https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Subvencija za študentske bone bo višja

12.01.2023 ob 9:40  

Z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so sporočili, da se bo subvencija za študentske bone se bo zvišala. S 1. marcem se bo subvencija dvignila za okrog 35 centov.

"Na ministrstvu se zavedamo, da se študentje v zadnjih dneh soočajo z nesorazmerno podražitvijo cen pri mnogih ponudnikih subvencionirane študentske prehrane, zato smo aktivno pristopili k iskanju rešitev.

V luči izrednih podražitev cen hrane in pijač ter dviga maksimalne cene obroka aktualna višina subvencije za obrok študentske prehrane študentom nalaga čezmerna doplačila in s tem negativno vpliva na njihov materialni položaj. Višino subvencije študentske prehrane določa Zakon o subvencioniranju študentske prehrane (ZSŠP), zato smo na ministrstvu nemudoma pristopili k pripravi novele ZSŠP, s katero nameravamo višino subvencije dvigniti za vsaj 1 evro. Dvig nameravamo izvesti v dveh korakih. 1. marca se bo subvencija zaradi redne uskladitve z inflacijo dvignila za okrog 35 centov. Po redni uskladitvi pa bomo v noveli ZSŠP določili še višji znesek subvencije, ki bo znašal najmanj 4,5 evra. To pomeni, da se bo subvencija letos dvignila za okrog 30 odstotkov," so sporočili z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Na ministrstvu bodo preučili tudi možnost zakonske omejitve najvišje možne cene študentskega obroka, ki bo služila čezmernim podražitvam. 

Poudarjajo, da morajo okrepiti nadzor nad ponudniki študentske prehrane, saj nekateri ponudniki izigravajo sistem in ne spoštujejo predpisanih standardov glede ponudbe študentske prehrane. Za nadzor nad tem področjem je pristojna Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), s katero se bomo jutri zaradi zaznanih anomalij skupaj dogovorili glede okrepljenega inšpekcijskega nadzora nad ponudniki študentske prehrane in doslednega sankcioniranja kršiteljev.

* Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2023 ob 10:57 gost

      Jankoviči so odpisali 40 milijonov EUR. Kelko študentskih bonov pa je to?

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 11:42 gost

        Ne vem če je razen mene sploh kdo to še opazil - ker norosti je res toliko, da je težko slediti - a Dominika je dala izjavo, da je bila odločitev za 600 EUR sodniške napitnine Golobova osebna odločitev? Samo a ni tako, da je diktator in avtokrat Janša?

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 11:50 gost

        Ah, zanimivo, dodatek k plačam lahko odredi kar PV? A imamo absolutizem? A bi bila kakšna zakonska podlaga? Vsaj, bog ne daj, dekret? In s tem dokazujete *resnost*? 🤔 Edino kar je pri vas resno, imate resne težave z zakoni.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:54 gost

        11:42 - Saj pa je 🕊 pred volitvami napovedal nov stil vodenja, vendar ni povedal, da v stilu: 'Država sem jaz.' 😅😂🤣

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2023 ob 11:14 gost

      Lahko tu in tam pogasijo kakšen plamenček , sicer je pa problem globalen !!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:30 gost

        Vse kar je 🕊 do zdaj naredil je vnaprej napovedal že pred volitvami. Pa ga očitno nihče ni jemal resno.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2023 ob 11:27 Karel K. gost

      Slovenija, državaq katera temelji na sociali. Janša je moral pustiti polno blagajno, da ti Golobovci tako vsestranko trošijo in dajejo pomoč vsem kateri so je potrebni ali nepotrebni.Seveda se Golob na ekonomske in podjetniške zadeve ne spozna, zato je tudi odpovedal pot v Davos. Ve, da bi se tam le osmešil, kot se je osmešil nedavno v Evropskem parlamentu, ko je le sebe predstavljal kot uspešnega trgovca z elektriko in borca za jedilnik brez mesa. Hoče, da ljudje jedo le travo katera še ne primanjkuje in če ne bo živine je še dolgo ne bo primanjkovalo. Tako bo ostalo v njegovi blagajni ogromno denarja, da bo lahko delil denar sebi in svojim privilegirancem. Zdaj obuja spomin na nekdanjo športno podporo imenovano Podarim dobim, da bi zdaj spet vpeljal ta sistem zbiranja denarja, za njegovo razsipnost in financiranje njegove in njegovih ministrov nesposobnost.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 12:36 123 gost

        Janša je šenkavo še cerkvi kere dostojanstveniki so vam deco zlorabljali pa je vse lepo in prav

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 12:45 gost

        123 - 🕊 deli ponosnim prisklednikom, ki niso le zlorabljali ljudi, še več so jih po vojni pobili kot sam sovražnik. Pravi izrodek komunističnega pranja možganov.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:30 gost

        Vse kar je 🕊 do zdaj naredil je vnaprej napovedal že pred volitvami. Pa ga očitno nihče ni jemal resno.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2023 ob 11:44 gost

      Koalicije in 🕊r mislijo, da se lahko zdravstvena reforma oziroma problemi v zdravstvenem sistemu rešujejo na ulici. 😅😂🤣

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 11:44 gost

        Krize v zdravstvu ni mogoče rešiti z umetnim ustvarjanjem konflikta med zdravniki in pacienti. Pacient, zdravnik in medicinska sestra so neločljiva celota zdravstva.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 11:45 gost

        Minister Bešič Loredan je ob nastopu funkcije veliko obljubljal, vendar v 7 mesecih nobene izmed obljub ni izpolnil. Dejstvo je, da minister ni nov obraz v zdravstvu. Povedal je, da pozna razmere, da ima pripravljene rešitve, ampak do danes ni predlagal še nič.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 11:48 gost

        Levica meni, da bi študente medicine vezali na delo v Slo. Namestimo jim vendar čipe (podobne kot smo jih vbrizgavali pri COVID cepivih🤫), ki sprožijo elektrošok na meji! In to vsakemu, ki je inskribiral 1 razred OŠ!💪

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 11:49 gost

        Vsem diplomirancem v zdravstvu namestiti ovratnice, ki prvih pet let po diplomi spustijo strup, če imetnik prestopi državno mejo.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:01 gost

        Štef - Samo velekomunisti vedo povedati vse o Janši, saj samo tako lahko prikrijejo svojo nesposobnost.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2023 ob 11:49 gost

      Cene dvigujejo vsem . plače pa le elitam . Pod Golobom je velika večina vsak dan bolj revna .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:31 gost

        Vse kar je 🕊 do zdaj naredil je vnaprej napovedal že pred volitvami. Pa ga očitno nihče ni jemal resno.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2023 ob 12:43 ......... gost

      Kje si Lukec, golob bo odvrčal, kot tvoj škorec. Obljubljali STE GRADITEV STANOVANJ, OD KOD VAM O DENAR, ČE CELOTNEMU JAVNEMU SEKTORJU DVIGUJETE PLAČE. Problem je bil FIDES, ČE JOM NI DO DELA, BI NAJ ŠTRAJKALI NEKAJ DNI. Imeli so tudi priložnost iskanja službe v TUJINI, ZAKAJ ZA VRAŽJU MATER ZDRAVNIKI NE ODIDEJO NA BOJŠE, ČE JOM JE PLAČA 6.000 EUR PRENIZKA, prokleta drhal. Imamo udravnike v Jugovini, danes si že itak diagnozo posatavi sam olnik, nato pa le zdravnik prepiše zdravilo, če bo prijelo bo - če ne ne. Pridemo nazaj, nas pošlje zdravnik k specialistom in to je to. V času kovida se ni delalo, dodatki so bili, danes mora taka plača ostati. TO JE VODILO BELIH HALJ, jasno tudi nepismenim laikom. Torej lahko imamo še 100x vilotve, umazanci v poslanskih klopeh bodo vedno umazanci, saj so itak izvoljeni le "odpadniki" v svojih službah. Pošten, pameten, sposoben državljan se ne bo ubadal s politiko, ki je upokojila in bo upokojila poslance, ki so se 30 let nasedeli v klopeh, pa DRŽAVO PRIPELJALI V PIZDO MATERINO. tO SO DEJSTVA, KI JIH NE MORE OVREČI DO DANES NITI EDEN OD IZVOLJENIH POSLANCEV OD LETA 1990. pENZIJE SO PA KAR V REDU , DOBRA 2 TISOČAKA NI TAKO SLABO, TISTI, KI GARA 40 LET ZA JAVNISEKTOR PA 460 EUR. bRAVO NOVA VLADA, NADALJEVANJE DOSEDANJEGA SANJA. pOZABLJATE PA NA 25.000 LJUDI, KI SO PO 50. LETU STAROSTI IZGUBILI SLUŽBE PO 35 LET DELA. Sramota vseh, ki nam solite pamet, ste pa navadni izmečki.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.01.2023 ob 12:44 Karel K. gost

      Prestali bodo pet let in bodo delali brez elana in koristi v korist bolnikov, potem pa jo bodo pobrisali v tujino z nepovratno vozovnico. Potrebno je Slovenijo vsestransko urediti, odpraviti sedanji titoisitčni zločinski politični, državnoupravni, pravosodni, izobraževalni sistem in ga nadomestiti z tistimi razmerami kot vladajo v zahodni civilizaciji. Potem zares izobraženi ljudje, tudi zdravniki ne bodo bežali in jim ne bo potrebno nameščati strupene ovratnice ampak bo konkurenca za ost6anek v Sloveniji. To pa se lahko zgodi le, če bomo državljani nagnali v beg v tujino obadva ovčerejca Kučana in Janšo in njihove pastirje. Čreda se bo že prilagodila novim boljšim razmeram po tem aktu.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.01.2023 ob 12:53 ...... gost

      Zemljarič je odšel u večna lovišta, toda kaj, ko je naredil naslednike in pomladek, ki ne spusti mafijskega sla iz rok. V zdravstvu je v 30 leth odfrčalo toliko denarja iz zdravstva, da bi lahko Slovenijo razširili že do blatnega jezera pa Bratislave, kot to počno mogotci z gramoznicami v Ivanjcih, Dobrovniku itd. Torej bi bila Slovenija še enkrat večja, združitev izkopanih gramoznic bi nam pa pomenilo novo panonsko moreje. Pa bi bili tam, kot se je življenje Sovanov začelo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.01.2023 ob 12:57 gost

      Pošteni drugorazredni Slovenci , spite še naprej ob lahki glasbi ansambla " stari udbaši " Šef starih udbašev vas ma rad .

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.01.2023 ob 12:58 gost

      Neizkušen premier, sicer zelo našopirjeni ptič in ekipa iz propadlih politikov, ki so jih zavrnili volivci ne more biti dobra popotnica za naše študente, državo in državljane. Po streznitvi njihovih volilcev in plesanju nas bo vse bolela glava.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.01.2023 ob 13:01 gost

      Krizo v zdravstvu lahko samo reši Januš grozni SDS keri je v svoji drugi vladi začel deliti koncesije. In to po naročilu njegove osebne zdravnice Urške. In z tem začel rušiti javno zdravstvo. Tako da za rušenje javnega zdravstva odgovornost nosi Januš grozni in njegova SDS in nova Slovenija privesek SDS hlapcev satelita.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:10 gost

        Javno zdravstvo ali državno zdravstvo? Pojmi ti še vedno niso jasni. Javno zdravstvo so zdravstvene storitve za davkoplačevalski denar, ki ga vsak mesec prispevamo in se zbira v naši edini javni zavarovalnici – Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Zdravstvene storitve za ta davkoplačevalski denar izvajajo bodisi državni zdravstveni zavodi (zdravstveni domovi in bolnišnice) ali zasebni izvajalci, ki imajo pogodbo z ZZZS. To pogodbo imenujemo koncesija, izvajalce pa zasebniki koncesionarji, ki prav tako kot državni zavodi delujejo v javnem zdravstvenem sistemu. Javno zdravstvo zato ni enako državnemu zdravstvu, ki pomeni le izvajanje storitev v zavodih, kjer je ustanovitelj in lastnik država.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:13 gost

        V Sloveniji se definicija besedne zveze javnega zdravstva, utrdilo se je prepričanje, da javno zdravstvo pomenijo bolnice in zdravstveni domovi, v katerih politično izvoljeni direktorji skrbijo, da državljan dobi brezplačne zdravstvene storitve. Smo zvesti nasledniki “dobro delujočega” zdravstvenega jugoslovanskega sistema, dejansko se je 'Sistem' samo malo preoblikoval (npr. z uvedbo koncesij...). Ta model zdravstva se imenuje državno zdravstvo. Tako zdravstvo poznajo v danes popularnem levičarskem letovišču - Venezueli, Kubi in Severni Koreji.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2023 ob 13:15 gost

        Komunisti v besedi - JANŠA V OPOZICIJI IN NJEGOVA URŠKA STA KRIVA, DA ZDRAVSTVO NE DELUJE.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.01.2023 ob 13:19 gost

      13:25 SRBIN MATER SI TUPAVI OZIROMA GLUP NE VEŠ KAJ JE JAVNO ZDRAVSTVO ALI DRŽAVNO ZDRAVSTVO !!! hi,hi,hi,hiiiiiii

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.01.2023 ob 13:21 gost

      popravek 13:15

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.01.2023 ob 13:35 Dr. Kučan, sp. m. dr. gost

      A lahko podam kak nov predlog za premiera, ker ta sedanji oskubljeni elektro genij dnevno dokazuje, da nima pojma o ničemer, z izjemo razmetavanje javnega denarja. To mu gre odlično, že od nekdaj.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.