https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Pesniško branje založbe Volosov hram

Pokrajinska in študijska knjižnica, 09.02.2023 ob 15:00  

Ob slovenskem kulturnem prazniku, ki ga obeležujemo 8. februarja, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, potekalo pesniško branje založbe Volosov hram. Predstavili so štiri pesniške zbirke, ki so v zadnjem času izšle pri založbi. 


Zbrane je nagovorila direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, mag. Klaudija Šek Škafar. Ob slovenskem kulturnem prazniku, ki ga praznujemo 8. februarja, že od leta 1945, se spominjamo obletnice smrti našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Temu praznovanju so se s pesniškim branjem založbe Volosov hram, pridružili tudi v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Brali so iz pesniških zbirk Cvetke Bevc: SLED OGNJENEGA SVINČNIKA, Andreja Lutmana: IZ ZATIPKANIN, Denisa Režonje: POEZIJA PEPELA in Roberta Titana Felixa: PODEŽELSKA TKANJA.

V imenu založbe je zbrane nagovoril Robert Titan Felix, ki je povedal, da bodo v okviru kulturnega dne predstavili pesniške zbirke, ki so v zadnjem času izšle pri izložbi Volosov hram. Predstavljene štiri knjige zaobsegajo celotno zgodbo njihovega delovanja. Pesniška zbirka Cvetke Bevc je prišla v založbo kot zmagovalka prvega natečaja za najboljšo pesniško zbirko na žensko tematiko. »Gre za pesniško biografijo Zofke Kveder /…/ Knjiga je dobila kar nekaj dobrih odzivov v zadnjem času, povsem upravičeno. Ponosen sem, da je ta Cvetkina zbirka, po različnih ovinkih, našla pot do založbe Volosov hram. Avtorica zbirke Sled ognjenega svinčnika pove, da so nekatere pesmi take, kot da jih pripoveduje Zofka Kveder v prvi osebi, nekatere pa take, kot bi jih pisala, če bi bila Zofka Kveder tudi pesnica. 

Andrej Lutman, eden najboljših igralcev z besedami v slovenskem prostoru, pove, da sta igra in ustvarjanje par. Pesmi v zbirki Iz zatipkanin so nastale skozi avtorjevo igro »koliko napišeš, preden se zatipkaš oziroma zapišeš«. Poezija pepela Denisa Režonje se nanaša bolj na tradicionalne in standardne pesniške oblike, tako da je sama po sebi bolj zapletena po obliki. Zbrani so prisluhnili magistralam njegovega sonetnega venca in drugim poezijam sestavljenih oblik, ki si jih je avtor izmislil sam.

  Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2023 ob 18:15 Russell Lopez gost

      I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝐰𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.