https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odlični rezultati ljutomerskih debaterjev

04.01.2023 ob 6:05  

25. in 26. novembra so potekale selekcije za slovensko nacionalno reprezentanco v debati, ki bo zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu World Schools Debate Championship 2023 v Hanoiju v Vietnamu. Selekcij sta se udeležili tudi dve debaterki iz debatnega kluba Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Lara Svenšek in Lina Fefer.

Na dneva selekcij sta debatirali tudi dijakinji GFML Lara Svenšek in Lina Fefer z dijaki ostalih šol, ki so se potegovali za mesto v nacionalni ekipi. Obe sta se odlično odrezali, Lina Fefer pa je uspešno postala članica reprezentance.

Med 16. in 21. decembrom so debaterji iz celega sveta debatirali na mednarodnem debatnem turnirju Winter Holidays Open 2022. Turnir se je pred leti odvijal v živo v Zagrebu, zaradi epidemioloških razmer pa je letos na žalost že tretje leto potekal na spletu.

Na turnirju, ki je potekal v angleškem jeziku, so sodelovali debaterji iz 36 držav, od tega ekipe s šestih slovenskih šol. Med njimi pa je bila tudi ljutomerska ekipa, GFML Artemis. Ekipo so sestavljali Lina Fefer, Zala Jurkovič, Lara Svenšek in Matej Novak, debaterji iz tretjega in četrtega letnika.

S petimi zmagami so bili najboljša slovenska ekipa na turnirju in tudi edini, ki so se uvrstili v izločilne boje. Med 12 ekipami, ki so napredovale, so se na šestem mestu uvrstili v okto finale. Tam so jih pričakali nasprotniki iz Texasa. Razburljivo debato so za las izgubili z rezultatom 1–2, s tako imenovano »split odločitvijo«, kar pomeni, da je eden izmed treh sodnikov dal zmago našim debaterjem, druga dva pa Američanom.

Ob koncu turnirja so bili najboljša ekipa v kategoriji »angleščina kot tuji jezik«, dosegli pa so tudi visoke uvrstitve kot posamezni govorci, Matej Novak na 9. mestu, Lina Fefer na 11. mestu, Lara Svenšek in Zala Jurkovič pa sta si delili 33. mesto.

Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2023 ob 18:04 Jenniferashington gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.