https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Ste dober vodnik svojemu psu?

26.08.2022 ob 6:00  

Pričakujete pasjega mladička ali se morda spopadate s svojeglavim pasjim pubertetnikom ali drugimi vedenjskimi težavami svojega štirinožnega prijatelja? Inštruktorica Matejka iz Športno kinološkega kluba Lepo vzgojen pes, nam je zaupala, kako poskrbeti, da bo vaš kosmatinec takšen, kakršnega si želite, vi pa vodnik, kakršnega si vaš pes zasluži.


Lepo vzgojen pes je bil ustanovljen z namenom pomagati lastnikom psov bolje razumeti svoje štirinožce, jim dati odgovore na vprašanja in jim pomagati doseči rezultate, ki jih želijo. Ustanoviteljica in glavna trenerka Lea Miklobušec, se je šolala pod okriljem svetovno znanih trenerjev. Njihovi zgodbi se lahko pridružite tudi v Pomurju, kjer programe vzgoje izvaja inštruktorica Matejka. Individualni in skupinski treningi potekajo na poligonu v Križevcih pri Ljutomeru.

Pasja šola ŠK klub Lepo vzgojen pes ni kraj, kjer se učimo le ukazov, kot so: sedi, daj tačko, lezi … V naši pasji šoli je šolanje psa le en del aktivnosti, večji poudarek pa dajemo vzgoji. Pasja šola ni le šola za psa. Je »vzgojna institucija«, kjer se boš ti naučil, kako vzgajati svojega psa – kako z njim komunicirati, kako mu pokazati, kaj je prav in kaj ne, kako z njim vzpostaviti dober odnos … Posledično pa se bo tvoj pes naučil, kaj je prav in kaj ne v okolju, v katerem živi ter na ta način postal umirjen in prijeten spremljevalec v različnih življenjskih situacijah. Naučil se boš postati vodnik, ki ga tvoj pes potrebuje za srečno življenje. Z znanjem in samozavestjo, ki ju bosta oba pridobila v pasji šoli, pa bosta lahko vzpostavila odnos, v katerem bosta srečna oba. Pes z umirjenim in odločnim vodnikom, kakršnega si zasluži, ter vodnik z lepo vzgojenim psom, kakršnega si želi.

Komu je pasja šola ŠK klub Lepo vzgojen pes namenjena?
Pasja šola ŠK klub Lepo vzgojen pes je namenjena tebi, ki pričakuješ novega pasjega mladička. In tebi, ki si pasjega mladička že pripeljal domov. Namenjena je tudi tebi, ki se že spopadaš z mladičkastim grizenjem in uničevanjem pohištva. Pa tebi, ki si ravnokar spoznal trmo in svojeglavost pasje pubertete. In tudi tebi, ki se spopadaš z bolj ali manj zahtevnimi vedenjskimi težavami svojega odraslega psa.

Torej, pasja šola ŠK klub Lepo vzgojen pes je namenjena vsem tistim, ki se želijo na enostaven način naučiti, kako vzgojiti psa v lepo vzgojenega spremljevalca. Ne glede na starost, velikost, pasmo, osebnostne lastnosti in vedenjske težave. V naši pasji šoli so dobrodošli vsi, ki si želijo izboljšati svoj odnos s psom, ki si želijo razumeti svojega psa in postati najboljša verzija sebe kot vodnik psa. 

Programi, ki se izvajajo pri nas, so:
LEPO VZGOJEN MLADIČEK (starost psa minimalno 10 tednov do 6 mesecev oz. po oceni inštruktorja)
LEPO VZGOJEN PUBERTETNIK (starost psa med 6 in 12 meseci oz. po oceni inštruktorja)
LEPO VZGOJEN PES (starost psa nad enim letom oz. po oceni inštruktorja)

Kaj se v pasji šoli ŠK klub Lepo vzgojen pes učimo?
Med osnove v pasji šoli ŠK klub Lepo vzgojen pes spada učenje komunikacije s psom, vključno s prepoznavanjem in razumevanjem telesne govorice psa. Učimo se različnih načinov in tehnik potrjevanja pozitivnih vedenj in preprečevanja negativnih vedenj psa. Skozi dobro komunikacijo boš razumel svojega psa, tvoj pes pa bo razumel, kaj želiš od njega. Velik poudarek v pasji šoli ŠK klub Lepo vzgojen pes dajemo na umirjeno energijo psa. Če boš uspešno prepoznal nivo energije svojega psa v različnih situacijah (bolj ali manj stresnih), boš znal ustrezno odreagirati, ga umiriti. V očeh psa boš na ta način pridobil zaupanje, hkrati pa se bo poglabljal vajin odnos. Vaje za umirjanje utrjujemo v okoljih z različnimi motnjami (drugi psi, ostale živali, otroci, promet …).  

Vir fotografij: Športno kinološki klub Lepo vzgojen pes

    Fotogalerija