https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Čontala: »Zanašamo se na izpolnitev svojega cilja«

Mestni stadion Fazanerija , 4.1.2023  

Muraši so v danes, 4. januarja, začeli priprave na spomladanski del sezone. Pred začetkom priprav sta spregovorila trener Damir Čontala in in Gregor Balažic.

Ocena jesenskega dela?

Z določenimi stvarmi smo zadovoljni, z določenimi pa pač ne. Lahko bi dosegli več, kot je kazalo v prvih osmih, devetih krogih, lahko pa tudi manj. Žal nam je predvsem zadnje tekme. Vse pa se bo odločalo spomladi. Je pa konkurenca letos bistveno bolj izostrena. Ne vem, ali je kdaj že bil takšen boj, kot ga pričakujemo letos za mesta v Evropi. Olimpija ima neko prednost, neko varnost, ki bi ji v normalnih situacijah morala zadostovati za uvrstitev v Evropo. In potem ostajata samo dve mesti. Eventualno tri s pokalom in tu je pet ekip skupaj ena ob drugi. Tako bodo odločale le malenkosti. Vsaka napaka, vsak gol in vsaka tekma bodo odločale.

Koliko več pritiska je na Muro, saj se da priti samo preko prvenstva v Evropo?

To je bistvena sprememba, finale pokala se vedno igra na koncu. Je pa naš cilj uvrstitev med prve tri, takšen cilj je bil na začetku in je ostal tudi sedaj. O četrtem mestu, pa ne razmišljamo in se zanašamo na izpolnitev svojega cilja, pove v uvodu trener Damir Čontala.

Odhod Tia Cipota in vpliv na igro Mure?

Igralci prihajajo in odhajajo in vedno bodo. Tudi poleti sta Muro zapustila dva igralca in so brez njiju tudi zbrali več točk, kot so jih imeli prej. Pozimi je tudi sledil odhod Žana Karničnika. In vsak odhod se pozna. Vendar stremimo k temu, da smo vedno boljši, da imamo vedno boljšo ekipo. Tudi sedaj so delali in razmišljali na ta način. Ni pa še ekipa dokončno formirana, so pa blizu cilju. Če jim bo vse to uspelo, bo pa ekipa popolnoma konkurenčna za mesta, ki si jih želijo. Če pa bo Tio Cipot odšel, pa mu kot trener želim vse najboljše v novi sredini, zagotovo pa je pustil pri njih velik pečat. Predvsem v zadnjem polovici leta, ko se je praktično "izstrelil." Če se bo ta prestop realiziral, si ga je Tio Cipot tudi zaslužil.

Celje, klub, kjer se kopičijo nekdanji igralci Mure

Igra s Celjem bo še tako le dodaten motiv za igralce Mure. Saj bo praktično pol Celjske ekipe nekdanjih igralcev Mure in bo to najverjetneje izredna dodatna motivacija. 

Kako motivirani ste se zdaj vi kot trener vrnili na začetek priprav?

Še bolj motiviran kot sem bil. Upam, da so se vsi igralci spočili. Motivacije pa jim v tem trenutku res ne sme manjkati. Sestavili so ekipo, ki je karakterno odlična in kvalitetna, sam pa verjamem, da je še boljša, kot je bila, poudari trener.

Kako ste zadovoljni s kadrovanjem? Si po vašem mnenju športni direktor zasluži pohvale?

Ja, še malo pa si bo zaslužil pohvale. Manjkajo samo malenkosti. Drugače pa smo vedeli za odhode, več ali manj. Tako nas niso presenetili. Na stanju prihodov pa smo si skoraj že z večjega zagotovili, kar smo si želeli. Manjkata kvečjemu en ali dva igralca, ki si ju želimo, da bo ekipa popolnoma zapolnjena.

Načrt priprav?

Tukaj se držimo začrtane smeri, so segmenti v igri, na katerih želimo napredovati. Zato so tudi določene vsebine na treningih spremenjene, prilagojene oziroma bodo spremenjene, da bomo dobili neke stvari v igri, ki nam po vseh analizah manjkajo in jih moramo dvigniti na višjo raven. Po količinah treningov pa vse gre normalno. Kar pa je najbolj pomembno, da bo čim več igralcev ostalo zdravih in da bomo imeli čim manj težav s poškodbami in da te ne bodo ovirale same priprave na sezono. Je pa predvideno sedem pripravljalnih tekem. Najprej bomo priprave izvedli tukaj. Potem pa gremo za dva tedna v Turčijo, in ko se bomo vrnili, bo že zaključni del priprav na začetek sezone.  

Največ sprememb ste doživeli v zvezni vrsti. Bo dovolj časa, da uigrate vse nove igralce?

Imamo vseeno dovolj tekem in to ne bi smelo biti problem. Sem pa prepričan, da smo dobili dobre, kvalitetne igralce. In če je igralec dober, kvaliteten se hitreje privadi na novo okolje in tudi obratno ga okolje lažje sprejme. Ob tem, pa sem prepričan, da vse spremembe niso vseeno tako velike, tako da nam bo vse stvari uspelo uigrati do začetka prvenstva, pove Čontala. 

Štirje novinci za zdaj?

Vsi ti novi igralci so prišli z razlogom, da k nam nekaj doprinesejo. Raduha Florjan je zaostril konkurenco med vratnicama. Najbolj podhranjeni smo bili v zveznem predelu ekipe. Tu smo z Lazarjem Zličićem in Filippom Tripi pridobili in pričakujem dvig igre na višji nivo zaradi njunega prihoda. Ivana Šarića poznamo še, ko je igral pri Radomljah, ki so bile ena najboljših ekip v lanskem delu spomladanske sezone. In pri njem ni nobena skrivnost, da ga sem ga želel imeti že poleti in ima kvalitete, ki smo jih iskali tudi v napadu.

Katere pozicije trenutno išče še športni direktor?

Zagotovo je še kakšna pozicija v ekipi, kjer ni posebne konkurence ali pa je na njej samo en igralec. Tako stremimo k temu, da še to pridobimo. 

Komentar na združitev Mure in Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci?

Pozdravljam to odločitev in menim, da je to odlična poteza vodstev klubov. Če mi je dobro znano, bo ekipa, ki nastopa v Evropi potrebovala tudi žensko ekipo. In ta ideja je zrasla že pred sedmimi leti, ko je nastopilo novo vodstvo pri Muri. In takrat je bila dana ideja, da se v petletnem roku pridobi ženska ekipa in vzpostavi sodelovanje. To se v tem roku ni uresničilo, se je malo kasneje. Tako upam, da bomo vsi s to odlično potezo samo pridobili.

Prvo leto na klopi Mure? Ta prehojena pot, ste se kaj naučili in vas je kaj presenetilo? 

Presenetilo me ravno ni mnogo. Sem pa se mnogo naučil. Sam zase lahko povem, da sem postal dosti bolj trden. Ni enostavno. V celoti pa moramo biti zadovoljni.  Gre pa za enoletno izkušnjo, za katero menim, da mi bo pomagala pri nadaljnjem vodenju ekipe v prihodnosti. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2023 ob 13:25 gost

      Obstanek?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2023 ob 14:11 gost gost

        kakšen obstanek? Na vratarskon mesti nič slabši, Lorbek in Kozar sta itak malo igrala v tej sezoni pa so še vseeno blizu 3.mesta. Zdaj če Bobičanec odide nede nihče jokal za njim, no vsaj jez nej, ker je precenjeni igralec. Če bon jez ali ti telko po goli strejlal (včasih tudi z nemogočih položajev) kot on , kaj dosti slabše statistike neva mela, nema duel igre, nema hitrosti, edini plus pri njem je ka zna igrati z obema nogama. Za okrepitve pa mo vidili če so okrepitve ali niso...

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2023 ob 0:00 ave gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website-------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2023 ob 13:28 LFL gost

      DAJMO MURA navijači - -ZVESTI NAVIJAČI SMO Z VAMI V slabem in DOBREM.TI SI NAŠA LJUBEZEN dajmo MURA ole ole.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2023 ob 14:09 2023 gost

      Samo eno željo imam. Da bo na koncu sezone Mura pred Celjem.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2023 ob 14:54 Santos gost

      hjhjghjghjghjghj

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.01.2023 ob 15:43 gost

      ČONTALA,izpolni si svojo željo in Muro spravi v 2.SNL.Upamo,da se ti ta želja ne bo uresničila,v kolikor boš zapustil ta klub in prišel na goričko zemljo,ki te pa vsi goričanci pričakujemo z zaprtimi rokami.Muro pa pusti naj normslno zadiha in doseže čimboljši retultat v 1.SNL.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.01.2023 ob 16:13 KUKI12 gost

      Riba smrdi pri glave.....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.01.2023 ob 17:53 Čunta gost

      Čunta,nagnal si vse igralce kateri so dvomili v tvojo kakovost,z direktorjem končno lahko delata po vajnem mišljenju in sestavljata ekipo,pripeljala sta 4-5 igralcev,se strinjam z vama,ker na koncu bosta vidva odgovarjala za rezultat,tretje mesto mora biti Evropa mora biti,prosim brez izgovorov v bodoče.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.01.2023 ob 18:00 Jenniferashington gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.01.2023 ob 18:06 GOST gost

      nikoli 3 MESTO ILUZIJA ČUNTA TRENER ZA PIONIRE LEJKO JE BITI DOBRIM TRENER ZDAJ DE SE VIDLO KAM PES TACO DRŽIJ

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.01.2023 ob 18:09 gost

      Teva dva nejsta vrejdniva za enuga rejdnuga profiča ker nevejta evrope pa itak nedo vidle igre pod njegovim vodstvom je katastrofalno nikšno samo nam boug pomagaj ge samo praven dokeč ta teva loleka večna dolžnika se Mure ne piše kaj dobrega

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.01.2023 ob 20:07 gost

      Zau Evrope ne bo tu se vsi strinjamo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.01.2023 ob 23:57 Sobota gost

      Bližamo se 2.Ligi

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.01.2023 ob 23:59 Gost5 gost

      2.liga

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.01.2023 ob 17:50 KUKI12 gost

      Dobro ka mamo zalogo točk pred izpadom. Čontala Evropo letos lahko samo senjaš. Ti si največji problem v Muri. Hiša se počasi podira....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.01.2023 ob 18:24 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.