https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Minister Arčon na vseslovenskem srečanju v Mendozi

21.11.2022 ob 10:00  

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je udeležil zaključnega dne prvega Vseslovenskega srečanja v Mendozi, ki se ga je udeležilo blizu 500 Slovencev iz Argentine, Brazilije, Urugvaja, Čila in Kanade.

Minister Arčon se je udeležil slovenske zahvalne svete maše in blagoslova vina v osrednji mendoški Katedrali Gospe iz Loreta. Mašo je vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki je po imenovanju Slovenske škofovske konference, odgovoren tudi za Slovence zunaj Slovenije.

V Slovenskem domu v Mendozi so se združili slovenski rojaki iz Južne Amerike, Kanade in Slovenije. Na srečanju je minister Arčon imel nagovor, v katerem je izrazil hvaležnost, da je obiskal slovensko skupnost v Mendozi, spoznal srčnost in predanost tukajšnje slovenske skupnosti. Zahvalil se je vsem, ki se po svojih najboljših močeh s srčnostjo in zavednostjo trudijo ohranjati slovensko kuturo in povezujejo slovensko skupnost. Pozval je vse, da se spoštujejo, da se povezujejo, da iščejo v ljudeh pozitivne plati. Za zaključek pa je še dejal, da je hvaležen, ker je ravno minister za slovence v zamejstvu in po svetu, “ker sem minister ljudi, ki vas zelo cenim, vas spoštujem in imam zelo rad.”

Podelil je tudi priznanja in zahvale Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu Slovenski mladinski organizaciji SDO-SFZ ob 70-letnici delovanja za dolgoletna prizadevanja in neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenstva med mladimi rojaki v Argentini; Slovenskemu društvu Triglav Entre Rios ob 20-letnici delovanja za dolgoletno, srčno delo in neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenstva v slovenski skupnosti; fundaciji Slovenski duh ob 5-letnici delovanja za neutrudna prizadevanja pri ohranjanju slovenskega jezika in kulture ter povezovanje slovenske skupnosti v Argentini. Priznanja so prejeli še dolgoletni častni konzul RS v Mendozi Jože Šmon za neprecenljiv prispevek k razvoju in ohranjanju slovenske zavesti, jezika in kulture ter dolgoletno delo znotraj slovenske skupnosti v Argentini; Društvo Slovencev v Mendozi in Slovensko argentinska gospodarska zbornica za aktivno sodelovanje in vložen trud pri pripravi in izvedbi I. Vseslovenskega srečanja z martinovanjem v Mendozi, sporočajo iz Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

* Foto: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Fotogalerija