https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so izbrani projekti participativnega proračuna v murskosoboški občini

07.02.2023 ob 11:40  

Iz murskosoboške občine sporočajo, da je na poziv k oddaji predlogov projektov participativnega proračun za leto 2023 prispelo trinajst predlogov.

Ker je skupna vrednost uvrščenih predlogov presegala vrednost dodeljenih sredstev za participativni proračun, so letos občanke in občani sami, z glasovnjem odločili, kateri projekti bodo uvrščeni v proračun za leto 2023 in nato tudi uresničeni.

Elektronsko glasovanje na spletni strani oz. osebno glasovanje na sedežu mestne uprave je potekalo v času od 3. do vključno 15. januarja 2023.

Po končanem glasovanju so največ glasov prejeli naslednji projekti, ki bodo uvrščeni v proračun Mestne občine Murska Sobota v letu 2023:

Projekt Vrednost
Obnova gasilskega stolpa v Bakovcih 14.965,64 €
Pasji park za male kužke 12.000,00 €
Nakup defibrilatorja 2.500,00 €
Pokrito kegljišče na vrvici 24.631,80 €
Pod krošnjami 25.000,00 €
Posodobitev balinišča na ŠRC Bakovci 16.628,51 €

Projekti, ki niso bili uvrščeni v proračun so: Zunanje mize za namizni tenis, Veški muzej Veščica in Pomursko gledališče - analiza izvedljivosti.

Pod krošnjami

Projekt se bo izvajal na območju Osnovne Šole III Murska Sobota.

Projekt obsega postavitev 15-tih elementov za sedenje in druženje. Le ti so oblikovani kot večji kamni, na katerih lahko otroci posedajo, se družijo, telovadijo, delajo domače naloge, se učijo... Ker se lokacija postavitve elementov za sedenje in druženje nahaja pod krošnjami obstoječih dreves od koder imajo otroci lep pogled na avtobusno postajališče, bi s postavitvijo takega kotička omogočili vse učencem tudi varno čakanje na šolski avtobus. 

Obnova gasilskega stolpa v Bakovcih

Gasilski stolp že dlje časa oz. še ni imel prenove in je v zelo slabem stanju. 

Pokrito kegljišče na vrvici

Postavitev in ureditev kegljišča na vrvici za potrebe za potrebe vadbe in tekmovanja na državni ravni za društvo upokojencev Krog - Satahovci in druge deležnike v Mestni občini Murska Sobota in okolici.

Posodobitev balinišča in nujnih sanitarij na ŠRC Bakovci

Posodobitev, obnovitev osnovnega objekta, ki je obit z lesenimi elementi, predvsem zaradi varnosti shranjevanja opreme in orodja namenjenega za osnovne dejavnosti. Pomembno je za rekreativno in predvsem tekmovalno dejavnost po pravilih BZS.

Ureditev osnovnih bivalno-higienskih pogojev za udeležence: voda, WC, inštalacije, delno tudi parkirni prostor ter menjava vhodnih vrat na ŠRC.
Prestavitev balinanja na vrvici in ob balinišču postavitev klopi za gledalce in starejše obiskovalce. V sosednjem objektu "slačilnici" ureditev prostora, skladišče,...
Nova vrata pri vhodu na ŠRC in balinišče.

Nakup defibrilatorja – javna uporaba

Lokacija: Gasilski dom Kupšinci

Nakup zunanjega/javnega defibrilatorja. 

Pasji park za male kužke

Lokacija: Mestni park v Murski Soboti ali lokacija pri Expanu

Predlog postavitve ograde za male kužke, kjer se bodo prosto gibali brez vrvice.

* Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2023 ob 15:56 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2023 ob 17:30 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... www.jobsrevenue.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2023 ob 2:04 Lisa gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site.........𝐰𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2023 ob 19:22 gost gost

      Zakaj pri tem nima glavne in odločujoče besede občina in njene službe, ki so za to tam in plačane? Upošteva se mnenje občanov, ki so itak prišleki iz vasi in jin dol visi kultura in še kaj. Glavno, da bo pasje sprehajališče. Sramota. Kaj pa soboško gledališče, ki je nekoč, v vam gnilih časih že bilo. Takrat je bia Sobota na zemljevido kulturnih občin, sedaj pa na zemljevidu primitivnih prebivalcev. Tudi in predvsem zato bi morala mestna uprava pri tem imeti odločujočo besedo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2023 ob 22:09 vojko gost

        neee enkrat za razliko lejko odločamo tudi občani - zakoj bi sigdar mogli neki občinari odločati ka mo delali. In tudi ti si mel šanso da bi predlog - pohvalna poteza občine ka končno ljudstvo samo lejko odloča ka de se delalo.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2023 ob 1:29 Nerealni odhodki gost

      rtvslo.si/gospodarstvo/bs-bruto-zunanji-dolg-slovenije-decembra-lani-dosegel-50-8-milijarde-evrov rtvslo.si/gospodarstvo/javni-dolg-ki-je-zdaj-vzdrzen-in-obvladljiv-bo-postal-mnogo-tezji slonovice.com/minister-o-lastni-izjavi-glede-cene-placne-reforme-mislil-sem-figurativno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.