https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor! Prevare pri nakupu zdravil in prehranskih dopolnil

05.01.2023 ob 14:30  

Finančna uprava beleži porast poštnih pošiljk, naročenih preko nepreverjenih spletnih strani in v veliki meri prejetih iz tretjih držav, ki vsebujejo zdravila ali prehranske dodatke. Pogosto gre za zdravila iz Indije, ki v Sloveniji nimajo dovoljenja za promet in lahko vsebujejo zdravju ali življenju škodljive snovi.

FURS opozarja vse, ki kupujejo zdravila in prehranske dodatke preko nepreverjenih spletnih strani, da ogrožajo svoje zdravje ali življenje. Najpogosteje gre za zdravila kupljena na teh spletnih straneh.

Pozorni bodite na naslednje

"Spletne strani dajejo vtis poslovanja v Sloveniji z URL naslovom (npr. lekarna-slovenija.com), pri tem zavajajoče poudarjajo, da poslujejo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Besedilo na spletni strani je prevedeno v slovenščino s spletnim prevajalnikom, kontakti so mogoči le preko obrazca ali pa je navedena mednarodna telefonska številka (tehnologija omogoča tudi uporabo navidezno slovenske številke npr. +386 16001408, kjer pa dejansko ne gre za slovenskega operaterja), podatki prodajalca niso navedeni (firma, naslov, davčna številka itd.), ampak je le splošen zapis, da gre za skupino ambicioznih strokovnjakov. Spletna stran je pogosto tudi nepopolna, npr. del zapisa je v drugem jeziku, pomanjkljivo zapisano besedilo ali naslovi. URL spletne strani se pogosto tudi spreminja, dodaja se črka, vezaj, številke, sama vsebina pa ostaja enaka," so zapisali.

Zdravila iz tretjega sveta, ki nimajo dovoljenja za promet pri nas

Zdravila so običajno poslana iz tretjih držav, največkrat Indije. Ker pa gre za uvoz blaga, je pošiljka predmet carinskega postopka, kjer se preverja tudi ali je uvoz dovoljen ali ne. Zakon o zdravilih, prepoveduje uvoz vsakršnih zdravil s strani posameznikov, uvoz zdravil je dovoljen le imetnikom dovoljenja za proizvodnjo zdravil. Zaradi prepovedi uvoza se zdravila vrnejo pošiljatelju.

Razlog omejitev je v varovanju zdravja in življenja, saj lahko zdravila vsebujejo zdravju in življenju škodljive snovi.

"Tveganje pa obstaja tudi v primeru zavrnjene pošiljke v carinskem postopku, saj v tem primeru pogosto ne prejmete vrnjene kupnine, kar je v določenih primerih označeno že na spletni strani," so še pojasnili.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2023 ob 18:20 Karel K. gost

      Vssega tega pomanjkanja zdravil, katero je na vidiku in že dodatno uničuje ljudi in njihova življenja, nebi bilo, če bi se v teh zadnjih 32. letih skrbelo za zdravstveni sistem in transparentnost njegovega financiranja. Kot je znano so privilegirani politični podjetniki uvažali razna zdravila in pripomočke za zdravstvo in jih prodaqjali da dvojno ali trojno ceno nam državljanom. Eden od teh naj bi bil tudi nekdanji udbovec in celo vodja UDBE Zemljarič kateri je pravkar umrl. Naj mi služi slovenska zemlja, čeptrav je preganjal v vlogi udbovca slovenske sposobne in razmišljajoče državljane, kateri bi Slovenijo vodilo uspešno, da bi ta država bila zares razvita napredna urejena in proevropsko, zahodnocivilizacijsko usmerjena. In glej ga zlomka, sedanja oblastniška struktura mu bo prireedila državniški pogreb s prisotnostjo slovenske vojske. Kot sporočajo, to bodo naredili na predlog Prekmurca Šiftarja kasteri pravi, da si ta človek to zasdluži, saj je uspešno vodil Slovenijo v okviru bivše države. Vodil jo je na temelju posojil in Topčiderske kovnice denarja v to smer, da je država skonomsko propadla s 1000 odstotno dnevno inflacijo. V samostojni Sloveniji pa je kot iuzgleda služil na rčain slovenskega zdravstva. Kotvodja UDBE je opredljen kot zločinec, saj je UDBA opredeljena kot kriminalna do zločinska organizacija, saj so njeni uslužbenci doma in v tujini ubijali nedolžni slovenski narod in pripadnike drugih narodov. Kdor podpira zločine je zločinec. Se morda ta šiftar in tisti kateri so se sprijaznili s tem, da bo ta človek imel državniški pogrev, zavedajo tega zapisa v Evropskem in mednarodnem pravu. Zgodovina jih bo tudi opredelila kot zločince.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2023 ob 22:21 ave gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website-------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2023 ob 22:21 ave gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website-------------------------->>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.01.2023 ob 12:00 gost

      Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝟕𝟓.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.01.2023 ob 13:02 psihko gost

      če je nekdo tak nor da tu naroča, naj bo, si prav zasluži. saj pa plačujemo zavarovanje, zdravnik ti da zdravilo, če si res bolan ali kaj takega rabiš, ne da še grejo sami NEKAJ drago naročat. raje me je sram prositi za viagro, kot pa zaužijem nekaj kar ni ali pa je nek približek, ki pa ti napravi gromozansko zdravstveno škodo. vsem takim ki tu naročajo bi predpisal obvezno zdravljenje na psihiatriji

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.01.2023 ob 17:45 aladar gost

      ka te ma sran bt, ideš v lekarnoa kupiš viagro, je boljše tebi in ženska se dobro počuti. saj pa zase skrbiš n pretok krv, nisi edini, ki jo potrebuješ, si pa po njej junak

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2023 ob 18:18 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.