https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Z izkušnjami do desete zmage v sezoni

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 14.1.2023  

Z dvoboji 15. kroga se je začela zadnja tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je pred nekaj več kot 100 gledalci, ki so si v dvorani ŠIC Ljutomer ogledali dvoboj, zabeležil deseto zmago v sezoni. Na krilih štirikratnega strelca Aljaža Goznika in povratnika v ekipo Alena Ruisa so Ljutomerčani s 7:4 (3:1), še tretjič v prvenstvu, premagali Dobrepolje. Meteorplast ŠIC bar ima zdaj na tretjem mestu 32 točk.


V domačem taboru so tokrat pogrešali službeno odsotnega trenerja Roberta Grdovića, ki ga je zamenjal Tomislav Novak, Adrijana Trstenjaka, ki je počival zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, ter poškodovana Thomasa Pihlerja in Nika Kosca. Prvič po 12. maju lanskega leta je v ljutomerskem dresu zaigral Alen Ruis, ki je jesenski del preživel pri italijanskem A2 ligašu iz Benetk. In prav mlajši od bratov Ruis je poskrbel za odličen začetek tekme za domačo ekipo. V 5. minuti je izkoristil podajo Urbana Goričana za domače vodstvo z 1:0, dve minuti pozneje pa je po njegovem strelu odbito žogo v mrežo potisnil Aljaž Goznik. V 12. minuti je Alen Ruis s svojo levico dosegel še drugi zadetek za vodstvo s 3:0. Pred odhodom na odmor, na semaforju je tekla 15. minuta, je z natančnim strelom, po podaji s kota, znižal zaostanek Denis Gale.

Alen Ruis je bil podajalec tudi pri četrtem zadetku gostiteljev, ko je v 25. minuti na 4:1 povišal Aljaž Goznik. V 27. minuti so gledalci videli kar tri zadetke. Najprej je zaostanek znižal Tomaž Pustotnik, nato je Aljaž Ruis znova poskrbel za tri zadetke naskoka domače ekipe, za zanimivo končnico pa je poskrbel Anej Kmetič, ki je zadel za 5:3. Aljaž Goznik je svoj strelski večer zaključil s štirimi zadetki, saj je v polno meril še v 36. in 40. minuti, še drugič na tekmi, že enajstič v zadnjih petih tekmah, pa je zadetek, četrti za goste na tej tekmi, v 36. minuti zabil Kmetič.

»Tekma je bila, kot smo napovedovali, težka. Vedeli smo, da so Dobrepolje ekipa, ki igra na nož. Nismo igrali, kot bi morali. Nismo bili dovolj čvrsti na žogi, nismo šli stoodstotno v vse duele in to se je odražalo na rezultatu. Težko smo si priigrali razliko treh zadetkov, morda štirih zadetkov, da bi nam bilo potem lažje. Na koncu smo z izkušnjami pripeljali tekmo do nove zmage,« je po dvoboju dejal Alen Ruis, ki ga v naslednjem tednu čakajo nastopi za slovensko izbrano vrsto U19, ki bo sodelovala na močnem turnirju na Hrvaškem.

V 16. krogu, ki bo na sporedu 20. januarja, bo Meteorplast ŠIC bar gostoval v Kopru pri Bronxu. Tekmo, ki se bo začela ob 18.45, bo prenašala športna televizija Šport TV. Ljutomerčani bodo na Primorsko odpotovali brez Denisa Kneževiča, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov, Alen Ruis bo odsoten zaradi reprezentančne akcije, Urban Goričan pa zaradi službenih obveznosti.


Več fotografij v spodnji galeriji ...  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2023 ob 11:41 gost

      Ej pomurec com ste pa res ČUDNI PORTAL , kot ,da živite na luni da blokirate teme za komentiranje !!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2023 ob 22:13 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2023 ob 12:14 gost

      Bimbo te je napravo , pa takrat je bil v puni dozi alkohola . Saj ni res pa je !!! dvorski norec 12:02

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2023 ob 12:36 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Opozorilo ,jako san pameten....v izogib nesporazumu se posvetujte z lekarnikom,zdravnikom ali pa kar z izvirnim umom,z mano Lendavskimi nadvojvodom plemenitim.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2023 ob 13:23 gost

      Daj buzo ne ser .... kva se ti je v jeziku zataknilo ,a si mal popušu! A ti je morda pregorela žička . Poklič Šarca ,da ti jo mena . 12:36

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2023 ob 13:30 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ah,ne,družil sem se z črnosrajčniki....v cerkvi...to bo....

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2023 ob 13:34 gost

      Kva si delu fajmuštru g.zo mal polizu al nastavu 13:30

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.01.2023 ob 18:11 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.01.2023 ob 15:08 Bingo gost

      Kak trener službeno odsoten?? Te ne služi kak čontala?? Čontala je prlej odo kokoši pa piceke lovit,da je tromejnik trenero a ima boga,zdaj je pa gospod,vidiš trener

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.