https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Evangeličanska Podpornica pomaga vsem pomoči potrebnim

07.11.2022 ob 6:05  

Evangeličanska humanitarna organizacija EHO Podpornica že vrsto let zbira pomoč za ljudi v stiski. Med pomoči potrebnimi ne dela razlik glede verskega in političnega prepričanja, narodne ali katere druge pripadnosti. Po svojih močeh pomagajo vsem, ki so pomoči potrebni.


EHO Podpornica ima sedež v Murski Soboti, preko cerkvenih gmajn pa deluje na področju celotne Slovenije. Sodelujejo tudi s humanitarnimi organizacijami oziroma diakonijami iz drugih držav. Organizacija je bila ustanovljena leta 1997, z namenom pomagati pomoči potrebnim tudi izven njihove cerkve. V največji meri je financirana iz virov Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, prispevkov in darov vernikov ter donacij, sredstva pa zbirajo tudi z dobrodelnimi koncerti in vsakoletnimi shodi EHO – Podpornica.

Poslanstvo in cilj organizacije je nudenje neposredne nujne pomoči uporabnikom ter ozaveščanje strokovne in laične javnosti. Vodijo jih vrednote solidarnosti in socialne pravičnosti ter načela krščanskega etičnega prepričanja, da sta vera in ljubezen do sočloveka neločljivo povezana. Geslo in vodilo delovanja organizacije je biblični odlomek: “Nosite bremena drug drugemu in tako boste izpolnili Kristusovo postavo.” 

Evangeličanska dobrodelna organizacija EHO Podpornica izvaja tri humanitarne programe: mobilno diakonijo, pomoč v stiski ter pomoč otrokom in mladostnikom.

Mobilna diakonija pomaga uporabnikom k izboljšanju vrednot življenja in bivanja v smislu zmanjševanja socialne in zdravstvene ogroženosti. Pomagajo ostarelim, osamljenim, bolnim in invalidnim osebam, socialno ogroženim ter obrobnim skupinam prebivalstva na njihovem domu oziroma na terenu.

S programom Pomoč v stiski nudijo različne oblike neposredne materialne, finančne in svetovalne pomoči družinam in posameznikom, ki so socialno in odvisnostno ogroženi. Cilj programa je uresničevanje humanitarnih ciljev in izboljšanje življenjskega položaja uporabnikov, da čim prej in s čim manjšimi posledicami prebrodijo pomanjkanje in telesno ter duševno izgubo in ponovno zaživijo človeka vredno življenje. 

Program Pomoč otrokom in mladostnikom je namenjen nudenju materialne, finančne in svetovalne pomoči otrokom in mladostnikom, ki živijo v slabih socialnih razmerah, brez staršev, v nefunkcionalnih družinah, kjer so prisotne razne oblike zasvojenosti ter otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami.

    Fotogalerija