https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici za 11. januar predvidena stavka

06.01.2023 ob 11:00  

V soboški bolnišnici je 11. januarja predvidena stavka. V primeru izvedbe bodo opravljali vse storitve, katerih opustitev bi v krajšem času vodila v nepopravljivo poslabšanje zdravja, opravljali pa bodo tudi preglede pod stopnjo nujnosti zelo hitro. 

Iz murskosoboške bolnišnice sporočajo, da je za 11. januar predvidena stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov (FIDES). V bolnišnici bodo v primeru izvedbe stavke opravljali vse storitve, katerih opustitev bi v krajšem času vodila v nepopravljivo poslabšanje zdravja.

Mednje spadajo "zdravljenje vročinski stanj ali infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, druge storitve nujne medicinske pomoči, opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja iz prejšnjih navedb, predpisovanje zdravil in medicinskih pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih navedb," so pojasnili.

"V ambulantnih dejavnostih bodo opravljali preglede pod stopnjo nujnosti zelo hitro. Zdravnik je v času stavke dolžan opravljati še vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepe za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni. Pri operativi pa bodo na ta dan izvajali samo nujne posege," so še dodali.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.01.2023 ob 11:03 gost

      Ambulanta za neopredeljene vs. urgentni center/urgentna služba - pacienti brez osebnega zdravnika < VSI pacienti - pacienta v osnovi ne poznajo = pacienta v osnovi ne poznajo - malo anamneze, na hitro pregled, če kaj ni enostavno ad UC < vse urediti in posledično sprejeti/poslati domov (izbrani zdravnik bi naj (in vsaj eni ga) pacienta poznal in ga napotil naprej, ko res potrebuje nadaljno obravnavo) - zdravnik 80€/uro > zdravnik (urgentni, KPP, INP, družinski) 10€/uro - ogromno papirologije =< ogromno klicanja, prosjačenja, iskanja prostih postelj,... - no stress < 100% stress (ER is funny shit) Zaključek 1: za dosti denarja malo stresa, dokaj malo odgovornosti, sicer papirologije bo, a na koncu je za vse ostalo tu Urgentni Center (če gledamo malo po reklami za MasterCard) Zaključek 2: urgenca bo še bolj obremenjena, delamo pa za drobiž - vsi zdravstveni profili (da cinično prikažem - 12h smena garanja na urgenci = 1,5h dela v ambulanti za neuvrščene) Zaključek 3: zdravniki s(m)o v osnovi zelo sposobni in učljivi ljudje, če se bo tako nadaljevalo je službo najmanjši problem menjati - ali v Sloveniji ali v tujini ČE ŠE PA KAK M....N REČE, DA SI NA URGENCI FIKTIVNO USTVARJAMO GNEČO, PA GA Z VESELJEM POVABIM ZA EN DAN V DNEVNO SMENO.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2023 ob 13:23 gost gost

        vse povsod je problem, kaj pa naj na to poreče kak gradbeni delavec ki dela po 10-12 ur v dežju,snegu, vročini? S covid dodatki so ene malo razvadili, tiste ki so delali v kovid oddelkih (kot kolega) pa je dobil cca.500€ dodatka a štemplat so se hodili vsi od zdravnikov, ginekologinje itd. Enostavno je treba narediti red.

        18 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.01.2023 ob 14:11 gost

      dokrori mate praf, borite za sebe, ker vidimo kak delajo sodniki, školniki, vzgojitlce....vsak hoče več za sebe, samo drugemi iz slovenske faušije ne bi dal nič

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.01.2023 ob 17:17 gost

      Nevem več,kam gre ta prelepa država. Včeraj v Tarči vse lepo prikazano. Pa to ne moreš verjeti,da ljudje skoraj celo noč v Ljubljani čakajo,da dobijo osebnega zdravnika. Kam smo prišli v tej državi???

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2023 ob 17:42 Štef gost

        Od zadaj SDS napihuje ker to traja že nekaj let, čudno da Vili Kovačič nič ne nastopa

        7 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.01.2023 ob 17:32 gost

      Kako lahko štrajka tisti ki nedela. Pol zdravnikov nedela imajo samo vsepovsod ambulante. Včasih sami ne vejo kje vse delajo. Kako lahko gre "love k zdravniku ki kao dela 25 ur na dan. Niti ne je niti ne spi niti ne sere niti se ne stušira nič od nič samo kao delajo. Malo morgen. So na seznamu pa jebe jo mački mater. Za časa kovida so pa največ kovida v državo privlekli prav zdravniki keri so vandali po svetu. Prekleti kapitalisti.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2023 ob 17:39 Zapreti bolnice gost

      domove zla in mafije

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.01.2023 ob 19:23 Neko gost

      Največ o tem vedo tisti, ki nimajo pojma. Zdravstvo je v kurcu, rešilo ga več ne bo nič. Svet kot ga poznamo gre k koncu. Dobro nam je bilo, je pa izgeda enim bilo premalo, samo bo tistim tudi enkrat konec.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.01.2023 ob 19:31 občan! gost

      Preberite tole, pa boste videli. če so zdravniki upravičeni, da štrajkajo. Sem prepričan, da ne! So med najbolje plačanimi v državi. https://www.pomurec.com/vsebina/46347/Med_peterico_najbolje_placanih_v_javni_upravi_kar_dva_murskosoboska_zdravnika

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.01.2023 ob 19:34 bčan. gost

      Najvišja plača v državi murskosoboškemu zdravniku Med 50 najbolje plačanih javnih uslužbencev je kar 49 zdravnikov, ki so novembra lani dobili od 12.296 do 9.242 evrov bruto plače. Najbolje plačani je višji zdravnik specialist v Splošni bolnišnici Murska Sobota, sledita mu zdravnik v UKC Ljubljana s plačo 11.985 evrov in zdravnik ptujske bolnišnice, ki je novembra lani prejel 11.603 evrov bruto plače. Z 11.457 evri se je na četrto mesto uvrstil še en zdravnik murskosoboške bolnišnice.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.01.2023 ob 19:35 gost

      Ne razumem nezadovoljstva ljudi. Pa vse je, kot ste želeli. Janše ni več in niti ne muksne, vlado vodi najboljši menedžer na svetu ever, državo moralno neoporečna predsednica, ki bo tiho le pri zatajitvi premoženja, zdravstvo genialni Bešič, parlament ženska s posluhom, ostale resorje v Venezuelo zaljubljena Levica ... Sram vas bodi, rajska oblast, vi pa stavke in protesti!!!

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.01.2023 ob 19:54 Penzlin gost

      Tak mo kak v predrage amerike, kak jo večijna hvale pa poveličuje,.. Čisjte kapitaliste. Prvo kak prvo bi trbelo zavarovalnice spravite v iz zdravstva, pa tej pejnez ka se plačuvle za zdravstvo prav namenjeno za njega, nej ka oijavke vse poberejo. Tak de, ka de si vsaki mogo plačate za preglede pa zdravljenej, kere de si pač lejko, pa jemale kredite pa odavale premoženje,.... Ivek je mel praf, ka de se slovencon težko pijsalo, zatou so ga pa spakivale.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.01.2023 ob 19:59 gost

      "Kako lahko vi pričakujete od nekoga, ki se izobražuje 30 let, se vseživljenjsko izobražuje in mu ljudje lahko na rokah umirajo, da bo v javnem sektorju z velikim elanom počel nekaj za tretjino plače v zasebnem sektorju. In potem jih nazivamo z dvoživkami. Saj to so intelektualci, ki veliko vedo in so redka dobrina. Imamo odprto svobodno demokratično družbo, še več - smo del Evropske unije brez meja. Ti ljudje znajo jezike, tem ljudem v avstrijskih bolnišnicah ponujajo stanovanje in izobraževanje za otroke. In bodo pač šli iz Slovenije, če jih bomo tiščali. Lahko pa uvedemo represijo pa jim prepovemo, ampak v sodobni družbi to ne deluje. V javnem sektorju se morajo plače za redke profile, ki delujejo na tržnih dejavnosti, izenačit z zasebnim sektorjem. Jaz ne sprejemam, da nam javna podjetja vodijo inferiorni ljudje. Največji talenti morajo voditi te sistem in zato jih je treba ustrezno nagraditi." Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB - Nova Ljubljanska banka, AmCham Slovenia in Manager leta 2022

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.01.2023 ob 21:59 gost

      Sam podpiram zdravnike. Rak rana vsega je. da je država pred desetletjem dala učiteljem prevelike plače, takoj nato pa še sodnikom. Virant je plačni sistem v javnem sektorju postavil na enoten količnik, to je izobrazba. Osnovnošolski učitelj res konča fakulteto kot zdravnik zdravnik, vendar ko si učitelj na začetku poučevanja postavi svoj kurikulum on dejansko dela kot delavec za tekočim trakom, prav tako sodnik, pri zdravniku pa je bistveno drugače. V sodobnem zdravstvu se dogaja prava revolucija, vsako leto je polno novitet, ki jih je potrebno uvesti v klinično prakso. V procesu sodobne diagnostike imamo vključene inženirje različnih strok itd. Jaz vidim problem v terciarnem delu medicine, predvsem v direktorjih bolnišnic in zdravstvenih domov. Za ta dela imajo v Avstriji posebno fakulteto iz izobražuje medicinsko-poslovnega ekonomista. Največja politizacija, ki se ga gre naša politika pa je stalna matra o javnem zdravstvu. Meni je čisto vse eno, ali mi bo napisal diagnozo javni ali zasebni zdravnik. ZZZS bi moral plačati (za realno ceno) uslugo enako tako zasebniku kakor zdravniku v javnem zdravstvu, Denar bi moral slediti pacientu on pa bi si izbral specialista kateremu zaupa in je najboljši. Tako bi prišlo znotraj zdravstva do pozitivne selekcije, boljši zdravniki in posledično zdravstvene ustanove bi imeli več pacientov, slabe pa manj. Direktor zdravstvene ustanove (medicinsko-poslovni ekonomist) pa bi potem ukrepal - znižal bi plačo slabemu zdravniku, če pa ne bi dosegel minimalnega standarda pa bi ga odpustil. To nabijanje sedanje vlade o javnem zdravstvu je čisti komunizem, kjer je plača od Boga dana če zdravnik dela dobro ali slabo. Tudi v kapitalističnih državah imamo javno zdravstvo, vendar je tam selekcija - diferenciacija ne pa uravnilovka. Za komunistične vlade je značilna plačna uravnilovka. Za primer naj navedem ministra Meseca, ki si želi, da bi vsi upokojenci ne glede na prispevek od plače prejeli isto minimalno pokojnino, gre za popolno neznanje saj so si v nekaterih panogah ali podjetjih izplačevali višje plače (preko dodatkov itd.), kakor da bi vse šlo v osnovno plačo, ki bi bila posledično manjša, na račun višje pokojnine ob upokojitvi. Kapitalizem tudi v zdravstvu ni nekaj slabega, le državni organi morajo dosledno opravljati svojo kontrolno službo. Sicer pa je znano, da je največ korupcije in odtekanja denarja v javnem in ne v zasebnem zdravstvu.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.01.2023 ob 13:44 gost

      No, tako poenostavljeno to ni. Plače mladih učiteljev in zdravnikov so res precej podobne, zdravniške neupravičeno nizke, se pa pozneje to krepko spremeni, saj učitelj pride do morda 45. razreda pred penzijo, zdravniki do 57. in čez. Tu so še dodatki, dežurstva in drugo, kar krepko prevesi na stran zdravnikov in je tako tudi prav. Tista o učitelju za tekočim trakom je najbolj posrečena. Dragi moj, tudi učitelj dela z ljudmi, ki so zelo različni, vedno zahtevnejši, rasno in narodnostno mešani, s posebnimi potrebami, vzgojno problematični ... V svoji karieri učitelj na zahtevo oblasti zamenja vsaj 10 konceptov pouka, gre skozi številne reforme, dobre in slabe. Tekoči trak, hahaha, kakšna zmota. Doma smo učitelji in zdravniki. In učitelj v OŠ se nikoli ni primerjal z zdravnikom, upravičeno pa se primerjajo univerzitetni predavatelji. Vzroka za kaos v zdravstvu vsekakor ne iščite v šolstvu, sploh pa ne v osnovnem, kjer so tudi plače "osnovne".

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.01.2023 ob 16:45 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.