https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župnik v Veliki Polani se je z novim letom odpovedal župniji

02.01.2023 ob 10:50  

Škofija Murska Sobota obvešča, da se je župnik Boris Tibaut s 1. januarjem 2023 odpovedal župniji v Veliki Polani, ki jo je vodil skoraj desetletje.

Župnik v Veliki Polani, Boris Tibaut, se je z novim letom odpovedal župniji, vendar še vedno ostaja duhovnik z vsemi pravicami in dolžnostmi, ki so povezane s posvečenjem. Po besedah soboškega škofa Petra Štumpfa mu je bilo dodeljeno sobotno leto za počitek, duhovno razločevanje in študij. V dogovoru s škofom in dekanom lendavske dekanije, Borisom Kučkom, bo po svojih močeh pomagal tudi pri maševanju in ostalih pastoralnih opravilih v škofiji in drugod.

Vodenje župnije Velika Polana je tako s 1. januarjem 2023 prevzel župnik v Črenšovcih, Zoran Car, z vsemi pravicami in dolžnostmi te službe, pri tem pa še vedno ostaja župnik v Črenšovcih. 

"Duhovniki zaradi velike odgovornosti in mnogih obveznosti nosijo na svojih ramenih in v duši težka bremena. Javnost zmeraj od njih pričakuje, da dobro funkcionirajo. Če pri tem nekateri doživljajo osebne stiske in oslabljenost, še posebej potrebujejo pozorno razumevanje in pristop solidarnosti. Vsem, ki z njimi čutite in jim pomagate, izrekam zahvalo, tudi v primeru dosedanjega in novega župnika v Veliki Polani," je še dodal škof Peter Štumpf. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija