https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

S povratnikoma naskok na novo zmago

12.1.2023  

Z dvoboji 15. kroga se bo začela zadnja tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Ljutomerske Meteorplast ŠIC bar, ki je na tretjem mestu (29 točk), bo v petek, 13. januarja, v dvorani ŠIC Ljutomer gostil šesto uvrščeno Dobrepolje (12 točk). Dvoboj se bo začel ob 20.30, vstopnine pa ne bo.

Prleki so dosedanji del prvenstva opravili z odliko. Zabeležili so devet zmag, dva neodločena izida ter tri poraze. Med drugim so dvakrat (4:0 in 7:1) premagali tudi tokratnega nasprotnika. Po manjšem operativnem posegu se v ekipo vrača prvi strelec prvenstva Denis Kneževič, ki je v tej sezoni Dobrepolju zabil že štiri zadetke. Ponovno bo zraven tudi izkušeni Urban Goričan. V tem tednu sta pravico nastopa dobila povratnika kapetan slovenske reprezentance U19 Alen Ruis, ki se vrača v Ljutomer iz Italije, in vratar Filip Repič, ki je po sezoni 2020/21 zapustil ljutomerske vrste in med tem nosil dresa Benedikta in Miklavža. Repič se bo tako pridružil izkušenima vratarjema Tjažu Lovrenčiču in Klemnu Anželu. Prvič bo članski dres Meteorplasta ŠIC bara oblekel 17-letni Alen Jambriško, ki je v dosedanjem delu sezone v konkurenci U19 dosegel že 15 zadetkov. Poleg Thomasa Pihlerja, za katerega je sezona že končana, bo tokrat zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal Adrijan Trstenjak, predvidoma mesec dni pa bo s parketov odsotni Niko Kosec, ki mu težave povzroča poškodovano koleno.

Po 12. maju lanskega leta bo ta petek ponovno dres ljutomerskega kluba oblekel Alen Ruis, ki je v minuli sezoni dosegel kar 44 zadetkov, od tega devet v članski konkurenci. Jeseni je sprejel izziv iz sosednje Italije in se odpravil v Benetke, kjer je nastopal za tamkajšnjega A2 ligaša. V želji, da pomaga Meteorplastu ŠIC baru v članski konkurenci in konkurenci U19 ter obveznostih, ki ga čakajo s slovensko futsal reprezentanco U19 (kvalifikacije v Moldaviji), se je odločil, da se vrne v Ljutomer in že proti Dobrepolju pokaže svoj talent. 

»Čaka nas pomembna tekma. Dobrepolje si je v prejšnji tekmi priigralo točko proti Mlinšam v zadnji minuti, kar pomeni, da so ekipa, ki se bori do zadnjega sodnikovega žvižga. Če bomo z našim pravim pristopom in igro pristopili v tekmo, bodo tri točke ostale doma,« napove mlajši od bratov Ruis.

Kot zanimivost omenimo, da tekme Meteorplast ŠIC bar – Dobrepolje ne bosta vodila glavna trenerja ekip. Domači strateg Robert Grdović je službeno odsoten, gostujoči Danijel Kaljevič pa ima zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov prepoved vodenja moštva.

Ostali pari 15. kroga 1. slovenske futsal lige ter ostale podrobnosti o tekmovanju so na dosegljivi na tej povezavi.

Foto: KMN Meteorplast.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2023 ob 17:45 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.