https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Maribor z zmago utrjuje tretje mesto

Športna dvorana OŠ I, 5.2.2023  

Na derbiju za tretje mesto na lestvici so v 17. krog Sportklub 1. A DOL za moške Mariborčani še drugič letos premagali Panvito Pomgrad. Tokrat so včeraj v Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti pred 160 gledalci slavili s 3:0 (17,23,19).

Panvita Pomgrad – Merkur Maribor 0:3 (-17,-23,-19)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 15, Avšič, Drvarič 2, Rojnik, Kovačič, Legen 2, Bedrač 2, Fužir 9, Jurić 11, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Merkur Maribor: Vodušek, Pernuš 2, Adžović, McConnell 11, Bračko 15, Kržič 5, Donik 16, Leva, Fink 2, Najdič, Iršič, Toplišek, Peruničić, Jevšnik in Kumer (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

Sodnika: Mihajlo Milojevič in Dejan Perčič.

Da bo tekma za Sobočane težka preizkušnja, je bilo jasno že na začetku, saj sta zaradi poškodbe na klopi obsedela bloker Tit Kovačič in tudi prvi napadalec domačih Jakob Rojnik. V sled tega domači napad ni stekel že od začetka, nekaj prvih žog je zapravil korektor Jurić, pa tudi Šormaz in Fužir v uvodu nista bila takoj uspešna in za odločnejši vstop v tekmo je bilo to ključno. Medtem je, na drugi strani Bračko že od začetka začel razigrano in do izida 6:12 dosegel tri točke.Pri izidu 8:13 je domači trener Dejan Fujs igralce poklical že na drugi polminutni odmor, ki je na kratko predramil ekipo, ki se je s Šormazom na servisu približala na 11:13. Po tem je svoj prvi odmor zahteval tudi Škorc, Šormaz pa je takoj zatem na servisu napravil napako. Glede na slabo učinkovitost so domačini še dobro držali stik z gosti, a po izidu 15:18 ni šlo več. Gostje so se odlepili, nekaj pomembnih točk je v pravem času dodal še Kanadčan McConnel in pri vodstvu 16:22 je bila razlika prevelika za lov. Bračko z zmagovitim udarcem na servisu je zgolj potrdil premoč v prvem nizu, ki so ga gostje dobili s 17:25.

V drugem nizu so domači po izidu 2:2 povedli s 5:2, no hitro so se gostje približali na 6:5, a do vodstva niso prišli, saj je domače kljub nekaj napakam, s točkami v igri držal domači korektor Jurić. Za izdatnejše vodstvo so domači naredili tudi preveč napak na servisu, saj so jih do izida 11:9 zapravili, kar štiri. Jurić je takoj zatem dodal še dve zaporedni točki domačih, a ko je pri izidu 13:12 zapravil res lepo priložnost za vodstvo, takoj zatem pa so ga še blokirali za 13:14, je Fujs zahteval odmor in zaustavil popoln preobrat. Do izida 17:17 so Sobočani prednost nabirali točko po točko, pri 18:17 pa jim je s trojnim blokom uspelo zaustaviti razigranega Bračka za vodstvo 19:17. Škorc je takoj poklical svoje igralce na zagovor, ki je prinesel rezultat. Do konca sta bila pri gostih namreč razigrana McConnell in Donik, ki sta skupaj dosegla šest točk, usodo domačih pa sta pri 23:24 z dvojnim blokom nad domačim napadom zapečatila Kržič in Bračko.

V tretjem nizu so Mariborčani vodili od začetka do konca, a so jim Sobočani do izida 9:10 še dihali za ovratnik.  Več od tega ni šlo, saj je zatem na sceno znova stopil Bračko, ki je najprej dosegel dve zaporedni točki za Štajerce, v nadaljevanju se je dobro znašel tudi na servisu in gostje so povedli z 10:15. Zatem je kamenček v mozaik učinkovite igre gostov dodal še razigrani Donik, uspešen je bil tudi Fink v bloku in pri 13:19 je domači trener Fujs vzel še zadnji odmor na tekmi, a do preobrata ni prišlo. V atraktivni točki za gledalce pri 16:21 je točko pri gostih uspešno zaključil še nekdanji igralec Sobočanov McConnell, za izid 19:25 v tretjem nizu in konec tekme pa so s slabim napadom poskrbeli kar domači odbojkarji.  

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2023 ob 10:43 gost

      Trbej še enoga tujca pripelati!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2023 ob 17:22 gost

        Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2023 ob 15:33 gost

      Tou včeraj nej bilo za gledati. Mariborčani za dvej klasi bougši od naših.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2023 ob 23:02 eva gost

      When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝗪­𝘄­𝘄.𝗦­𝗺­𝗮­𝗿­𝘁­𝗝­𝗼­𝗯­𝟭.𝗖­𝗼­𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.02.2023 ob 18:33 WILLAIM gost

      No Experience Needed, No Boss Over Your Shoulder C… Say Goodbye To Your Old Job! Limited Number O3 Of Spots Open… Find out how HERE……………www.join.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.