https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

FOTO: Hiša Tara, kraj, kjer doživite pristnost domačih, lokalnih ter sladkih okusov

25.09.2022 ob 6:00  

Hiša Tara, kraj, kjer se lahko posladkate ter doživite pristnost domačih, lokalnih okusov, saj imajo vsi njihovi izdelki »noto« pristnosti in domačnosti ter »dušo«, ki jo lahko imajo le doma narejeni izdelki.

Hiša Tara se nahaja v samem centru Moravskih Toplic, v neposredni bližini Term VIVAT in le korak vstran od Term 3000. Gre za zgodbo družine Šrok, ki se je začela pisati leta 1995. Pisati sta jo začela zakonca Šrok, Ljerka in Branko, ko sta začela z nudenjem prenočišč z zajtrkom za turiste, ob tem pa sta se ukvarjala s čebelarstvom, ki gre v njihovi družini iz roda v rod. Njun sin Aleš, je že tretja generacija, ki se v družini ukvarja s čebelarstvom, je pred nekje petimi leti dobil idejo, da bi obstoječo ponudbo razširil z novimi izdelki, tako za turiste in tudi lokalno ponudbo. Začeli so s kremnim medom. Gre za med, ki je relativno nov izdelek in je gostejši, kremast ter ne kaplja, zato se lahko brez težav namaže na kruh oziroma palačinke. Obenem pa ga obogatijo z dodatkom belgijske čokolade.

Njihova čebelnjaka sta locirana v Fokovcih ter Panovcih, daleč vstran od prometa in kmetijskih obdelovalnih površin. Pri delu s čebelami pa Aleš Šrok in njegov oče Branko, dajeta prednost naravnim metodam in ekološki skrbi zanje. Šrokovi na leto pridelajo okrog 20 kilogramov medu na čebeljo družino in imajo trenutno nekaj čez 60 čebeljih družin. Tako v njihovi ponudbi lahko najdete domači cvetlični, akacijev in kostanjev med. Če pa je narava radodarna, pa se v njihovi ponudbi lahko najde tudi jesenski ali ajdov med.

Aleš Šrok, pa je na podlagi znanja, izkušenj ter z malo domišljije, nagajivosti in tradicije domače medene izdelke združili z okusom čokolade. Čokoladni izdelki so tako njihova najnovejša ponudba, katerih sestavina je tudi domači med. Po sezonskem navdihu ustvarjajo nove kombinacije okusov čokoladnih tablic in pralin. Ideja za vse to pa je vzklila po krajši analizi trga, saj v tistem času v Prekmurju ni bilo še mnogo ponudnikov, ki bi nudili doma narejene čokolade. Tako so obstoječo ponudbo prenočitvenih zmogljivosti, kjer vse goste čakajo moderno opremljene sobe s kopalnico s tušem, televizijo, klimatsko napravo in brezžično internetno povezavo in kjer njihovi gostje lahko ob brezplačni izposoji koles čim bolj spoznajo prekmursko ravnico ter se nadihajo svežega zraka dopolnili s čokoladnimi izdelki.

Tako se lahko posladkate s pralinami, ki vam jih nudijo v različnih kombinacijah čokolad in polnil. Ali pa izberete eno izmed trenutno sedmih okusov ročno narejenih čokolad: Čokolado prekmurska gibanica; Bučno čokolado; Čokolado EXPANO; Čokolado Ruby; Medeno čokolado; Temno čokolado s čilijem in Temno čokolado s poprovo meto. Tanka podoba čokoladne tablice Hiše Tara poskrbi, da se ta v ustih preprosto raztopi in tako za seboj pusti unikatno sladki okus.

Vsi njihovi čokoladni izdelki so ročno izdelani iz najkakovostnejših čokolad, doma pridelanega medu in lokalnih slovenskih surovin. Za vizualno podobo vseh izdelkov, pa je odgovorna Ljerka Šrok, saj je tudi avtorica motivov na ovitkih. Tako je vsak umetniški dizajn ovitka, ki čokolado obdaja in varuje unikaten in je ročno delo. Risbe, ki jih sama nariše, pa nato prepusti oblikovalki, da jih grafično in obdela. 

Pred nekaj leti so Šrokovi odprli nove prostore, razširili so delavnico in uredili prostor, v katerem lahko sprejemajo skupine in pripravljajo delavnice in prikaze izdelave čokolade. Aleš Šrok na delavnicah tako demonstrira, kako lahko doma vsak naredi kakšno čokolado ali praline. Njihove izdelke, tako med kot čokolado lahko kupite v njihovi domači trgovinici. Lahko pa jih najdete tudi v trgovinah z domačimi izdelki.

Kmalu pa se boste lahko na njihovi terasi oziroma v njihovih novih prostorih razveselili tudi domačih medenih peciv, saj so že lani doregistrirali turistično kmetijo. Ob tem pa poskusili tudi njihove domače marmelade ter džeme, kot nove izdelke, ki bodo dopolnjevali obstoječo ponudbo, saj so doregistrirali tudi sadjarstvo.

Pridite, se posladkajte ter doživite pristnost domačih, lokalnih okusov Hiše Tara. Kjer boste kot, prvič izredno pozitivno presenečeni nad samim videzom izdelka, tako ovitka čokolade kot pakiranja pralinejev. Nato pa vas preseneti njihov sladki netipični okus, kjer se na primer srečata bučno olje in čokolada.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija