https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Negovalni oddelek deluje okrnjeno, izdali navodila za primer stavke

10.01.2023 ob 13:04  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota imajo okrnjeno delovanje Negovalnega oddelka. Obenem iz bolnišnice obveščajo, da bo danes, v večernih urah, znano, ali bo stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, FIDES, izvedena. Ob tem naprošajo, da pacienti sledijo informacijam v medijih ter podajajo navodila v primeru stavke.

Zaradi povečanega števila bolnikov, ki obolevajo za respiratornimi obolenji, se v Splošni bolnišnici Murska Sobota soočajo z velikim pomanjkanjem postelj na Infekcijskem in Internem oddelku. V sled tega so bili primorani reorganizirati obseg bolnišničnih postelj tako, da so začasno ukinili Negovalni oddelek in povečali število postelj za akutno bolnišnično obravnavo. Odsek za pobolnišnično zdravljenje in rehabilitacijo deluje v okrnjeni obliki in ima 28 postelj. Na tem odseku zdravijo in rehabilitirajo bolnike po obsežnejših operativnih posegih in možganskih kapeh s hudo telesno prizadetostjo.

Danes, v večernih urah bo znano, ali bo stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, FIDES, izvedena.

Obenem iz bolnišnice obveščajo, da bo danes, v večernih urah, znano, ali bo stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, FIDES, izvedena. V tem primeru veljajo navodila stavkovnega odbora, v primeru, da do stavke ne bo prišlo, bodo vsi bolniki obravnavani na dodeljeni termin. Še enkrat naprošajo, da pacienti sledijo informacijam v medijih.

Navodila v primeru stavke: »V bolnišnici bomo v primeru izvedbe stavke opravljali vse storitve, katerih opustitev bi v krajšem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja; zdravljenje vročinski stanj ali infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, druge storitve nujne medicinske pomoči, opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja iz prejšnjih navedb, predpisovanje zdravil in medicinskih pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih navedb. Poleg navedenega bomo v ambulantnih dejavnostih opravljali preglede pod stopnjo nujnosti zelo hitro. Zdravnik je v času stavke dolžan opravljati še vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepe za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni. Pri operativi bomo na ta dan izvajali samo nujne posege in posege pri bolnikih z rakom,« so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2023 ob 15:04 gost

      Če v vladi vlada mrtvilo , se morajo na nek način pokazat , da pokažejo da delajo !!!!!

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2023 ob 19:55 123 gost

        Če nebi bilo Janševih svinj ki vlagajo referendum, in ustavno presojo na tisto kar je ljudstvo potrdilo, bi vlada lahko delala za ljudi, čudno da Grimsa nič ne komentirate prasci cerkveni

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.01.2023 ob 15:12 gost

      Nepotreben LEVIČARSKI EKSTRINIZEM ....... takšno zdravstvo kot ga hočejo že imamo . V sili kličite 111.......

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.01.2023 ob 15:12 bara90 gost

      odlično, hvala Rajbar

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2023 ob 15:31 RESNICA gost

      S strani dobro plačane in priskrbljena vojska PACIENTOV , ki se odzove le na njen klic , jasno kaže da so jim bolniki poslednja skrb saj pojejo hvalnico v podporo vladi in vsem prejšnim ,ki naj bi za učinkovito zdravstvo poskrbele , pa so očitno le za svoje lobije . Ne čudi dejstvo , da so med najbolj glasnimi kričači prisotni Kebri , ki so zdravstveno blagajno le še dodatno siromašili s študijami , ki so bile tako vrhunske , da je bilo najbolje , da so obležale v predalih .

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.01.2023 ob 17:09 gost

      Večina zdravnikov se zanima samo za svoje plače in za čim manj dela. Kajti ko imaš tri službe in tri plače kot to počnejo večina zdravnikov pa ti hoče to negdo ukiniti bo zdravnik naredil kao čakalne dobe umetno samo da bo lahko ohranil svoje jebeno kao obremenjenost.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.01.2023 ob 17:14 gost

      Stavka najverjetneje ne bo !!!!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.01.2023 ob 17:52 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝐬𝐦𝐚𝐫𝐭𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.01.2023 ob 18:26 gost

      17:51 AJDE OLADI !!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.