https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ne pozabite na oddajo vloge!

04.01.2023 ob 9:10  

Rok za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2022 je 6. februar 2023. Če jo boste oddali preko eDavkov, lahko to naredite do 20. februarja 2023.

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal te olajšave, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«. Vlogo lahko zgolj preko eDavkov oddate do 20. februar 2023, v papirnati obliki pa jo je mogoče oddati osebno ali po pošti na pristojni finančni urad do 6. februar 2022.

Prednost poslovanja preko sistema eDavki je ta, da bodo uporabniki eDavkov lahko uporabili predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki. S tem bo oddaja vloge enostavnejša, hkrati pa bo večja verjetnost, da bo vloga oddana pravilno, saj so v elektronskem obrazcu že vgrajene določene kontrole, ki preprečijo vnos napačnih podatkov. PA ne pozabimo, da je vračilo dohodnine v tem primeru tudi nekaj dni prej, kot sicer.

Pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki.

Na strani Finančne uprava je na voljo več informacij.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2023 ob 10:05 gost

      Ljudje oddajajo vloge za nekaj deseteverske zneske. GEN-I, ki je lani prejel stomiljonska državna jamstva iz davkoplačevalskega denarja, pa noče odgovarjati na novinarska vprašanja, kar so po zakonu dolžni. GEN I je podjetje, ki ga je v preteklosti vodil elektroenergetski genij Golob, ki je danes predsednik slovenske vlade. Kaj je tako skrivnostnega v poslovanju GEN I-ja?

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2023 ob 0:02 ave gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website-------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2023 ob 10:10 GROBAR gost

      Če je rejsan vse tou tak spelo,te že rejsan zna,kak se vse tou dela,GENIJ.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2023 ob 11:33 X gost

      Mesec pravi da delamo vedno več , statistika pa kaže drugače - Tole njegovo nakladanje , ki se nanaša na krajši delovnik je povezan z delom , ki ima sedaj neustrezno produktivnost in je seveda enako delo možno opraviti hitreje .... Problem je v tem , da očitno nihče ne zahteva , da bi bilo opravljenega več dela ... ja zato pa nismo ne Avstrija ne Švica ! Cilj je namreč rast BDP in ne samo rast , tudi dejansko moramo čimprej doseči precej večji BDP ,da bomo lahko živeli bolje !Vsako delo naj bi bilo produktivno , če je vsaj malo smiselno in se da izmeriti tudi administrativno in tudi delo robotov . Ravno zato je optimitizacija možna in v primerjavi s proizvodnimi stroški ima velik vpliv na donosnost dela . Posledično tudi na donosnost dela vseh zaposlenih in uspeh podjetja . Če delamo več za slabše rezultate pomeni , da z našo produktivnjostjo in stroški nekaj ni v redu in potrebujemo bolj strokovno ali pa manj administracije in boljši managment in na sploh bolj natančen vpogled v kvaliteto dela, proces in materialov ter potrošnje energije . Zato pa obstajajo kvalitativni cerfitikati s katerimi sledimo standardnim zahtevam sodobnega trga in ostajamo konkurenčni . Primer je ISO 9001 potem je še vrsto drugih značilnih tudi za posamezne panoge . Če z manj dela dosežemo ustrezno gospodarsko rast , je to dobro je pa škodljivo , če gre to po socialističnih kriterijih , da večina dela manj ... tisti ki ostanejo pa morajo nadomestiti primanjkljaj . Tako , da če je javni sektor delo še manj ,kar že itak .... nismo ravno na poti napredka . Vsekakor se je potrebno vprašati od kod čakalne vrste za karkoli !

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2023 ob 12:41 gost

      Kdor je to opcijo volil in kdor ni, vsi bomo žrtve neosocialističnega prerazporejanja in eksperimentiranja. Dokler se sistem ne bo zrušil vase zaradi nemotiviranosti najbolj ustvarjalnih, ki bodo garali za tri in nemočno opazovali, kako se plodovi njihovega dela trošijo za sve i svašta. Nekateri smo že šli skozi ta proces pravičniške utopije, revščine in uravnilovke, drugi ga hočejo očitno preizkusiti sami, ker ne verjamejo, da se na štedilniku pač opečeš. Kar, pa ne jamrat potem. Ker tisti, ki vam pridigajo o enakosti, bodo iz nje na koncu izšli najbolj bogati. Samo mi bomo enaki. Bedaki.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.01.2023 ob 15:39 gost

      Golobove skrivnosti in skrivnosti predsednice državnega zbora U.K.Z. se skrivajo v njunih zdravstvenih kartonih, skrivata jih kot kača noge.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.01.2023 ob 18:03 Jenniferashington gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.