https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Pomurka postala nova predsednica SVIZ-a

11.01.2023 ob 11:20  

Včeraj, 10. januarja 2023, so člani in članice Glavnega odbora Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) izvolili predsednico za novo štiriletno obdobje. Najvišji organ sindikata med kongresoma bo do leta 2026 vodila Marjana Kolar, ki je v SVIZ sicer predsednica Sindikalne konference predšolske vzgoje, vodi pa tudi Območni odbor SVIZ Pomurje.


Članice in člani Glavnega odbora SVIZ so novi predsednici izrazili soglasno podporo. Marjana Kolar, ki prihaja iz Vrtcev občine Moravske Toplice, enota Bogojina, si je za temelj in izhodišče svojega delovanja zadala, da bo sindikat deloval povezovalno in v dobrobit vsega članstva, ter da si bo prizadevala, da bo ob vprašanjih, pomembnih za SVIZ in včlanjene vanj, v dialogu doseženo večinsko soglasje.

Nova predsednica je sindikalna zaupnica SVIZ od leta 1997, članica sindikata pa je vse od njegove ustanovitve leta 1990. V svojem programu ob kandidaturi za funkcijo predsednice glavnega odbora sindikata je zapisala, da bo spoštovala in upoštevala Statut SVIZ, Načela in cilje SVIZ Slovenije, Programske usmeritve SVIZ Slovenije, sklepe kongresa, glavnega in izvršilnega odbora, razvijala in ohranjala sodelovanje na vseh ravneh sindikata, pozitiven odnos do dela, konstruktiven, profesionalen in spoštljiv dialog z ničelno toleranco do nasilja, spodbujala povezovalen odnos med predsedniki sindikalnih konferenc, predsedniki območij, njihovimi člani in članicami, članicami in člani glavnega odbora ter zaposlenimi v strokovni službi SVIZ.

Dodatno je izpostavila, da se bo zavzemala za medsebojno solidarnost, za ohranitev že pridobljenih socialnih pravic, za krepitev kakovostnega javnega šolstva, za izboljšanje položaja vseh članov sindikata v vseh plačnih skupinah. Poudarila je, da bo spodbujala tudi sodelovanje s Konfederacijo sindikatov javnega sektorja (KSJS), z ostalimi sindikati v državi in sindikati s področja izobraževanja in kulture v tujini. 

Izpostavila je še zavedanje, da je pred njo odgovorna naloga in da bo mogoče ohranjati ugled sindikata in ga še krepiti le s skupnim delom in sodelovanjem: »Uspelo nam bo s strokovnostjo, z medsebojno solidarnostjo, z varovanjem ekonomskega in socialnega položaja, s samostojnim opredeljevanjem do družbenega dogajanja doma in v svetu. V času epidemije covida-19 smo dokazali, da zmoremo skupaj doprinesti k boljšemu napredku v vzgoji in izobraževanju, zato bom tudi v prihodnje našo vlogo še okrepili. Naša moč je v dobri povezanosti in organiziranosti.« So zapisali na SVIZ-u.

FOTO: SVIZ Slovenije.

    Fotogalerija