Rupel, Kučan, Kacin, Vizjak, Peterle, v ozadju cirkev itd. Pa še kak debil bi se našel in ti vodijo državo pa v ozadju vsak omenjen ima svoj krog prijateljev keri so prisesani na državno blagajno. Temu se pravi samostojnost Slovenije. Horda debilov lažnivcev kradljivcev oligarhov tajkunom lobistov.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      26.12.2022 ob 18:06 gost

      Zelo pravilno napisano ta horda politikov enih in istih 30 let naše samostojnosti je pripeljala na rob prepada.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      26.12.2022 ob 18:14 gost

      Slovenija rabi nove mlade izobrazene,nekaznovane mlade ljudi na vseh vodilnih pozicijah. Ne rabimo enih in istih politikov,ki se samo presedajo iz stola na stol,haska pa nobenega od njih. Kako dolgo bodo delavni posteni drzavljani se to vse zmogli vzdrzevati.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 18:39 gost gost

        Pravilno, da se ne bo umiralo na obroke sledi; Golob, Klakočar-Zupančič, Pirc-Musar, Mesec, Kordiš, itd. ?, Z eno potezo pospraviti vse !

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      26.12.2022 ob 18:36 gost

      Fajon , Han ,

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 19:06 umetnik gost

        Obeležujemo dan samostojnosti in enotnosti, v naši vasi skoraj noben državni uslužbenec ni izobesil Slovenske zastave ! Kakšna samostojnost je to ??

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      26.12.2022 ob 19:18 gost

      123 vzemi si rasoje pa v ŠTALO ker tam ti je mesto ,med svojimi.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      26.12.2022 ob 19:21 gost

      M... B...Y naj te TITO j...e v to tvojo prazno glavo ...tudom ????

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      26.12.2022 ob 19:23 gost

      Nataša Pirc je imela premalo časa za dan odprih vrat v predsedniški palači.... daj , daj prvi zdrs ....oj bebci kaj ste volili.....

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 19:31 gost

        Pa saj je izjavila, da navadni ljudje ne bodo hodili v predsedniške prostore. Izpolnjuje svoje obljube.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      26.12.2022 ob 19:34 gost

      Ko pa je navadni narod obkrožil njo kaj pa to ne šteje zato vam pa pravim da ste navadna tepci ha ,ha,ha,ha 19:31

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2022 ob 19:55 gost

        Jao, pa saj je ne hvalim, kritiziram njeno izjavo in dejstvo, da se zapira pred ljudmi, ki so jo izvolili. Jaz je nisem in je ne bom hodil gledat in poslušat.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      26.12.2022 ob 19:38 LZN gost

      Škoda da je Jugoslavija sploh opstajala, katastrofalne posledice tega projekta zdaj čutimo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      26.12.2022 ob 19:39 gost

      19:31 ŠIPTAR TI SI TUDI MED NJIMI ;KI TE NE SPREJME .PA VEŠ ZAKAJ ? KER SI PIJANEC IN KLOŠAR hi,hi,hi,hi,

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      26.12.2022 ob 19:50 gost

      To jim delaj Pirčovka ,zdaj se pa naj tolčejo po praznih ali norih glavah .BRAVO 19:34

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      26.12.2022 ob 19:53 gost

      Pastirčki Musarke ho,ho,ho

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      26.12.2022 ob 19:59 gost

      19:55 OPROSTI PRIJATELJ !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      26.12.2022 ob 20:04 kilonja gost

      Slovenija je država Slovencev, ne tistih ki barvajo Slovenijo v mavrične barve, ne tistih ki podpirajo ilegalne migracije in zasedo Slovenije, niti ni država jugonostalgikov...nekaj malega nas je še ostalo, čez 200 let bomo samo še spomin v pisani besedi,SLovenijo razprodajajo kot najcenejšo lokalno cipo, levi in desni politiki, vsi vidijo kapital, 15 let se no ibdavčevalo študentskega dela na račun česa so se na veliko okoriščale tudi državna podjetja, s tega naslova ni bilo vloženih miljarde € v pokojninsko blagajno, zdaj pa " zagato " rešujejo z naseljevanjem kozojebov od doli, ki vplačujejo v državno blagajno drobiž, poberejo pa 2 krat več socialnih prispevkov za svoje številčne družine . Narod si bo pisal sodbo sam, mi smo si jo že , imenuje se, avtogol .

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      27.12.2022 ob 9:54 gost

      V Romuniji ukradena identiteta , Kosovsko preiskavo sumljivega prenašanja eur in zamenjave konkretno izpostavljenih kriminalistov nas sami po sebi prepričujejo ,da je Golob vpleten z zelo hud prevarantski kriminal . Res smo prvaki NPM/RK in Golob oba v kriminalistični preiskavi .

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      27.12.2022 ob 10:21 gost

      Ej slovenci v kakšno zanko ste se zapleli ,da bi odrinili J.J .Kaj imate na oblasti ? Se sploh zavedate ? Ali podpirate njihovo početje ? So vam klinkeri v glavah že začeli delovati ? Ali vam njihovo vladanje tako odgovarja ,da sami ne veste čivavi in od kod ste .!! Če ja ste gotovi in nas peljete v propad .......

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      27.12.2022 ob 12:07 NEGATIVCI gost

      Socialisti so obsedeni z nadzorom in pri dosegannih ciljev , včasih ne poznajo morale , so preračunljivi , sodijo ter analizirajo vse okoli sebe . Vse bi storili , da bi v vsaki stvari poiskali negativno plat in o njej na široko razpravljali , ker imajo premajhno samozavest , da bi se ukvarjali s sabo , zato se pač raje ukvarjajo z drugimi . Verjamejo le v svojo kariero in so pripravljeni storiti vse celo ,,,,, zatajiti ,,,,, oziroma ,,,, prodati ,,, svojo lastno družino , prijateljev in na koncu še svojo dušo , da bi se povzpeli na družbeni lestvici .

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      27.12.2022 ob 12:22 gost

      (in pri doseganju ciljev )12:7

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      27.12.2022 ob 15:20 RESNICA gost

      Peta kolona je uspela s svojo antipropagando zdravemu razumu ustoličiti najbolj nesposobno vlado v Sloveniji v vsej njeni zgodovini . Seveda golobisti tega ne bodo nikdar priznali , vendar pa ekonomski pokazatelji so ključni za potrditev nesposobnosti vladavine pernatih ptičev in uničevalcev razvoja in napredka v Sloveniji .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      27.12.2022 ob 16:44 Lisa Bond gost

      Super and Easiest 0nl!nee Home open door for all. make 90 Dollars for every hour and Make 17485 Dollars for each month.All you essentially Need an Internet Connection and aComputer To Make Some Extra cash. visit below website…. 🙂 AND GOOD LUCK.:) HERE====)> https://ukincome6.blogspot.com/

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.