https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Privabila ju je čudovita pokrajina

14.09.2022 ob 7:00  

Zaradi slikovite, pestre narave in miru, ki ga nudi Pomurje, se je sem preselilo precej tujcev. Pogovarjali smo se z zakoncema, ki sta se ob upokojitvi iz Anglije preselila na Goričko.


Starejša zakonca živita na Goričkem že devet let. Sprva jima je manjša hiška služila kot oddih, kjer sta nekajkrat na leto preživljala počitnice, ob upokojitvi pa sta se sem preselila za stalno. Od nekdaj sta si želela pobegniti iz velikega mesta in se ustaliti nekje v naravi.

Najprej sta se spogledovala z nepremičninami v Italiji in Španiji, po naključju pa sta naletela na Slovenijo. Raznolikost pokrajine, mir in nizke cene so ju takoj prepričali v nakup starejše hiše v osrčju Goričkega, ki je sicer terjala kar nekaj truda in časa, da sta jo obnovila, a danes ponosno uživata v miru in neokrnjeni naravi. Družbo jima dela nekaj kokoši, pes in tri mačke.

Obdelujeta manjši vrt, na katerega sta še posebej ponosna, saj si precej zelenjave pridelata sama, kar jima je bilo v mesto nepredstavljivo. Pohvalita izvrstno vino domačinov. Tudi na njunem posestvu je bil manjši vinograd, a sta ugotovila, da terja preveč dela in časa in sta ta hobi hitro opustila.

Največji izziv jima je sprva predstavljal slovenski jezik, za katerega pravita, da je zelo težek. Kljub temu, da sta se trudila z učenjem slovenščine, pa prekmurščine še vedno ne razumeta.
V prostem času se rada sprehajata, poletne večere preživljata na terasi ob dobri knjigi in kapljici rujnega, v zimskem času pa rada obiščeta okoliške terme.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.