https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurski sejem predstavil sejemsko leto 2023

17.01.2023 ob 14:33  

Predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec, je danes, 17. januarja, ob 11. uri, v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni povzel jubilejno sejemsko leto 2022 in predstavil sejme, strokovna ocenjevanja kakovosti in druge projekte za leto 2023.


Sejemsko leta 2022
V lanskem letu je Pomurski sejem praznoval 60. jubilej, ki ga je obeležil s šestimi sejmi, devetimi strokovnimi ocenjevanji kakovosti, s posebno publikacijo ter različnimi razstavami in dogodki, ki so spremljali sejemsko dogajanje v Gornji Radgoni. Okronal je 25. Vinsko kraljico Slovenije, zgradil nov sejemski paviljon in v njem priredil razstavo ob visoki obletnici uspešne sejemske dejavnosti. Pomurski sejem je v preteklem letu organiziral sejme MEGRA, LOV, RIBOLOV, NATURO, AGRA in INPAK. Na sejmih se je predstavilo 2180 razstavljavcev iz 31-ih držav, vse sejme pa je obiskalo več kot 120 tisoč obiskovalcev.

Sejemsko leto 2023
Letos bo Pomurski sejem organiziral tri sejemske termine: sejem MEGRA pod sloganom Gradimo z naravo, sejem AGRA pod sloganom Tradicionalno svež in sejem SOBRA pod sloganom Zavezništvo zaupanja.

32. Mednarodni sejem gradbeništva MEGRA, bo hkrati s področji energetike (ENGRA), komunale (KOGRA) in obrti (POS) potekal od 8. do 11. marca 2023. Dan odprtja ob dnevu žena bo posvečen ženskam o gradbeništvu. Sejem bo predstavil najnovejše možnosti za sodobne, trajnostne novogradnje, za obnovo stavb ter urejanje okolice. Pospeševal bo izrabo obnovljivih virov, energije in energetsko varčevanje. Gradil in posodabljal bo energetsko, telekomunikacijsko, komunalno in prometno infrastrukturo ter poslovne prostore in domove. Investitorjem bo ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. Dogajanje in predstavitve sejma MEGRA bo z zelenimi vsebinami dopolnjeval 6. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN

61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo potekal od 26. do 31. avgusta 2023. država partnerica sejma bo tokrat Indija. Tudi letos bo sejem vztrajal v tradiciji kakovosti, usmeritvi v mednarodni prostor ter mladostni zagnanosti pri uvajanju inovacij v agroživilski sektor. V času, ki ga usodno zaznamujejo epidemije, klimatske spremembe in vojne, bo še v večji meri usmerjen k spodbujanju znanja za trajnostno kmetijstvo ter zagotavljanje kakovostne in varne prehrane. Letošnji vsebinski poudarki sejma bodo usmerjeni v aktualne in druge najpomembnejše vsebine, med katerimi so Mladi v kmetijstvu, Mednarodno leto prosa, Inovacije in digitalizacija, Kmetijstvo v prihodnosti, Podnebne spremembe in vodni viri, Hrana iz lokalnega okolja, Ekološko kmetijstvo, Prehranska varnost, Krepitev podeželskih območij, Biotska raznovrstnost, Gozd in les naše bogastvo ter Prehranska in energetska samooskrba.

Sejem bodo popestrile Agrina tržnica s ponudbo odličnih slovenskih lokalnih živilskih izdelkov, zanimive razstave, poslovna, strokovna in stanovanjska srečanja, tekmovalne družabne in kulinarične prireditve in predstavitve najboljših izdelkov, ki bodo sodelovala na neodvisnih strokovnih ocenjevanjih pod okriljem sejma AGRA. Strokovno ocenjena bo kakovost kmetijske mehanizacije in opreme, mesnin, mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, medu, medenih pijač in vin, vključno s tistimi, ki so ekološko pridelana.

9. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA bo potekal od 21. do 24. septembra 2023. Predstavljena bo obramba, varnost, zaščita, reševanje in zdravstvena oskrba, ki so v današnjem turbouentnem svetu ključne za preprečevanje posledic naravnih nesreč, epidemij in vojn. Ob proizvajalcih in poslovnih ponudnikih bodo Ministrstvo za obrambo RS, Slovenska vojska, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija, Uprava RS za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in druge ključne organizacije prikazale svojo organiziranost, kadrovske potenciale, spretnosti in znanje. Predstavili bodo svoje sodelovanje z gospodarstvom in civilno sfero ter mednarodno povezovanje za obrambo države, varnost državljanov, zaščito in reševanje ter zdravstveno oskrbo.

Drugi projekti Pomurskega sejma v 2023
Gozdarstvo Gornja Radgona v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in Pomurskim sejmom v začetku februarja pripravlja 1. dražbo vrednejših sortimentov lesa. Les, ki se bo predstavil na radgonski dražbi, bo namenjen proizvodnji najkakovostnejšega furnirja, pohištva, glasbil in drugih posebnih proizvodov.Sejem tudi letos pospešuje digitalizacijo z Expo marketplace, ki vse leto poteka na spletu, je aktiven član v mednarodni zvezi kmetijskih sejmov Eurasco, v sodelovanju z Avstrijo bo pripravil slikarsko kolonijo in razstavo Vinogradi obeh bregov Mure. Pomurski sejem je aktiven v Zbornici Industrije sejmov in srečanj - ZISS, ki deluje pri Gospodarski zbornici Slovenije od 1. aprila 2021. Pomurski sejem ostaja nosilec in lastnik institucije Vinska kraljica Slovenije in sodeluje v projektu, kljub temu, da je vodenje projekta zaupal Društvu Kelih.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2023 ob 17:40 Karel K. gost

      Bil bi že čas, da bi se ta Erjqavec že enkrat sam poslovil s te funkcije, da to mesto prevzame mlajši sposobnejši in kreativnejši človek. On se je obrti učil v titoizmu in še vedno v tem slogu vodi ta sejem.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2023 ob 22:25 eva gost

        Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website---------------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2023 ob 17:41 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2023 ob 17:53 Gajdar gost

      Vse priznanje za sejemsko dejavnost Pomurskega sejma. Moti me le, da se vse dejavnosti odvijajo le v Gornji Radgoni, ki je po splošnih merilih le velika vas. Sejem bi bilo potrebno razširiti na celotno Pomurje. V Ljutomer, prezentirati in razvijati konjeniški del, Izkoristiti bi bilo potrebno evropsko prepoznavni Expano pri Murski Soboti, v Radencih bi lahko bil del, ki bi zajemal mineralne vode iz vse Slovenije, Lendava bi lahko gostila vrtnarski del (Ocean Orchids in Lušt) s poudarkom na topli mineralni vodi. Celotno Pomurje bi se moralo prezentirati kot bio območje, ki prideluje kmetijske pridelke z dodatno vrednostjo (primerljivo z italijanskim območjem Toskane). Le tako je mogoče dvigniti pomurski sejem na višji nivo znotraj EU, ki bo koristna tudi za domače proizvajalce, katerih izdelki bodo preko primerne prezentacije dosegali višje cene. Če bo sejem ostal še naprej samo v sedanjem okvirju, ga bodo slej ali prej popolnoma povozili tovrstni sejmi, ki se odvijajo na veliko večjih kmetijskih površinah s klasično industrijsko kmetijsko proizvodnjo. Hotel sem povedati, da je za tako obsežen sejem Pomurje premalo, če ga pa še zapremo v vaški okvir Gornje Radgone pa že v sedanjem trenutku nazaduje, saj se tovrstni sejmi, ki slonijo na masovni industrijski pridelavi poljščin in mesa usmerjajo zaradi profitabilnosti na pokrivanje področja z veliko večjo kmetijske proizvodnjo (Vojvodina, Padska nižina itd.). Kot že rečeno, sejem bi moral sloneti na eko - bio kmetijski pridelavi, celotno Pomurje pa bi bilo potrebno usmerjati v to dejavnost. In nenazadnje v EU so znatni denarji za podpiranje tovrstne sejemske dejavnosti. Če nočemo v sedanjem svetu postati zamudniki je nujno, da utirjamo svoje strateške cilje v tire prihodnosti.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2023 ob 22:54 gost

        Dobre ideje, ampak za fosila Erjavca preveč napredne. Kot je napisal komentator zgoraj, čas je za mlade moči, z novimi idejami.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.01.2023 ob 22:01 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2023 ob 15:39 gost

      Predlaga se, da se sejem SOBRA izvede na Ukrajinsko Ruski meji, kjer bo tudi možnost preizkusa opreme in moštva !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2023 ob 22:58 gost

        SOBRA je eno veliko zapravljanje davkoplačevalskega denarja, ki vojski ne prinese nobene dodane vrednosti. Edino Erjavec si napolni žepe.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.06.2023 ob 18:03 Janez gost

      Brez Erjavca bi na cesti na stadion rastle koprive , sejmov pa tudi v Murski soboti in Radencih nebi bilo , kvečjemu v Celju ali Ljubljani. Lahko je biti pameten , težje pa je kaj res narediti. Pa brez zamere.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.