https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prihaja snežna polna luna

05.02.2023 ob 17:00  

Danes, ob natanko 19.28 uri, bo nastopila druga polna luna v letu 2023. Ker je februar običajno najbolj snežen mesec ne severni polobli, februarsko polno luno imenujemo tudi snežna polna luna. Tokrat prihaja v znamenju leva.

Čeprav obstaja globlja plat leva, ki jo pogosto povezujemo s ponosom in osrednjo pozornostjo, bodo to polno luno bolj v ospredju površinske lastnosti tega ognjenega znamenja, in sicer preprostost. Preprosto se vrnimo k temu, kar je resnično smiselno in povezano s srcem.

V tem času bo aktiven planet Uran, planet prebujanja in sprememb, kar lahko v nas prebudi občutek negotovosti in nestanovitnosti. Energija Urana pretrese stvari zato, da jih lahko vidimo z druge perspektive. Kot pravi pregovor, ko spremenimo pogled na stvari, se spremenijo stvari, na katere gledamo.

Kdaj se zgodi polna luna

O polni luni govorimo, ko sta Sonce in Luna poravnana na nasprotnih straneh Zemlje. Iz Zemljine perspektive se takrat zdi, da je Luna popolnoma osvetljena. Luna sicer Zemljo obkroži vsakih 27,3 dneva. Ker pa Zemlja kroži po svoji krožnici okrog Sonca, traja dlje časa, da Luna Zemlji kaže navidezno enako fazo, in sicer 29,5 dneva. To je približno en mesec, zaradi česar Luni pravimo tudi Mesec. Luna Zemlji vedno kaže isto stran, ker je njeno vrtenje okoli svoje osi usklajeno z vrtenjem okoli Zemlje. Strani, ki je ne vidimo, rečemo temna stran lune, so zapisali na N1.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2023 ob 17:21 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2023 ob 17:21 gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2023 ob 18:03 Nejči iz zaprtoga odelka gost

      Dragi glupi narod, jaz sem danes v polni luni zagledal samega vodjo domobranov Janeza Janšo, za njim pa Jezuščka, kak se mu priklanja. Pa danes nisem tak močno dozo pomirjeval dobil, a not v Luni se mi nenehmo prikazuje njegova visokost. Zdaj so se me domobrani v belih haljah usmilili in mi dol potegnili rolete, ka ne vidim več lune in Janše toda kaj ko ga vidim v vsakem kotu kot senco. Lepo vas pozdravlja vaš Nejči iz Hrastovca oz vaš Lendavski naddrek, kak vam bolj paše.

      3 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2023 ob 18:41 gost

      Kaki zabiti folk, ki ne skuži, da Nejči ni Df ampak se dela norca iz dfja. To moraš met res iku kokoške da to gor ne pridete na to.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2023 ob 18:44 gost

      18:22 Brez veze z njim komentirati .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.02.2023 ob 19:20 gost

      nejči UPAM in ŽELIM da so izgubili ključ od tvoje celice ,ker si BREZUPEN PRIMER.Zapret tak da več sonca ne boš videl.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.02.2023 ob 19:33 gost

      Pustite Nejčija on je bolan, človek se trudi pa mu ne pomagajo. To je naše zdravstvo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2023 ob 22:13 gost

        Ja Nejči je tipičen primer trenutnega stanja v našem zdravstvu, toliko časa srmak trpi, pa mu ne pomagajo.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.02.2023 ob 23:01 eva gost

      When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝗪­𝘄­𝘄.𝗦­𝗺­𝗮­𝗿­𝘁­𝗝­𝗼­𝗯­𝟭.𝗖­𝗼­𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.02.2023 ob 18:30 Mary gost

      No Experience Needed, No Boss Over Your Shoulder C… Say Goodbye To Your Old Job! Limited Number O3 Of Spots Open… Find out how HERE……………www.join.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.