https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Čontala: »Naredili bomo vse, da zmagamo«

Mestni stadion Fazanerija , 10.2.2023  

Mura bo jutri gostovala v Celju, kjer bo odigrana tekma 21. kroga Prve lige Telemach proti Celju. Pred tekmo sta svoje misli strnila trener Mure Damir Čontala in Nikola Petković.

Kakšno je trenutno stanje ekipe pred začetkom spomladanskega dela?

Skozi pripravljalni del se vidi, da je ekipa videti čedalje bolje. Tudi na samih treningih. Ker pa se je izoblikovala neka enajsterica, dvanajsterica, ali pa 13 igralcev, ki kandidirajo za prvo ekipo, pa si želim, da tudi drugi ne obupajo in si bodo čim prej želeli izboriti njihovo mesto. Saj se stvari zelo hitro lahko menjajo.

Spomladanska premiera bo dokaj vroča. Je to kaj čutiti tudi v ekipi?

Ne, to se med nami ne čuti. Vsekakor je ta napetost, bolj stvar javnosti in navijačev. V ekipi pa ni čutiti nobene nervoze in nekih čustev zaradi te omenjene tekme. Seveda pa je to prva tekma, ki jo vsi nestrpno pričakujemo. Osredotočeni smo na svoje stvari, da delamo tisto, kar si želimo in v tem napredujemo, pove trener.

Vložek na tekmi ter pričakovanja pred jutrišnjo tekmo ter analiza Celja? 

Zagotovo je prva tekma vedno tista, ki ti lahko nekaj da. Neko potrdilo, da si na dobri poti, da ti je potem lažje iti na naslednje tekme. Če pa je rezultat negativen, pa se zagotovo pojavijo kakšni dvomi. Tekma bo pomembna tudi s točkovnega vidika, saj so razlike izredno majhne in se lahko samo v enem krogu popolnoma vse premeša. Celje je pa seveda konkurent Mure v boju za Evropo. Želimo si zmagati in zato bomo tudi vse naredili. Vemo, da smo to sposobni. Vsi se zavedamo, da lahko na tej tekmi zmagamo. S kakršnim koli drugim rezultatom ne bomo zadovoljni. Tudi z neodločenim rezultatom ne. Novi igralci so Celju prinesli neko zmagovalno mentaliteto. So igralci, ki so osvojili pri Muri pokalni državni naslov in je zagotovo to Celju neka dodana vrednost, ki mu je prej manjkala. Vemo, da imajo precej individualne kakovosti in da je kljub vsem spremembam njihova igra odvisna od Denisa Popovića. So pa izgubili tudi nekaj odličnih igralcev. Vseeno je kakovost taka, kot je bila prej, njihova igra pa temelji na individualnih kakovostih, medtem ko pa Mura bolj funkcionira kot ekipa. 

Če bi sodili po prijateljskih tekmah, je Mura drugačna, kot je bila v jesenskem delu?

Neke spremembe so v sami postavitvi. Želimo si čim bolj izkoristiti vse igralce, ki jih imamo na voljo. Imamo določene pozicije, kjer nam ni uspelo narediti vsega, kar smo si želeli. Imamo pa odličen kader in na vseh mestih možnosti, da nekaj spremenimo, nekaj dodamo, zamenjamo. Ne bi pa dal poudarka na sam sistem, ampak na to, kako si želimo izgledati na igrišču. Tako si želimo čim bolj nasprotniku vsiliti principe. In če bomo to uspeli, bomo toliko bolj uspešni. Imamo pa kader, da lahko igramo takšen nogomet, kot si ga želimo.

Kakšno podobo Mure lahko pričakujemo?

Dejstvo je, da bomo izgledali tako kot si želimo. Vprašanje je le, kakšno bo igrišče in kaj bo dovoljevalo. Bo pa potrebna koncentracija vseh 90 minut. Kajti vsaka napaka bo lahko usodna. Nobene zadeve ne smemo podcenjevati, saj bomo lahko kar hitro kaznovani, doda Čontala.

Pomoč dvanajstega igralca na jutričnji tekmi?

Pričakujem, da bo jutri na tekmi polno naših navijačev. Verjamem, da se bomo počutili na tekmi, kot bi bili igrali tekmo doma. Naši navijači so dodaten plus, ki nam pomaga pri uresničitvi cilja. Verjamem pa, da se bo jutri zbralo več 1000 navijačev Mure. In to je podpora, ki si jo igralci zaslužijo, in podpora, ki bo pomagala. Za Muro igrati je vedno odgovornost in neki pritisk. Pri Muri se zavedamo, da je Mura pod drobnogledom javnosti in je Mura pojem Prekmurja.

Zdravstveno stanje v ekipi?

Priprave so potekale mirno in brez poškodb. Tisti, ki so manjkali v jesenskem delu oziroma konec jesenskega dela zdaj, trenirajo normalno. Matic Maruško je manjkal na tekmah, da je lahko postal popolnoma zdrav tik ob koncu pripravljenega obdobja. Edina težava pa je bolezen Darick Kobie Morrisa, ki je manjkal vse od vrnitve iz Turčije in tako da je nastop jutri vprašljiv.

Komentar na odpovedano pripravljalno tekmo z Aluminijem?

Žal so izredno nizke temperature tekmo na naravni travi onemogočile. Na umetni travi pa si nismo želeli odigrati tekme, saj bi bil to preveliko tveganje v tem trenutku. Smo se pa zato na treningih še bolj posvetli tistim malenkostim, ki smo jih želeli odpraviti do jutrišnje tekme s Celjem. Generalki sta bili v bistvu dve. Ena je bila tekma s FK Dečić Tuzi, na katero je vplivalo predvsem vreme oziroma veter. Ampak to niti malo ni izgovor za pristop določenih igralcev v prvem polčasu. In s to tekmo nikakor ne moremo biti zadovoljni. Drugi dan pa smo igrali celotno srečanje z enajstimi igralci proti SC Dnipro-1. Tako smo želeli videti igralce, kako funkcionirajo vseh 90 minut in nismo lovili rezultata tekme. In tukaj je bil izgled dosti boljši.

Kako so se odrezali mladinci na pripravah v Turčiji? 

S tem smo hoteli pokazati, da nam je izredno pomembno, da dobimo iz lastne nogometne šole čim več igralcev. Želimo igralcem pokazati, da je v Muri pot omogočena do članske ekipe, če si le to zaslužijo. Zato smo te igralce povabili s sabo na priprave. Vsi so jih zelo dobro izkoristili in vsak od njih ima nekaj, kar nam je zanimivo in bodo lahko v prihodnosti zato konkurirali v članski ekipi. Seveda preskok ni enostaven in možen kar čez noč.  Najbližje temu je Niko Kasalo, ki se zdaj komaj popolnoma vrača. Med tednom je zdaj odigral tudi prvo pripravljalno tekmo en polčas in dosegel gol za mladinsko ekipo proti Haladaš. Mu pa manjka nekaj igralne prakse trenutno, pove trener.

  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        10.02.2023 ob 17:04 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      10.02.2023 ob 15:44 gost

      Ja no , Obljuba ja na terenu pa imajo igralci besedo, ne verjamen v zmago

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2023 ob 17:58 GOST gost

      OBEČANJE LUDOM RADOVANJE LEPO ČE ZMAGATE AMPAK ČE NEJ NAJ NEGDO NOSI POSLEDICE NEGA VEČ HECA VSAKA TOČKA BLIŽE K VRHU IDEMO VSO SREČO

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2023 ob 18:18 Pepi 1951 gost

      Pa ka zdaj, ali nemate ogrevanega igrišča, ali ste zavajali narod g. Kuzmič.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2023 ob 18:45 GOST gost

      vse ZAMRŽNJENO TOPLA VODA GE JE GOSPOD ŽUPAN

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.02.2023 ob 19:16 gost

      Pušnili te, kak ste dugi pa šörki.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.02.2023 ob 22:24 gost

      Mura ima vrhunskega trenerja veliko veliko znanja ima zato v Celjo nebo izgobila

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.02.2023 ob 22:27 gost

      Kakšno znanje pa ima pa ni komentirano

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.02.2023 ob 4:34 Pepa Pujsa gost

      Bobi - floki bo pljuval, da se bo vse kadilo!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.02.2023 ob 4:39 Pohorčan gost

      Ke te to??? Bo pljuval baje rekle ka se bode fse skupa lepilo!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.02.2023 ob 6:59 GOST gost

      POSERJE SE ON V GOL MURI TE BOŠ TI SRA BEBEK ŠTAJERSKI

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.02.2023 ob 8:02 AJAJAJAJAJ gost

      Čontala, ne laži. Tresete se kot šiba na vodi. Bojite se Celja, priznaj. Še hujše bo, ko se boste peljali domov, ko bo grobna tišina. Seveda po porazu. Upam da vas VAŠI danes razbijejo. Da se malo umirite, ker spet visoko letate. Ampak znano je : KDOR VISOKO LETA, NIZKO PADE. CELJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.02.2023 ob 16:06 čenč gost

      čonta,,,-OPICA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.