https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od danes naprej na Hrvaškem samo še plačevanje v evrih

15.01.2023 ob 9:30  

Od danes naprej je na Hrvaškem mogoče le še plačevanje v evrih. Včeraj se je iztekel zadnji dan dvojnega obtoka kun in evrov po uvedbi skupne evropske valute kot uradne valute v državi 1. januarja.

Kuna se je tako umaknila iz obtoka. Vendar pa je možno kune zamenjati tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Zamenjava kun v Sloveniji bo možna v prvih mesecih tega leta. Na Hrvaškem pa bodo banke kune za evre menjale še vse leto. Menjava bo do konca leta možna tudi v enotah hrvaške finančne agencije (Fina) in v poslovalnicah hrvaške pošte. Hrvaška centralna banka (HNB) bo kovance menjavala do konca leta 2025, bankovce pa brez omejitve.

Bankomati na Hrvaškem bodo prve tri mesece izdajali samo bankovce po deset in 20 evrov. 1. aprila bodo banke uvedle tudi bankovce za 50 evrov, bankovci za 100 evrov pa bodo na voljo tam, kjer bodo banke ocenile, da je to potrebno. Uvedba evra na Hrvaškem je potekala v treh fazah. Prva faza je bila obdobje prikazovanja dvojnih cen po fiksnem menjalnem tečaju, ki se je začelo 5. septembra lani in je trajalo do konca leta 2022. Druga faza je bila obdobje dvojnega obtoka, ki je trajalo od letošnjega 1. januarja do sobote. Tretja faza pa se je začela danes, ko je evro postal edino uradno plačilno sredstvo na Hrvaškem, so zapisali na STA.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.01.2023 ob 10:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Me malo .....itak vsi kupujejo pri nas ....

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.01.2023 ob 22:36 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.01.2023 ob 14:20 gost

      Zdaj te pa najebali hrvateki,nič več ne bo kot je bilo za časa kune jaj,jaj kaj ste si storili z evrom.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.01.2023 ob 16:18 golamis569@webonoid.com gost

      Me malo .....itak vsi kupujejo pri nas ....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.01.2023 ob 16:19 gost

      Tele

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.01.2023 ob 17:25 gost gost

      Hrčeki, so spet popušili. Pa tak so šteli biti podobni slovencekon. Ne bo vam uspelo, to je Jelovica.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.01.2023 ob 17:53 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.